Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olmadım , hayırMerhaba ameliyat oldunuz mu
Korkmayın lütfen sizi nasıl anlıyorum aynı yollardan geçtim ve neler çektim bagırsakta ki nodüllere kesinlikle horman tedavisi işe yaramıyor iki kere bagırsağım tıkandı benim. İlk ameliyatımda teşhisin yoktu kalın bagırsak tıkanmıştı ve o ameliyatın patoloji raporunda çıktı bu nodüller. Aralıkta ameliyat oldum derin ve yaygın endometriozşs. Benim tavsiyem bu ameliyatlarda sadece kadın doğum doktoru girmiyor o rahmi temizler. Bagırsaktakileri genel cerrah yapar onun alanı. O sebeple iyi bir kanser ameliyatlarınada giren bi genel cerrah olması. Benim doktorum öyleydi ve ben risk dediğimde benim için kolay dedi ve 6 saatlik bi operasyona aldı beni bütün karın içine girmiş organlarımı odak noktası gözle görünmeyen bile vardır belki diye traşlamış. Biliyorum bu tekrarlayan bişey. Ama şimdilik iyiyim o nodüllerle yaşamak çok zordu Allah kimseye vermesinMerhaba, bende de derin endometriozis var. Bağırsaklar üzerinde ve rahimi çepeçevre sarıyor. Rahimle mesane arasında da var. 4. evre ileri yapışıklıklar var, ameliyat çok riskli. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. O kadar derin endometriotik odak temizlenir mi, temizlense bile yeniden çıkabilir. Bağırsağımı kesebilirler vs çok umutsuz hissediyorum. Siz ne yaptınız? Keşke ilaçla tedavisi olsa ama sanırım hormonlar vs bu tür endometrioziste pek etkili değil![]()
Doktor bağırsağa girmemiş henüz dedi. Ama girebilir tabii zamanla. Ben sadece bir kez laparoskopi oldum, onda da sağ tüpüm kesildi, o kadar. O ameliyattan sonra sağ tarafımda yapışıklık oluşmuş, dayanılmaz ağrılarım oluyordu. Hala oluyor, 7,5 sene oldu. O zamana kadar adet aralarında şiddetli ağrım falan olmuyordu. Ameliyatta tesadüfen öğrendim 4. evre yapışıklıklar olduğunu. Ve o yapışıklıklar da ağrı yapmıyordu. O ufacık ameliyat sonrasında gelişen yapışıklık ağrı yaptı ne yazık ki. O yüzden ameliyattan ödüm kopuyor. Yoksa şimdiye kadar çoktan ameliyat olurdum. Bir de nodülleri çıkarmak her doktorun işi değil. Her kadın doğumcu yapamıyor. Zaten ilk laparoskopiyi yapan doktor da yapışıklıklar yüzünden bağırsağa zarar vermemek için başka bir şeye dokunmadan çıktı. Diğer yandan bir arkadaşım var,Korkmayın lütfen sizi nasıl anlıyorum aynı yollardan geçtim ve neler çektim bagırsakta ki nodüllere kesinlikle horman tedavisi işe yaramıyor iki kere bagırsağım tıkandı benim. İlk ameliyatımda teşhisin yoktu kalın bagırsak tıkanmıştı ve o ameliyatın patoloji raporunda çıktı bu nodüller. Aralıkta ameliyat oldum derin ve yaygın endometriozşs. Benim tavsiyem bu ameliyatlarda sadece kadın doğum doktoru girmiyor o rahmi temizler. Bagırsaktakileri genel cerrah yapar onun alanı. O sebeple iyi bir kanser ameliyatlarınada giren bi genel cerrah olması. Benim doktorum öyleydi ve ben risk dediğimde benim için kolay dedi ve 6 saatlik bi operasyona aldı beni bütün karın içine girmiş organlarımı odak noktası gözle görünmeyen bile vardır belki diye traşlamış. Biliyorum bu tekrarlayan bişey. Ama şimdilik iyiyim o nodüllerle yaşamak çok zordu Allah kimseye vermesin
