Doğum Sonrası Yüzümde Olan Değişiklikler

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
Merhabalar,

ben 1,5 ay önce dogum yaptim ve dogum sonrasi hastanede sürekli yanaklarim ka$inip durdu... Elimden geldigince tirnaklarimi vurmamaya ba$ladim biraz da stress yaptigimdan (sütüm felan gelmemi$ti ve ilk bebegimdi... sorunlar ya$ami$tim) kaynaklaniyor sanmi$tim. :26:

Eve geçtigimde bu ka$inti devam etmeye ba$ladi ara ara... :44:

Ve aradan 1,5 ay geçti halen ara ara ka$inti oluyor ve cildim pürüsüzken $imdi böle nasil desem ufak ufak sertlikler var. Maske felan yaptim pek fayda etmedi...

Benzer bir sorun ya$ayan oldu mu? Ne olabilir acaba? :95:

benim de ellerim berbat,kaşınıyor ve çatlıyor.dışarı da çıkmıyorum ama her yeri yarık yarık oldu,krem sürüyorum resmen cayır cayır yanıyor acıdan.neden böyle oluyor anlamıyorum.yüzümde de sivilceler çıktı.

Etrafimda hormonal degi$iklikler ve kan eksikliginden felan oluyordur diyenler var... Yediklerime dikkat ediyorum $imdilik.
Senin durumun da kötüymü$ geçmi$ olsun Esra :44:

Benim doğumdan iki ay sonra yüzümde kuruluk pul pul dökülmeler başladı ve iyice hassaslaştı, yalnız değilsin :KK43: Hamilelik ve öncesinde gayet yağlıydı cildim, her sabah sabunla yıkardım. Şimdi aksi gibi yatıştıracak krem kullanıyorum. Birkaç denemeden sonra sebamed yüz kreminin iyi geldiğini farkettim.

aynı durumdayım cildim yağlıyken kuruya döndü hatta beyaz beyaz duruyor
elerimin üstü de kaşınıyor ve çatlıyor sıcak suya ya da kreme değdiği zaman yanıyor
doğumla alakasını düşünmemiştim hiç

Merhabalar bayanlar,

evet hastanede ba$ladigi için ben dogumdan kaynaklandigini dü$ündüm haftaya 2 ay olcak halen cildimde o sertlik duruyor bu sefer ka$inti yok ama eski haline dönmesini istiyorum elimle dokundugumda rahatsiz oluyorum sep sert sanki bir deri daha var üzerinde...
Bir uzmana felan daha gitmedim ama dü$ünüyorum...

Benimde cildim kuruydu dogum sonrasi halen eskisi gibi kuru yaglanma veya eskisinden daha fazla kuru olmadim tek sorun ettigim yanaklarimda ki sorun.

In$allah atlatiriz.

Hep Nivea Body Lotion = nemlendirici kullanmi$imdir vücuduma...

X