doğum yapanlar bı yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım ?

hale1903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
419
4
0
36
Kahramanmaraş
arkadaşlar ben 38.haftamdayım.doktorum bebeğimin başının bırazcık buyuk oldugunu ve benımde ılk dogumum olacagı ıcın benı zorlayabılecegını soyledı ve sezeryanı önerdı ama ben normal yapmak ıstıyorum.aranızda benımkı gıbı bı durum yaşayan oldumu yanı bebegın kafası buyuk olupta normal yapan varmı...

canım kordon dolanması bebeğin ters olması gibi tehlikeli durumlar olsaydı sezeryan ol derdim ama sırf bebeğin başı büyük diye başka bi neden yokken sezeryan olmana gerek yok bence.en fazla nekadar büyük olabilirki sonuçta bi bebek kafası.banada doktorum çocuk iri normal zor yaparsın demişti ama normal yaptım ve kızım 3200 kg. doğdu.sezeryan birazda doktorların işine geliyo bi şekilde anneyi endişelendirip sezeryana yönlendiriyolar.son yıllarda sezeryan sayısı çok arttı önümüzdeki 5-10 yıl içinde kimse normal doğurmayacak sanırım:1no2:

hayırlısı olsun canım.sen nasıl hissediyorsan onu tercih et.ben normal doğum taraftarıyım fakat ben de sezeryan oldum mecburi sebeplerden dolayı.sanıyorum ki normal doğumdan korkuyorsun ben öyle anladım.ciddi anlamda korkuyorsan hiç maceraya atılıp da bebeği de seni de strese sokmanın alemi yok.ama şunu da unutma sezeryan riskli bir AMELİYATTIR.sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

teşekkür ederim arkadaşlar.ben en başta sezeryan ıstıyrdum koorktugum ıcın.ama şimdi normal ıstıyorum her ne olursa olsun cunku cok arastırdım gercekten normal dogum en ıyısı.ama doktorumda öle dıyınce ıyıce kafam karışmıstı ama genciza arkadasımın yazdıklarını okuyunca ıyıce normal doguma ıkna oldum haklısın bebegımın bası ne kadar buyuk olabılırkı..cok teşekkür ederim arkadaslar benı rahatlattınız

tatlım ben derimki doktorunu dinle o en iyisini bilir senin için..ben sezeryanla doğum yaptım.bebeğim 13 gün geçmesine rağmen doğmaya direniyordu çünkükaydirigubbakcemile3 allaha şükür bir zorluk yaşamadım.doktorunun söylediğini yapman en mantıklısı.ama için rahat değilse bir doktora daha danış..biz ne desek boş..kocaman öpüyorum.allah kurtarsın hayırlısıyla...

yani canım bencede sen doktorunu dinle o ne diyorsa öyle yap derimm.vardır yani onunda bir bildiği..yalan söylicek hali yoktur yani sana..sonra normel doğum bişi olmaz dersin olurda doğuramazsan haydiiiii geri sezeryan..

dr lar nedensız yere sezeryan onermezler.ben 2 gun sunı sancı cektım normal dogum olsun dıye ama o kadar acıya ragmen hıc acılma olmadı.sezeryana cok sakın gırdm 8 ay gectı.cokta memnun kaldım cok sukur sıkıntım hıc olmadı ıns olmazda.

senide ALLAH kurtarsın

bence doktorun sezeryan diyosa öyle yap.sakın ha bebişi tehlikeye atma.benim çalıştığım hastanede böyle bi durum olmuştu doktor normal doğum yaptırdı kadına e çocuğu tehlikeye attılar tabi.tedavi falan uğraştılar sonra.sen sakın tehlikeye atma.ne olacak sezeryan oluversin.sen ve bebiş sağlıklı olunda iki dikiş fazla olsun.zaten vajinayada dikiş atıyolar göbeğinde olsun ne farkı var.yeterki bebişin ve sen sağlıkla kavuşun birbirinize.benimde az kaldı doktorum ne derse kabul edecem.
rabbim hayırlısıyla kavuşmamızı nasip etsin yavrularımıza.mevlam iisteyen herkese versin

benim kizimin kafasi biraz büyük geldigi icin normal yapamadim sezeryan olmustum.bence sen bilirsin ama tehlikeye atma ne kendini ne de bebegini..eger normal dogumun senin ve bebegin icin risk tasidigini söylediyse d run sezeryan ol derim ben.

yakın bi ablam doğum yaptı ve onun bebişte koca kafalıydı malesef.
ama normal doğumu yaptı yani hiç bi sorun olmadı.
sonuçta normal doğum zorluyor her şekilde insanı.
bende 19 haftalık hamiş olarak normal doğum taraftarıyım

doktorum henuz tehlıke arz ettıgını soylemedı sadece ılk dogumum olacagı ıcın benı zorlayacagını soyledı bugun tekrar kontrolum var bakalım ne dıyecek ona goreson kararımı verıcem hepınıze ayrı ayrı teşekkür ederım yardımlarınız ıcın

canım bende bu konuyu açmıştım,normal doğumu destekleyici ama normal doğum yapan birini bulmak şimdiden bile o kadar zorki..çok doğru yazmışsın,zorunlu durumlar dışında sezeryana bu kadar kolay karar verilmese..doktorların hepsimi böyle ya gerçekten hemen korkutuyorlar sezeryan daha iyi diyorlar..

Maşallah kızın çok tatlı Allah bağışlasın nazar değmesin..darısı başıma ..bende normalden korkanlardanım ama aksi bir durum olmadığı sürece normal doğum yapacağım.İnşallah hamileleiğimide siznle paylaşırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…