• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yapanlar yardım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
kızlar ben şuan 31.haftamdayım...ama doğumumun erken gelmesinden korkuyorum..çünkü bi köyde çalışıyorum öğretmen olrak ve 37.haftama kadar izne ayrılamıycam maalesef..ve şehre 1 saat uzaklıktayım arabayla.eğer sancım gelirse yada suyum patlarsa 1 saatte yetişilirmi yani bi risk var mı?sizin nasıl oldu..kimileri 2-3 saat sancın olur diyor..çocuk arabada çıkarsa yaa..ayyyyyyyykafamçokkarıştı...
ve doğum sancısını anlarmıyım..bazıları anlamayabilirsin diyor.bazı kadınların sancı olmadan oluyomuş..ya işte herkes bişey anlatıyo anlıyacağınız..ama gece rüyalarıma giriyo..öğrencilerimde bugün gelip öğretmenim sizi rüyamızda gördük doğum yapmışsınız diyince dahada korktum..beni biraz aydınlatırsanız sevinirim..çünkü en yakın canlı doğum tanıkları sizsiniz şimdiden teşekkür :nazar:a.s.

canım öncelikle aynı durumda olduğumuzu söyleyeyim ben de öğretmenim ve şehre 1.5 saatlik uzaklıkta bir ilçenin köyünde görev yapıyorum, senin yaşadığın tüm korkuları yaşadım hamileliğim boyunca, 40. haftada yapılan kontrolde normal doğum süreci görülmediğinden, olumsuz giden hava şartlarını göz önünde bulundurarak çünkü yol kapanailiyor, bir de bebeğin kilosunu düşenerek sezeryana karar verdim, çokta memnunum allah yardımcın seni çok iyi anlıyorum

canım merhaba ben 39.haftamda doğum yaptım benim gece saat ikide suyum geldi ertesi gün dört buçukta doğum yaptım ama sancım yoktu evdeyken yani suyun gelince hemen doğuma almıyorlar bence korkmana gerek yok yetişirsin sana hayırlı doğumlar

ah canimuzulme anliyorum seni anlarsin mutlaka keske 1 saatte dogsa oyle ben25 saat sanci cektimde dogmadi acilen sezeryana alindim ,merak etme bende yalnizdim esim korkuyodu ya sancin gelirse yaben gelene kadar sana bisey olursa gelmesi 1 saat suruyo cunku ama doktorumuz oyle 1 saatte dogmaz merak etme demisti,bak olduki sancilandin koyde ebe yokmu kiz al onuda yanina ne olur ne olmaz diye uzme kendini ALLAh hayirli saglikli dogumlar versin canim

canım ALLAH hayırlı sağlıklı doğumlar versin
dua et bende ederim senin için inşallah hayırlı haberlerini alırız

canım ilk doğum öyle hastaneye yetişemeyecek kadar çabuk olmaz.
baştan işaret gelir anlarsın hiç endişelenme.
doğum sancısı çoğunlukla bel ağrısı gibi başlar sonra fazlalaşır.
Öyle hemen kuvvetli sancı gelmez.o son aşamalarda olur
herkesin lafına kulak asma. emin ol böylece çook kolay doğum yaparsın.

saolun kızlar..içimi çok rahatlattınız..bu halde buz gibi dağ başında kalmak çok kötü..bide yalnız karnın burnunda..mantar enfeksiyonu çıktı bide başıma..erken doğuma sebep olabiliyomuş..doktor bunu belirtti zaten..allah yardımcımız olsun..galiba ben birazda hassaslaştım böyle değildim..yalnız kalınca insan daha çok düşünüyo daha çok hassaslaşıyodayanamıyorum artık yaa..durmadan ağlıyorum :(

canım ilk doğum öyle hastaneye yetişemeyecek kadar çabuk olmaz.
baştan işaret gelir anlarsın hiç endişelenme.
doğum sancısı çoğunlukla bel ağrısı gibi başlar sonra fazlalaşır.
Öyle hemen kuvvetli sancı gelmez.o son aşamalarda olur
herkesin lafına kulak asma. emin ol böylece çook kolay doğum yaparsın.

