• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yapan ve çalışan annelerin dikkatine

sevcanngxuxzell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
48
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
doğumdan sonra çalışacak olan anne adayıyım. öğrenmek istediğim şu, sütünüzü süt pompası ile sağdıktan sonra nasıl, nerde saklıyorsunuz ve bebişinize nasıl veriyorsunuz? bu konuda cvplarınızı bekliyorum. :utangac:

canım internetten ve doktordan ögrendiğime göre sagılmış süt oda sıcaklıgında 4 saat ,buzdolabında 24 saat dondurucuda 3 ay saklanıyor
dondurucu ya koycaksan tarih yazman gerekiyor üstlerine
benim bebeğim biberon almıyor zaten almasında memeyi bırakır diyorlar kaşıkla veriyoruz
şimdiden depolamaya başla

canım sağdığın sütleri derin dondurucuda sakla .üstüne tarih yazmayı unutma tabi.tatlicadiarzusana tavsiyem eğer önümüzdeki 3 ay içinde çalışmaya başlayacaksan şimdiden başla biriktirmeye.
daha sonra dondurucudan çıkardığın sütü (poşetiyle beraber) benmari usülü yani sıcak su dolu bir kabın içinde bekleterek çözebilirsin.dikkat et ama su kaynarken değil.sengözlerimebaksanab

benim bildigimde eczanelerde süt saklamak için hazır poşetler var onunla saklamak daha mantıklı hem süt bozulunca üzerindeki çizginin rengide degişiyor bana söylediklerine görede buzlukta 6 ay saklanıyor kullanılma durumundada buzluktan buzdolabının alt tarafına orada çözüldükten sonrada sıcak suyun içinde ılıtıp bebege o şekilde verilmesini söylediler.

Back
X