• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum ve lohusalıkda neler yaşadınız, paylaşın bilgilenelim anneler...!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tlygny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
40
1
36
İstanbul
Hamileyim ve benim gibi şuan hamile olan arkadaşlarımızın merak ettiği binlerce konu var!!!

Doğum yapan arkadaşlardan yaşadıkları ve yapıp-yapmamamızı istedikleri tecrübelerini bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz...
Aklımızda soru işaretleriyle dolu okadar çok şey var ki belki bir kısmının sizlerin sayesinde üstesinden gelicez... O yüzden lütfen tecrübelerinizi bizimle paylaşın anneler!!

1) Doğumda neler yaşadınız (normal yada diğer doğumlar farketmez) eksik eşyalarınız var mıydı? sizler de benim yaptığımı yapmayın diyormusunuz!! hastanede mutlaka yanımızda bulunması gereken şeyler nelerdir?

2) Lohusalık dönemini nasıl atlattınız? hem bebeğinizle hemde kendinizle ilgilendiniz, zorlandığınız şeyler oldu mu?

Aklınıza gelen bütün tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olucaz arkadaşlar... Çok teşekkür ederiz şimdiden ;)

merhaba herkese. yaklaşık 9 ay önce doğum yaptım.aklıma geldiği kadarıyla birkaç şey paylaşayım sizlerle.
ben epidural normal doğum yaptım. gece 12 gibi sancılarım başladı. sabaha karşı yavaş yavaş şiddetlendi ve nihayet öğlen 12 gibi bebeğim doğdu. akşama da evime geri gelmiştim. öncelikle şunu söyleyim kesinlikle sakin olun. inanın bir gün içinde herşey olup bitecek ve esas zor olan kısım yani bebeğinizi büyütme işi daha yeni başlayacak :)
hastaneye giderken yanınızda eşiniz ve bence bir de sakin kalabilecek sizi rahatlatabilecek biri olsun yanınızda. ablanız anneniz gibi. uzun uzun listeler var zaten hastane çantası için onları yazmama gerek yok. birkaç tane alt pijama değiştirmeniz gerekecek ve bol çamaşır ve hasta pedi alın yanınıza. fotoğraf makinesi alın mutlaka sonradan hastane fotoğraflarına bakmak keyifli oluyor.

lohusalik dönemi gerçekten ilginç bir dönem. yani insanın psikolojisi bi tuhaf oluyor. bebeğin sorumluluğundan mıdır bilmem insan kendini çok yorgun hissediyor. etrafındakilerin davranışları hep gözünüze batıyor. o yüzden yardımcı olmak için yanınıza anlayışlı biri gelsin kalsın ki o dönemin yükünü hafifletsin. gece gündüze karışıyor, evden çıkamıyorsunuz (dikişler vs yüzünden), bunalıyorsunuz, kendinizi çirkin hissediyorsunuz gibi gibi..... çok kolay değil elbette ama bebeğinizin o dünyalar güzeli kokusu herşeyi unutturuyor merak etmeyin.
aklıma gelenler bunlar. inşallah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.

merhaba herkese. yaklaşık 9 ay önce doğum yaptım.aklıma geldiği kadarıyla birkaç şey paylaşayım sizlerle.
ben epidural normal doğum yaptım. gece 12 gibi sancılarım başladı. sabaha karşı yavaş yavaş şiddetlendi ve nihayet öğlen 12 gibi bebeğim doğdu. akşama da evime geri gelmiştim. öncelikle şunu söyleyim kesinlikle sakin olun. inanın bir gün içinde herşey olup bitecek ve esas zor olan kısım yani bebeğinizi büyütme işi daha yeni başlayacak :)
hastaneye giderken yanınızda eşiniz ve bence bir de sakin kalabilecek sizi rahatlatabilecek biri olsun yanınızda. ablanız anneniz gibi. uzun uzun listeler var zaten hastane çantası için onları yazmama gerek yok. birkaç tane alt pijama değiştirmeniz gerekecek ve bol çamaşır ve hasta pedi alın yanınıza. fotoğraf makinesi alın mutlaka sonradan hastane fotoğraflarına bakmak keyifli oluyor.

lohusalik dönemi gerçekten ilginç bir dönem. yani insanın psikolojisi bi tuhaf oluyor. bebeğin sorumluluğundan mıdır bilmem insan kendini çok yorgun hissediyor. etrafındakilerin davranışları hep gözünüze batıyor. o yüzden yardımcı olmak için yanınıza anlayışlı biri gelsin kalsın ki o dönemin yükünü hafifletsin. gece gündüze karışıyor, evden çıkamıyorsunuz (dikişler vs yüzünden), bunalıyorsunuz, kendinizi çirkin hissediyorsunuz gibi gibi..... çok kolay değil elbette ama bebeğinizin o dünyalar güzeli kokusu herşeyi unutturuyor merak etmeyin.