canim merak etme benimde uc yasinda bi oglum var .dedikleri dogru arkadaslarin :emir_bebek:ilk dogumlarda okadar cabuk gelmiyo bebek bende nerdeyse iki gunde dogurdum.yani tabiki her bunye farklidir ama.ne kadarda olsa bu kadar cabuk gerceklesmiyo dogum.bu arada senin endiselerini cok iyi anliyorum.ben evinde otururken bile ay zamaninda yetisebilirmiyim esim yanimda olucakmi diye bir ton sorularim ve korkularim var:1shok:ben boyleyken senin oyle endiseler tasiman cok normal.canim allah yardimcin olur insallah.merak etme guzelim

ayyy canım ben de senin için dua edicem, ben de 35+6 dayım ve doğum için memleketime gitmeyi düşünüyorum. tıpkı senin gibi ya ylarda doğurursam diye endişelenmiyor da değilim benim çıkacağım yol tam on saat süüyor ve kış yolu, erken gitme ihimalim yok eşim çalışıyor iznimiz gelince çıkabilicez.sanırım 38 haftadan önce gidemiyicem. bana da ua edin olur mu

tabiki melikecimsende dualarını eksik etme olur mu?rabbim hepimizin yardımcısı olsun..aysimacım desteğinden dolayı teşekkürler..inşallah herşey hepimiz için yolunda gider

Ben bir şey öğrenmek istiyorum. Doğum yapanlar bir doğum yaklaşık olarak ne kadar tutuyor. ve izmirde önerebileceğiniz bir yer var mı. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

kızlar ben şuan 31.haftamdayım...ama doğumumun erken gelmesinden korkuyorum..çünkü bi köyde çalışıyorum öğretmen olrak ve 37.haftama kadar izne ayrılamıycam maalesef..ve şehre 1 saat uzaklıktayım arabayla.eğer sancım gelirse yada suyum patlarsa 1 saatte yetişilirmi yani bi risk var mı?sizin nasıl oldu..kimileri 2-3 saat sancın olur diyor..çocuk arabada çıkarsa yaa..ayyyyyyyykafamçokkarıştı...
ve doğum sancısını anlarmıyım..bazıları anlamayabilirsin diyor.bazı kadınların sancı olmadan oluyomuş..ya işte herkes bişey anlatıyo anlıyacağınız..ama gece rüyalarıma giriyo..öğrencilerimde bugün gelip öğretmenim sizi rüyamızda gördük doğum yapmışsınız diyince dahada korktum..beni biraz aydınlatırsanız sevinirim..çünkü en yakın canlı doğum tanıkları sizsiniz şimdiden teşekkür :nazar:a.s.
mrb ben sezeryanle doğum yaptım ama normal olmasını istiyordum.dokdoruma bende aynı şeylerisordum sancı 12saate kadar sürermiş o sancıyı anlamamakta mümkün değilmiş yerimsenibenkorkutmak gibi olmasın

Ben de öğretmenim canım, ve Bursa'ya 1 saat uzaklıkta kıvrım kıvrım berbat bir yolu olan bir dağ ilçesindeyim. Doktor yolun sorun olmayacağını söylemişti bana, hatta başka şehirden gelen hastam var demişti. İlk doğumda öyle pat diye gelmiyo bebişler. Zaten benim oğlum da bana kolaylık olsun diye bekledi, zamanında gelmeyince suni sancıyla normal doğum yaptım. Yani sakin sakin gittim doğuma. Doğum sancısını yaşadım, sancıyı anlarsın çünkü düzenli aralıklarla geliyo, mükemmel bi sistemi var, sanki içinde bi saat var, kurulmuş, dakkasında sancı geliyo. Ama bu bahsettiğim doğuma en yakın sancılar. Allah kolaylık versin, iyi düşün iyi olsun. Kolay doğum dilerim, ben öyle doğurdum. Pozitif düşünmemin etkisi oldu.

