doğum yapalı 13 ay oldu göbek deliğim hala dışarıda. normal mi ?

nehirarda

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
62
2
298
arkadaşlar sezeryanla doğum yaptım oğlum 13 aylık. hamileyken göbek deliğim dışarı fılamıştı hala dışarıda. bu normal mi benim durumumda olan varmı? yada göbek deliği hamilelikte dışarı çıkıp da sonra düzelen var mı. bu durum beni endişelendiriyor

sanırım sadece benim başıma gelmiş. aynı problemi yaşayan bir başkası daha varsa bilgi vemek içi yazıyorum. bugün doktora gittim göbek fıığı olmuşum ameliyat olmam gerekiyormuş.

Ben 4 aylık hamileyim,benim de dışarı doğru çıktı göbek deliğim.Bu hafta içerisinde doktora soracağım neden olduğunu ve doğumdan sonra geçip geçmeyeceğini. Çevremdekilere soruyorm onlarda hiç öle bişey olmamış :S

Merhaba nehirarda, aynı problemi şu an ben yaşıyorum. Senin mesajını görünce endişelendim, hemen doktordan randevu aldım. Bakalım benimkisi ne diyecek. Ben de doğum sonrası pek kilo veremedim, ondan mı acaba diyordum ama fıtık falan düşününce panikledim. sen bu arada ameliyat oldun mu , süreç sıkıntılı mı? Neler yaşadın ?

merhaba evet arkadaşm ben ameliyat oldum. benim fıtığım büyümüş o yüzden yama yapıldı. sıkıntılı bir süreçti tabi. sonuçta ameliyat. 10 gün kadardoğru düzgün kalkamadım. annem baktı bana. 10 günlük oldum annem gitti mecbur her işi yapmaya başladım. şimdi 7ay geçti gayet iyiyim sadece göbek deliğimin altında iz var. daha önce sezeryan olduysan ameliyat konusunda tecrübelisindir. ama inşallah fıtık değildir seninki . umarım doktor güzel şeyler söyler

Haftasonu doktora gittim, ameliyat olmam gerekiyormuş benim de. Safra taşın varsa onu da alırız dedi, ultrasonla baktılar Allahtan safra taşı vs yokmuş. Ameliyatı açık yapacağız dedi, kapalı olursa 3 yerden girmemiz gerekir, açık yapacağız çok büyük bir açıklık olmayacak dedi. Dediğin gibi iyileşme süreci 10 gün kadarmış, 1-2 ay denize giremeyeceğim. Acayip strese girdim şimdiden, olmaasm nolur dedim, herhangi bir zamanda bağırsağın fıtığın içine girer kangren olur acilen ameliyat olman gerekir dedi. Bir de ikinci çocuğa hamile kalıpta hamilelikte bağırsak sıkışırsa hamilelik tehlikeye girer dedi. Sadece sanırım bu yüzden ameliyat olacağım, yoksa olmaya hiç niyetim yok. Ben sezaryende bile 2 hafta doğru düzgün ayağa kalkamadım, bunda neler yaşıyacağım bilmiyorum. Bir de pahalı, Medikal'e sordum yaklaşık 3.000tl istiyorlar...

ooo çok pahalı demişler canım. ben devlet hastanesinde iyi doktor buldum. bedavaya geldi çok da memnun kaldım. ne kadar çabuk olursan o kadar kolay atlatırsın çünkü gün geçtikçe yırtık büyüyor. ben 1ay kadar sonra denize girdiğimi hatırlıyorum. bir de benim yırtık büyükmüş dikmeyle olmaz dedi doktor içerden yama yaptılar :) iç dikişler de 4ayda iyileşir dedi doktor. çok geçmiş olsun umarım çabuk toparlanırsın

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

--------------------------

Bende sonunda ameliyat oldum, açık ameliyat yaptılar aynı gün eve çıktım. Spinal anestezi yaptılar, ilk günler yataktan kalkarken biraz canım acıdı, 4-5.günde rahat bir şekilde hareket etmeye başladım diyebilirim. SOnuç olarak büyük bir problemi ortadan kaldırdım, atlattım. Şİmdilik çocuğu kaldırmamam gerekiyor, en zoruda bu bence :) nehirarda sana tekrar teşekkür ederim, senin forumdaki yazın olmasa endişelenip doktora bile gitmeyecektim, belki daha kötü bir durumda acilen ameliyat olmam gerekecekti .Umarım yazdıklarımız başka arkadaşlara da faydalı olur.

Eğer bir faydam olduysa ne mutlu bana. çok geçmiş olsun gözün aydın canım sen de kurtulmuşsun. İnşallah bizim gibi olup da farkında olmayan kişiler varsa yazdıklarımızı görüp farkına varır. ben 13 ay boyunca durumumun farkında olmadan yaşamışım.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba arkadaslar benimde gobek deligim disarda 8 aylik hamileyim doktora sormadim hic yaa?????

Benim de öyleydi.Karin egzersizleri yaparak zamanla düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…