niye kimse cvp vermiyor???(
merhaba herkese. yaklaşık 9 ay önce doğum yaptım.aklıma geldiği kadarıyla birkaç şey paylaşayım sizlerle.
ben epidural normal doğum yaptım. gece 12 gibi sancılarım başladı. sabaha karşı yavaş yavaş şiddetlendi ve nihayet öğlen 12 gibi bebeğim doğdu. akşama da evime geri gelmiştim. öncelikle şunu söyleyim kesinlikle sakin olun. inanın bir gün içinde herşey olup bitecek ve esas zor olan kısım yani bebeğinizi büyütme işi daha yeni başlayacak :)
hastaneye giderken yanınızda eşiniz ve bence bir de sakin kalabilecek sizi rahatlatabilecek biri olsun yanınızda. ablanız anneniz gibi. uzun uzun listeler var zaten hastane çantası için onları yazmama gerek yok. birkaç tane alt pijama değiştirmeniz gerekecek ve bol çamaşır ve hasta pedi alın yanınıza. fotoğraf makinesi alın mutlaka sonradan hastane fotoğraflarına bakmak keyifli oluyor.
lohusalik dönemi gerçekten ilginç bir dönem. yani insanın psikolojisi bi tuhaf oluyor. bebeğin sorumluluğundan mıdır bilmem insan kendini çok yorgun hissediyor. etrafındakilerin davranışları hep gözünüze batıyor. o yüzden yardımcı olmak için yanınıza anlayışlı biri gelsin kalsın ki o dönemin yükünü hafifletsin. gece gündüze karışıyor, evden çıkamıyorsunuz (dikişler vs yüzünden), bunalıyorsunuz, kendinizi çirkin hissediyorsunuz gibi gibi..... çok kolay değil elbette ama bebeğinizin o dünyalar güzeli kokusu herşeyi unutturuyor merak etmeyin.
aklıma gelenler bunlar. inşallah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.
merhaba herkese. yaklaşık 9 ay önce doğum yaptım.aklıma geldiği kadarıyla birkaç şey paylaşayım sizlerle.
ben epidural normal doğum yaptım. gece 12 gibi sancılarım başladı. sabaha karşı yavaş yavaş şiddetlendi ve nihayet öğlen 12 gibi bebeğim doğdu. akşama da evime geri gelmiştim. öncelikle şunu söyleyim kesinlikle sakin olun. inanın bir gün içinde herşey olup bitecek ve esas zor olan kısım yani bebeğinizi büyütme işi daha yeni başlayacak :)
hastaneye giderken yanınızda eşiniz ve bence bir de sakin kalabilecek sizi rahatlatabilecek biri olsun yanınızda. ablanız anneniz gibi. uzun uzun listeler var zaten hastane çantası için onları yazmama gerek yok. birkaç tane alt pijama değiştirmeniz gerekecek ve bol çamaşır ve hasta pedi alın yanınıza. fotoğraf makinesi alın mutlaka sonradan hastane fotoğraflarına bakmak keyifli oluyor.
lohusalik dönemi gerçekten ilginç bir dönem. yani insanın psikolojisi bi tuhaf oluyor. bebeğin sorumluluğundan mıdır bilmem insan kendini çok yorgun hissediyor. etrafındakilerin davranışları hep gözünüze batıyor. o yüzden yardımcı olmak için yanınıza anlayışlı biri gelsin kalsın ki o dönemin yükünü hafifletsin. gece gündüze karışıyor, evden çıkamıyorsunuz (dikişler vs yüzünden), bunalıyorsunuz, kendinizi çirkin hissediyorsunuz gibi gibi..... çok kolay değil elbette ama bebeğinizin o dünyalar güzeli kokusu herşeyi unutturuyor merak etmeyin.
aklıma gelenler bunlar. inşallah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.
Merhaba.kizlar.bende 6 ay once epiduralle normal dogum yapyim.brnimki biraz zor bi dogumdu 24 saat surdu.ama dogumda bebegimi kucagima aldigim an bitti hersey.o ani bidaha yasamak icin sanirim bi.24 saat daha sanci cekerim.epidural alfim ama iki saat.rahatlatti beni sadece sonra.etki etmedi bana cunku.suni.sanciyla birlikte.kendi.sancilarimda baslamisti..
Dogum sonrasi cok acaip kizlar
ben iki ay depresyondaydim.hep aglamak geliodu icimden.hatta.ogluma bakasim gelmedi.bile.hastaneden eve grldigimde cok.korkmustum minivik bebek ve tum.sorumluluk sizde.bide.kimsem yoktu yurt fisindaydim.ilk aylar cok zor bence ama inanin 3 aydan sonra.ole tatli oluolarkii opmrye koklamaya doyamazsimiz cunku size tepki verdikce inanilmaz bi bag.olusuo aranizda.ben oglumu uyurken ozluyorum hemen videolarini.izliyorum.annelik cok baska bi duygu.sabredin ilk aylari atlatin ve bebisinizin.nasil buyudugunu gururla seyredin.herkes bebisini sag salim kucagina.alir insallah..
bende epidural norml düşünüyrmda canım ya nasıldı yani iyiki öyle olmuş diyormusun doğumdan sonra şiddetli bel ağrın filan oldumu ?
ben de 34. haftadayım aynı şeyleri merak ediyorum hatta biraz açalım tuvalet problem oluyor mu bebeğime ve kendime bakabilecek hale ne zaman geleceğim
bugün 8. günüm doğum yapalı. spinal sezeryan oldum
hastane için yanınıza mutlaka hasta bezi, hijyenik ped, ıslak mendil, birkaç tane alt pijama ve iç çamaşırı ( geniş, rahat ve lastikleri sıkmayan) alın
merhaba bende 20 gün önce spinal sezeryanla doğum yaptım hep normal doğum istemiştim ve sezeryandan çok korkuyordum çabuk iyileşemyeceğim diye fakat oğlum 40 hafta olduğu halde doğmadığı için sezeryan oldum ve hiç pişman değilim doğum sonrası bir an bile ağrı çekmedim çok rahattım hemen ayağa kalktım tuvalet filan da sıkıntı olmadı şükür. fakat lohusalık biraz sıkıntılı insan duygusal oluyo özllkle eşinden çok ilgi bekliyo.ama eşleride anlamak lazım oda yei bi sürecin içine gryoo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?