Doğuma Hazırlık Doğum yaklaştıkça korku :/

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yarın Doğuma giriyorum . 40+5deyim hiç bi belirtim gelmedi . Suni ile müdaheleli edilecek cesaretim yok ..

Yarın Doğuma giriyorum . 40+5deyim hiç bi belirtim gelmedi . Suni ile müdaheleli edilecek cesaretim yok ..
Ben doğuma gidicegimde o gün tabi gel gitli agrilarim vardı ama 36haftalik hamileydim doğum sancisi falan değildi o gün kalktım oğlum hep eve bişeyler dokmustu çömelerek ayaklarimin üstünde çok hali yer silmistim ama kasıtlı yapmamıştim tek başıma oldugumdan her iş bana bakiyo bide kalkıp çamaşır aşarken ayakta durak halim yoktu yine çömelerek çamaşır asmistim o gün gece doğuma gittim 4cm açılma var dedi doktor 18 gün önce doğum yaptım bugün biraz hareket et bakalım Allahın izniyle bi bakmissin belki gece doğuma gittin sancınla inşallah da öyle olur ayrıca öyle olmasada korkma ilk oglumda 12 saat suni sancı çektim çok şükür Rabbime normal doğum yapıp kucağıma aldım şimdi 4 yaşına basicak Bak ikinci çocuğumu da yine 18 gün önce aldım kucağıma Allahın izniyle korkutma kendini bebeği kucağına alınca hepsini unutuyosun

Bu arada ben birde panik atak anksiyete rahatsızlığım var ilaç kullanıyodum hamile kalınca bıraktım biz bu durumda dogurduysak Allahın izniyle ve yardımıyla sen hiç korkma Allahım yardım ediyo

Ayyy çok teşekkür ederim Allah razı olsun . Şu Doğum da bi geçseydi, benim canım biraz tatlıdır o yüzden korkuyorum herhalde aslında oğlumda da zor bi Doğum değildi yani anlatılanlarla karşılaştırınca ama çekebileceğimin en fazlasıydı . Şimdi tmm daha kolay olacak inşallah ikinci olduğu için ama yine o ağrıyı en yüksek derece de çekicem sonuçta . Allahım nolur bugün kendi sancım gelsin

Senden de Allah razı olsun canım korkun çok normal ama gerçekten ikinci dogumda açılma daha çabuk oluyo ve inan kesi bile atmiyo doktorlar Allahın izniyle hele ikinci doğumsa hiç korkutma kendini bak gör 3 dk sürmuyo birden bebeği hemşire koynuna koyucak Allahın izniyle:) sancı zaten mecbur cekicez ama değiyor ya şimdi bebeğime bakıyorum diyorum Allahım iyiki vermissin bu bebegi bana çektiğim o 12 saat sanciya değer diyorum o sancı bile azmış bu nur yüzlü meleklere:)))

Evdeki hesap çarşıya uymuyor oğlumda 37.haftada kontrole diye gittim.oğlumla döndüm.2 kere kordon dolanmıştı.acil.sezeryan dedi doktor.normal doğum diye diretmedim.bebegim doğduğunda boynu mosmordu. Allah.korumak.istemişki kontrole erken gittim.normal.kontrol 1 hafta sonraydi çünkü. Yalnız bu kez genel anestezi isteyeceğim bebek.için problem.olmuyorsa.Epiduralda ayılma derdin yok. Herşeyi zaten saniye saniye yaşiıyorsun ancak.ameliyathane çok soğuktu.donmuştum resmen.