merak ettim sonucu,nasıl oldu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım ben ilk doğumumda dışarda akşam yemeği yerken suyum geldi.Evime uzak bir yerdeydik saat akşamüstü altıydı.Ben sekizde evdeydim ve hala sancım yoktu.Evde duş aldım ve yavaş yavaş sancım başladı saat 11 gibi hastaneye gittim.Doğum başlamış sancılar sıklaşmıştı.Benim sancım kasıklarımda olan birden çok şiddetli ama kesilincede birden kesilen bir ağrıydı.Ben o gece 1 de normal doğum yaptım.Yani canım öncelikle rahat ol. suyun gelmesi yada leke şeklinde kan gelmesi gibi işaretler doğumun başlıyacağına bir işarettir bunu dr sorabilirsin.Bunları öğrenirsen Allahın izniyle vaktinde hastanede olursun.Rabbim bu yolda olan her anne adayını çarçabuk sağlıklı bir şekilde kurtarsın işallah.Bende bu arada 17 haftalık hamileyim.Ve şunuda unutmayalım insan o masada bebeğin ağlamasını duyunca bir tuhaf oluyor bu duygu çok güzel ve her şeye değer.Sadece olumlu olalım ki güzel şeyler olsun.:nazar::nazar::nazar:

benimde suyum evde sabaha karşı 4,5-5 gbi geldi hiçbirşeyim yoktu ne ağrı ne sancı.duşumu aldım hazırladım güle oynaya hastaneye gittim..sancı olmasada suyun gelice bence beklemeden gitmek gerekli...serum bağlandı ve iğne yapıldı.gündüz 14,30da kızım normal doğumla doğdu...doğum sancısı bencede anlaşılmıcak bişey değil belirli ve kısalan aralıklarla gösteriyor kendini..hatta artık son zamanlarına geldiğinde ıkınma ihtiyacı hissediyosun....herşey yüzünü görüp sesini duyduğunda bitiyor..sadece rahat ol,dua et ve inş.bebeğimi sağlıkla kucağımma alıp mis gibi kokalayacağım de...hayırlı doğumlar diliyorum...

öncelikle allah kurtarsın canım.ben normal doğum yaptım en iyisi mümkünse bu .sezeryanıda tattım doğumda değil miom ameliyatı oldum sonrası zor ama her ikiside bebiş için değer.hiç korkma bende bende işaret geldi bişey olmaz allahın izniyle bence doğuma yakın hastaneye yakın bir akraban varsa oraya git ama yoksada korkma allah en büyük yardımcın allahın izni ile hiç bir şey olmaz allah kolaylı.hayırlı haberlerini bekliyoruz

meraklanma canim rahat ol. insallah bebegin zamaninda dogarda uzmez annecigini. sanci yavas yavas basliyor ve siddetlenmesi epey zaman aliyor. iyi dusun her zaman bebegini de telaslandirma. :emir_bebek:

:1hug:kızlar saolun..benim için çok güzel bi haber veriym size..tayinim çıktı...şimdi kaynanamlardayım çok şükür doğumada az kaldı 36.haftama giriyorum..dua edin olur mu..Şeniza.s.

arkadaşım sancı hiç olmaz diye bişey yok.az bile olsa sancı olur.gaz sancısı gibi anlarsın zaten.ve hemen olmaz canını sıkma sancı hissetdiğinde gidersin hemen orda zaten nst ye sokarlar ve belli olur.içini rahat tut.dualarım seninle arkadaşım.doğum yapan kadına melekler yardım edermiş...Allah evladını analı babalı sağlıklı büyütsün.cümlesininde .Allah yardımcın olsun

Back