Doktor bağırsağa girmemiş henüz dedi. Ama girebilir tabii zamanla. Ben sadece bir kez laparoskopi oldum, onda da sağ tüpüm kesildi, o kadar. O ameliyattan sonra sağ tarafımda yapışıklık oluşmuş, dayanılmaz ağrılarım oluyordu. Hala oluyor, 7,5 sene oldu. O zamana kadar adet aralarında şiddetli ağrım falan olmuyordu. Ameliyatta tesadüfen öğrendim 4. evre yapışıklıklar olduğunu. Ve o yapışıklıklar da ağrı yapmıyordu. O ufacık ameliyat sonrasında gelişen yapışıklık ağrı yaptı ne yazık ki. O yüzden ameliyattan ödüm kopuyor. Yoksa şimdiye kadar çoktan ameliyat olurdum. Bir de nodülleri çıkarmak her doktorun işi değil. Her kadın doğumcu yapamıyor. Zaten ilk laparoskopiyi yapan doktor da yapışıklıklar yüzünden bağırsağa zarar vermemek için başka bir şeye dokunmadan çıktı. Diğer yandan bir arkadaşım var,
Bir de ikinci bağırsak tıkanıklığınız neden oldu? Nodül mü tekrarladı?Korkmayın lütfen sizi nasıl anlıyorum aynı yollardan geçtim ve neler çektim bagırsakta ki nodüllere kesinlikle horman tedavisi işe yaramıyor iki kere bagırsağım tıkandı benim. İlk ameliyatımda teşhisin yoktu kalın bagırsak tıkanmıştı ve o ameliyatın patoloji raporunda çıktı bu nodüller. Aralıkta ameliyat oldum derin ve yaygın endometriozşs. Benim tavsiyem bu ameliyatlarda sadece kadın doğum doktoru girmiyor o rahmi temizler. Bagırsaktakileri genel cerrah yapar onun alanı. O sebeple iyi bir kanser ameliyatlarınada giren bi genel cerrah olması. Benim doktorum öyleydi ve ben risk dediğimde benim için kolay dedi ve 6 saatlik bi operasyona aldı beni bütün karın içine girmiş organlarımı odak noktası gözle görünmeyen bile vardır belki diye traşlamış. Biliyorum bu tekrarlayan bişey. Ama şimdilik iyiyim o nodüllerle yaşamak çok zordu Allah kimseye vermesin
Sadece bağırsak nodülünü mü aldı? Diğer endometriotik nodülleri çıkarmadılar mı? Onları temizlemezlerse tekrar edebiliyor çünkü. Bir de kaç yaşındasınız? Menopozdan sonra da böyle tekrarlayabiliyor mu acaba? Ne kadar zor bir durumMerhaba ben oldum 5 yıl önce. Onkolog yapti benim ameliyatımı normal kadin doğumcular pek yapamıyor. Ameliyat sonrasi şikayetim geçmişti ama şimdi yine ameliyat olmam gerekiyor ayni şikayetler yine var. Korkmayın işinde iyi bir uzmanla ameliyat güzel geçiyor sonra rahatlıyorum diyorsunuz ama tekrar ediyor işte. Beni ameliyat eden doktor visanne bağırsağı daha kötü bile yapar demişti ama bir umut kullanıyorum yine ve hiç azalma yok şikayetim aksine artma var galiba yine ameliyat yolları görünüyor bana
Ben 31 yaşındayım su an o zaman 26ydım. Hepsi alındı mesaneden vs de alındı hatta karın iç yaglarimda dahi varmış onlar da temizlendi. Onkolog yapti zaten kanser ameliyatı gibi çok detaylı bir temizlik yapıldı ama tekrarladı. Doktorum ilker kahramanoğlu. Zor ne yazık ki ama yapacak bir şey yok. Ağrıyla yaşamaktan çok sıkıldım anlıyorum sizi.Sadece bağırsak nodülünü mü aldı? Diğer endometriotik nodülleri çıkarmadılar mı? Onları temizlemezlerse tekrar edebiliyor çünkü. Bir de kaç yaşındasınız? Menopozdan sonra da böyle tekrarlayabiliyor mu acaba? Ne kadar zor bir durumGiderek ümidimi kaybediyorum. Doktorunuz kimdi?