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim... sizlerin sayesinde daha bilinçli bir doğum ve lohusalık geçireceğiz inşallah!!
bu sayede bi nebze de olsa içimiz rahatlamış olacak...

diğer annelerden de doğum anılarını ve tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz :1:

bende epidural norml düşünüyrmda canım ya nasıldı yani iyiki öyle olmuş diyormusun doğumdan sonra şiddetli bel ağrın filan oldumu ?

Merhaba.kizlar.bende 6 ay once epiduralle normal dogum yapyim.brnimki biraz zor bi dogumdu 24 saat surdu.ama dogumda bebegimi kucagima aldigim an bitti hersey.o ani bidaha yasamak icin sanirim bi.24 saat daha sanci cekerim.epidural alfim ama iki saat.rahatlatti beni sadece sonra.etki etmedi bana cunku.suni.sanciyla birlikte.kendi.sancilarimda baslamisti..
Dogum sonrasi cok acaip kizlar
ben iki ay depresyondaydim.hep aglamak geliodu icimden.hatta.ogluma bakasim gelmedi.bile.hastaneden eve grldigimde cok.korkmustum minivik bebek ve tum.sorumluluk sizde.bide.kimsem yoktu yurt fisindaydim.ilk aylar cok zor bence ama inanin 3 aydan sonra.ole tatli oluolarkii opmrye koklamaya doyamazsimiz cunku size tepki verdikce inanilmaz bi bag.olusuo aranizda.ben oglumu uyurken ozluyorum hemen videolarini.izliyorum.annelik cok baska bi duygu.sabredin ilk aylari atlatin ve bebisinizin.nasil buyudugunu gururla seyredin.herkes bebisini sag salim kucagina.alir insallah..

ben de 34. haftadayım aynı şeyleri merak ediyorum hatta biraz açalım tuvalet problem oluyor mu bebeğime ve kendime bakabilecek hale ne zaman geleceğim

Merhaba.kizlar.bende 6 ay once epiduralle normal dogum yapyim.brnimki biraz zor bi dogumdu 24 saat surdu.ama dogumda bebegimi kucagima aldigim an bitti hersey.o ani bidaha yasamak icin sanirim bi.24 saat daha sanci cekerim.epidural alfim ama iki saat.rahatlatti beni sadece sonra.etki etmedi bana cunku.suni.sanciyla birlikte.kendi.sancilarimda baslamisti..
Dogum sonrasi cok acaip kizlar
ben iki ay depresyondaydim.hep aglamak geliodu icimden.hatta.ogluma bakasim gelmedi.bile.hastaneden eve grldigimde cok.korkmustum minivik bebek ve tum.sorumluluk sizde.bide.kimsem yoktu yurt fisindaydim.ilk aylar cok zor bence ama inanin 3 aydan sonra.ole tatli oluolarkii opmrye koklamaya doyamazsimiz cunku size tepki verdikce inanilmaz bi bag.olusuo aranizda.ben oglumu uyurken ozluyorum hemen videolarini.izliyorum.annelik cok baska bi duygu.sabredin ilk aylari atlatin ve bebisinizin.nasil buyudugunu gururla seyredin.herkes bebisini sag salim kucagina.alir insallah..

24 saat baya uzun bir süre ama Allah sabrını veriyor işte... dediğin gibi kucağına alınca geçiyormuş tüm sancılar ve acılar :D Allah sağlıkla ve huzurla büyütmeni nasip etsin cnm...

bende epidural norml düşünüyrmda canım ya nasıldı yani iyiki öyle olmuş diyormusun doğumdan sonra şiddetli bel ağrın filan oldumu ?

yok canım doğumdan sonra hiçbir ağrı yaşamadım epiduralle alakalı doktor biraz başağrısı ya da bir kaç günlük bir bel ağrısı olabilir demişti ama olmadı.. ama doğum esnasında sanırım benden kaynaklanan bir sorun oldu. sağ tarafım tamamen uyuştu ama sol tarafta ağrıyı biraz hissdiyordum. doktor o esnada bi açıklama yaptı bunun için ama hatırlamıyorum. yani o tutmayan tarafın ağrısını düşününce iyiki yaptırmışım diyorum. her iki taraftan hissetseydim bayaa zor olurdu.