Hiç planladığım gibi olmadı benim doğumum.ne güzel hayaller kuruyordum epidural normal doğum için... ama beni takip eden doktorum görev yaptığım yerde kaldı memleket uzaktı başka doktorda kendi memleketimde yaptım doğumu hayatımın en kötü tecrübesiydi...panik atak hastasıyım 39bitti sabah nişanım geldi.ağrılar adet sancısı gibi başladı hemen.kontrolüm de o sabahtı tesadüfen.hemen gittik.alttan muayene etti hastaneyi inlettim.adam sanki kolunu soktu o ne biçim bişeydi.bide yanındaki havalı sekreter yok sen buna dayanamıyosan normal doğum nasıl yapıcan? Dedi bana ukala. Ona bağırmayacak biri bence yoktur bağırtan bi muayene o ister istemez . Sonradan duydumki herkese öle diyolarmış. Doktor baktı sıfır açılma dedi doğum başlamamış bile ama gelin görün ki adet sancıları belden vurmalar başlamıştı.doğum birkaç gün belki daha uzun sürebilir dedi. (Ben bu başlangıç ağrıalrından bile rahatsız oluyorsam öhööö dedim ben bu işi normal yapamam ) zaten annem de panik atak hastası olduğumu söyledi sezeryan dedi doktor öğlen hemen Alalım dedi doktor.kabul ettim.korktum doğum uzun sürecekti ve ben çok açtım bitkindim hazır değildim doktor ilgisizdi çok pişman oldum kendi doktorumda yapmadığıma.özel hastane olmasına rağmen Epidural bile vermiyoruz normal doğumda dedi.ulan okdar para alıyorsunuz suda doğum bile yapardım o parayla....neyse daha önce ameliyat olmuş biri olarak ameliyathaneye çok rahat girdim hiç heyecan bişey yoktu.sadece çok üşüdüm dondum. Sanıyorum ki çok rahat bir doğum olcak...epidural sezaryen olacaktım.iğneyi yaptılar bekliyoruz ama uyuşmadım.tam olarak uyuşmadı alt tarafım.bazen bazı kişilerde oluyormuş öyle..beklerken de yalvarıyorum genel anestezi yapmayın nolur istemiyorum diye.çünkü uyanması kendine gelmek zor oluyor.sonra başladılar beni kesmeye.kesileri hissetmedim ama çocuğun çıktığı anda karnına bastırıyorlarmış sanırım o neydi öyle yaaa ben bağıra bağıra inleyerek napiyosunuz diyorum doktora vuruyorum istemsiz kollarım ona gidiyodu.kollarımdan tuttular. Çok kötüydü yaa hiç düşündüğüm gibi olmadı resmen uyuşmadım ve acı çektim çıktığını da hissettim.... sonra iğne yapıp beni tamamen uyutmuşlar çocuk çıktıktan sonra. Dikişler öyle yapılmış.keşke baştan uyutsalardı .... bi saat sonra odaya geldim.bebeğimi istedim direkt.sonra panik atağım geldi açlıkla ve anesteziyle çok kötü oldum ben ölücem diye bağırıyorum dikişler var düşünün yeni çıkmışım ama yataktan kalkıp ölüyorum diye bağırıyorum. Nefes alamadım bi süre. İlaçlar ağır geldi ağrı için seruma katılanlar falan. Okadar kötü bi tecrübe olduki bana çıkınca bile atlatamadım seanslar aldım dünyanın parası gitti....... iki ay oldu doğumu yapalı .siz siz olun yabancı bi doktora ilgisiz doktora doğum yaptırmayın.sizi takip eden kimse ona yaptırın bence.yaşadığıma şükrediyorum o gün ölücem sanmıştım. çok zor atlattım ilk bir ayı.annem baktı hep.ben haplarla atlattım.uyuyodum hep.depresyon ve nöbet geliyodu. Ağlama nöbetleri ölüyorum diye bağırmalar. Yazamadığım bi çok kötü şey... Bana nasip değilmiş güzel bir doğum demekki. Olsun buna da şükür yavrum sağlıklı annem var bakıyor. Artık iyileştim.ama 1 -ay emzirdim ilaç kullandığım için emmmeyi bıraktırdık mecburen. Umarım siz güzel doğumlar yaşarsınız. Normal doğum tek hayalimdi benim ama olmadı.... inşallah ikinci olursa tüm imkanları sağlayıp evde suda doğum yapmak istiyorum. Sezeryan kabusum oldu. İkinci çocuğu belki de hiç yapmam. Nasip artık. Haa bide aç gitmeyin. Sezeryan a aç alıyorlar ama ben taaa geceden açtım. Vücudum bitkindi kaldıramadım. Umarım doğumlarınız güzle olur. Ağrı eşiğim yüksek sanırdım sanırım düşükmüş. O ilk ağrılarım bile beni rahatsız etti canım tatlıymış demekki. İşte bazısı ağrıdan kıvranıyor bazısı ağrı ne bilmeden doğuruyor. Şans mı artık kader mi nedir bilemedim.

Keşke bu kadar kötü anlatmasaydınız hepimizde bu korku ve heyecan var tabi ki ama siz biraz panik atağın vermiş olduğu duyguyla o an kendinizi kasapların elinde gibi hissetmiş olabilirsiniz..
Birçok özel hastane biliyorum şehrimde de gördüm gerçekten yenidoğan ve hamile annelerle çok alakadar ve nazik davranıyorlar..
Çok geçmiş olsun ..

Evet tabiki rahatsızlığımın da çok etkisi oldu benim. Yoksa hastane güzeldi yani hemşireler çok ilgiliydi. Sadece ben demek istedim ki inşalah sizlerin hikayesi güzel olur. Benim de böyleymiş yaşıycam varmış bunları.yine de çok şükür diyorum atlattımya yavrum sağlıklıya bin şükür Okumadığım normal doğum hikayesi kalmamıştı çok istiyordum ama napalım sezeryan da bir nimet benim gibi rahatsız olanlara ...

Herkes kötü şeyler yaşıcak diye bişi yok tabi ben içimi döktüm biraz buraya.. ....

Genel anestezi de belden aşağı mi uyuşma oluyo

Genel anestezi de komple uyuyosunuz. Epidural yada spinal yapılırsa belden aşağıniz uyuşuk ama siz uyanık oluyorsunuz.

Genel anestezi de komple uyuyosunuz. Epidural yada spinal yapılırsa belden aşağıniz uyuşuk ama siz uyanık oluyorsunuz.
Beni nasıl yaptılar anlamadım spinal dediler ama ben bebek çıkmıştı uyandigimda yanıma getirdiler ameliyathanede öptüm Dr dikisi bitiriyodu alt taraf uyusuktu 3 4 saat sonra gitti

Sirtinizdan iğne yapmış olmaları lazım spinal olması için. Sizi genel uyuttular ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…