Doğum Yapan Kadın Yaşlanır mı, Gençleşir mi?

bu hamilelik döneminin geçiş durumuna,nasıl bir doğum geçirdiğine yada ne kadar doğum yaptığıyla ilişkili olarak değişebilir bence.:26: yani rahat bir hamilelik geçiren bir bayanla oldukça zor bir hamilelik geçiren sıkıntılar sorunlar eşiyle ailesiyle vs.. sıkıntılar yaşayan hamile bir bayan, yine kolay bir doğum yapan biriyle zor bir doğum yapan yahut 1 -2 tane doğum yapan bir bayanla 4-5 hatta 7-8 yapanlar bile var bunların durumları birbirlerinden farklı olsa gerek düşünüyorum... tabiiki ilk hamilelik ne olursa olsun annede farklı hormonlarla gençleştirir güzelleştirebilir ama bahsettiğim durumlar etken faktör olabilir diye düşünüyorum...

yani 3-5 tane doğum yapan annenin hem ruhsal hem fiziksel olarak etkileneceğini düşünürsek pek gençleşeceğini yahut genç kalacağını sanmıyorum...oyüzden yaşasın doğum kontrolü...

arkadaşlara katılıyorum, ancak yine de söylemeden edemeyeceğim
doğumdan sonra daha bir güzelleştim sanki...

ben de doğum yapan kadın çöker, diye biliyorum ama kimisi de 10 yaş gençleşir diyor. sadece rahim mi yenileniyor acaba?

Tübitak ın bir sayısında okumuştum bebek ve anne ayrılırken yani doğumda bebek kordonundan anneye gecen hücreler kadının tüm vücudunu yenilermiş yani tamamen yenileniyormuşuz....tabi arkadaşların dedikleri ruhsal psikolojik faktörleri bilemiycem:)))

Benim bebeğim olmadan önce ağrı-sızısız geçen bir günüm bile olmazdı. Dizlerim, boynum, omuzlarım, belim bazen sırayla bazen hep beraber agrırdı. Gittiğim doktorlar birsey bulamaz, strese ve hareketsizliğe bağlardı. Hamile kaldıktan sonra hepsi bıçak gibi kesildi. Yani kesinlikle GENÇLEŞTİRİYOR!

kendime bakarak çok da gençleştirdiğini söyleyemeyeceğim. bir kere beden pörsüdü, uykusuzluktan hafıza yarıya indi :))
ama bir canlı getiriyoruz dünyaya .hiçbir ödül bedelsiz olmuyor malesef.

bencede gençleşecegini hiç sanmıyorum.. çocuk hayatta en güzel şey ama bakımı çok zorr hele bide tek başına büyütüyorsan. hiç birşey eskisi gibi olmuyor. hayatını hep ona göre düzenliyorsun.. büyüüdükçe uslanır diyosun ama nafile dahada zor oluyor. benimn hamileleğimde güzel geçti doğumda sezaryandı oda güzel geçti ama bakıma gelince severekte yaptım ama bazen sabır kalmıyor valla. hele bide yaşına girince dahada fırlama oluyorlar.. ama herseye ragmen cok güzell bi gülüşleriyle bütün mutluluk bizim oluyor. Allahım onların yoklugunu göstermesin de tek yaşlanalımm

Spor yapılırsa fizik 1-2 doğumla yerinde kalır ,ama ruh sağlğını bilemeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…