merhaba arkadaşlar,
sizlere bi sorum var internetten araştırdım ama net cevap bulamadım..
doğum başlamadan hemen önce sonda takılıyomuş ya onu nasıl takıyolar yani takılırken acı hissettiniz mi?
evet canım ben sezaryan oldum sonta taktılar doğumdan önce idrar yaptığımız yere takıyolar ben hiçbir acı hissetmedim .ama idrarın geldiğini hissetmiyorsun direk boşaltıyosun doğumdan çıkıp narkozun etkisi bittiğinde çıkartmışlardı yine birşey hissetmedim...
ben n. doğum yaptım.doğum sırasında sonda takıldı ve ıdrar bosaltıldı.tabıkı acımıyor!!!hıssedılmıyor bıle...
doğum yapı evladınızı kucağınıza alında boyle kucuk seylere takılmayın.
Bana ne lavman yapildi nede sonda takildi, Bende korkuyordum aciyor diye ama gerekte kalmadi korkmama. Benim sezaryan oldu sadece dogumhane ye giderken heyecadan tuvalete gitmistim o kadar :) Belki sanda takmazlar.
bana da taktılar acımıyor ama beni rahatsız etmişti yine de zaten oldum olası sevmem o bacaklarımızı açıp oturduğumuz sandalyeyi(eğer seninde bu gibi fobin yoksa hiç takma acımıyor yani..
ben epidural sezeryan oldum, uyuştuktan sonra taktılar hiç bir şey hissetmedim. İlkide takmışlar, uyuşuk tuvalet ihtiyacını hissetmiyorsun bile, dünya kadar serum veriyorlar, poşet poşet boşalttılar, tuvalete gidemezdim rezil olurdum. Akşam çıkardılar, hissettim ama acımadı.
canım acımıyor ben sezeryanla dogum yaptım taktılar aksine seni rahatlatır çünkü doğumdan bir gün sonra benimkini çıkardılar ve tuvalette gerçekten zorlandım yaparken ama çok sürmedi hiç kafana takma ve sadece bebeğini düşün
valla benm acıttı.bana deseler bi daha doğururmusun die doğumdan deil ama sondadan dolayı aslaaa!!! derim.yanlız şöle bişi var ben cok kastım kendimi.sonda girip geri cıkıodu okadar yani.bide hemşire öküzün tekiydi!!!
Arkadaşlar, lavmandan da sondadan da korkmayın. Bunlar takılırken korkulacak kadar can yakmıyor. Ben normal doğum yaptım, ikisi de uygulandı. Çok işe yaradığını söylemek istiyorum.
ben de sezeryan yaptım. uyuşturduktan sonra taktılar ve uyanmadan önce çıkardılar. hiçbişey hissetmedim buyüzden. ama doğumdan sonra yanma vardı, bi hafta sürdü. dr sondadan dolayı dedi.
canım takılma bunlara sen, bende sezeryan doğum yaptım, sonda acıtmıyor takılırkende çıkarkende, zaten ameliyetın heyacınından başka hiç bir şey düşünemiyorsun,sen ayağa kalkıp tuvaletine gidince çıkarıyorlar zaten