ben de 34. haftadayım aynı şeyleri merak ediyorum hatta biraz açalım tuvalet problem oluyor mu bebeğime ve kendime bakabilecek hale ne zaman geleceğim

tuvalet problem olmadı. tabi dikişler biraz acıyor ilk zamanlar, krem vermişti doktor her tuvalette onu kullanıyordum. bana annem ve kayınvalidem yardım etti ama ilk günden itibaren kendim bakabilecek durumdaydım bebeğime.tabi bu normal doğum için geçerli. sezeryanı bilmiyorum arkadaşlar.

bugün 8. günüm doğum yapalı. spinal sezeryan oldum
hastane için yanınıza mutlaka hasta bezi, hijyenik ped, ıslak mendil, birkaç tane alt pijama ve iç çamaşırı ( geniş, rahat ve lastikleri sıkmayan) alın

bugün 8. günüm doğum yapalı. spinal sezeryan oldum
hastane için yanınıza mutlaka hasta bezi, hijyenik ped, ıslak mendil, birkaç tane alt pijama ve iç çamaşırı ( geniş, rahat ve lastikleri sıkmayan) alın

çok saol cnm güle güle büyüt bebeğini tebrik ederim...

güzel bir konu olmuş devamını bekliyoruz arkadaşlar

ben şu an 2.ye hamıleyım ama ben de yazayım eskı tecrubelerımı:))
ben epidural szeryan oldum 41.haftada.doğuma gırmem ve odaya ınmem 1 saat bile sürmedi.bebek 20 dk sonra doğmuştu.ertesı sabah tuvalete çıkmada sorun yaşadım sadece.yanı ıdrarı yapmadan hastaneden çıkarmıyorlar.evde bı kaç gun sancın oluyo tabı oturup kalkarken ama ağrı kesıcı aldıgın için hafıf gecıyo.ılaçlar bıttıgınde sen de ıyıleşmeye başlamış oluyosun zaten:)
ben ılk gunden ıtıbaren kızıma kendım bakabılıyodum.öyle gunlerce yatağa mahkum falan olmuyosun korkmayın.
ama lohusalık bence hepsınden zor.annen dahıl herkes batıyo o yuzden gıcık tıplerı uzak tutun etrafınızdan.ayrıca yerlı yersız ağlayacaksınız uykusuzluk sıznırlerını harap edecek ama öyle amöa böyle gecıp gıdecek.anne olmak her turlu sıkıntıyı alıp gıdıyo.

benimde merak ettiğim bişey var aslında normal doğumdaki dikişler sonradan ağrımıyomu ?ve bu dikişler nekear süre kalıyo

dikişler artık çok çesitli en bilindik olan eriyen dıkışler estetık dıkış olması çok önemlı su ara trend yapıstırma burda hiç dikiş olmuyor ve gercektende doku dıkışsız zamanla kaynıyor. ağrı tabıkı çok vucudun ortasından bır kesık var hareket kabılıyetın haylı azalıyor.

Deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bizim gibi ilk hamileliğini yaşayan arkadaşlar için koca bir soru doğum:49:

merhaba bende 20 gün önce spinal sezeryanla doğum yaptım hep normal doğum istemiştim ve sezeryandan çok korkuyordum çabuk iyileşemyeceğim diye fakat oğlum 40 hafta olduğu halde doğmadığı için sezeryan oldum ve hiç pişman değilim doğum sonrası bir an bile ağrı çekmedim çok rahattım hemen ayağa kalktım tuvalet filan da sıkıntı olmadı şükür. fakat lohusalık biraz sıkıntılı insan duygusal oluyo özllkle eşinden çok ilgi bekliyo.ama eşleride anlamak lazım oda yei bi sürecin içine gryoo.

merhaba bende 20 gün önce spinal sezeryanla doğum yaptım hep normal doğum istemiştim ve sezeryandan çok korkuyordum çabuk iyileşemyeceğim diye fakat oğlum 40 hafta olduğu halde doğmadığı için sezeryan oldum ve hiç pişman değilim doğum sonrası bir an bile ağrı çekmedim çok rahattım hemen ayağa kalktım tuvalet filan da sıkıntı olmadı şükür. fakat lohusalık biraz sıkıntılı insan duygusal oluyo özllkle eşinden çok ilgi bekliyo.ama eşleride anlamak lazım oda yei bi sürecin içine gryoo.

öncelikle bebeğini sağlıcakla büyütürsün inş! ben de 29 haftalığım... ve doğum olayını çok merak ediyorum.
ama spinal aneztezini epiduralden farkı nedir???

Back