• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yapan kasım annelerine bir sorum var

fatma_yaldiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
166
0
96
38
Denizli
doğum yapan anneler sizin tecrubelerinize dayanaraktan bişeyu soracağım. geçen biri bana doğum sancısının kişiden kişiğe değiştiğini adet sancını nasıl çekiyorda o şekilde olduğunu söyledi. mesela birinde bel ağrısı olur birinde karın birinde kasık sizce doğru mudur bu.

Canım tabii doğru.Kişiden kişiye değişiyor sancılarda.Bazı kişilerdede sancı eşiği farklıdır.Ben ileri derecede sancıya daha metanetli bir şekilde dayanırken, bir başkası benden daha az sancıya fazla tepki gösterebiliyor.İlk doğumum normaldi ve devlet hastanesinde yapmıştım.10 tane yatak doluydu sancı odasında. O kadar çok bağrıyorlardı ki; ben hep onlar kadar ne zaman acı çekicem diye beklerken doğuruverdim.Bence biraz dayanıklılık meselesi bu anlayacağın.Normalde çok nazlı biri değilsen doğum hiç zor bişey değil emin ol.Ama artık herşey o kadar kolay ki, sezeryan olabilirsin, epidural normal olabilirsin.Eğer canının yanmasından korkuyorsan mutlaka sana uygun bir doğum şekli bulunacaktır.Hiç korkma, anlatıldığı kadar zor değil doğum olayı.Kendine iyi bak....

fatmacım 10 günlük anneyim ve kendi doğumumdan örnek verirsem ben hiç sancı çekmedim :) doğum sancısının ne demek olduğunu bilmiyorum.zaten bu yüzden sezeryan oldum.suyum geldi ama açılma ve sancı olmadı.herkesin değişiktir cnm.sancıyı değil bebeğini düşün sen ;)

benim sancım aynı adet sansına benziyordu ama bebeğin doğum kanalına baskı yaptığı an var doğumun sonuna doğru işte o sancı hiç bir şeye benzemiyor

Back