dogum sonrasi vajinanin görüntüsü

sancılar esnasında kesiyi hissetmiyorsunuz bile yada ben hissetmedim bilemicem :) benim dikişlerim estetik zaten kesi yeri belli deil ama dogumdan 1 ay kadar sonra bakmıştım ve o goruntu karsısında sok olmuştum ( rahim girişi buyumuş ve içi gorunuyordu) duzelir fln dediler ama 3 ay gecti uzerinden cesaret edip tekrar bakamadım olay mahalline eyvahedigeldismile

[/B]

aynen benimde içim tuhaf oluyo :KK43:( 27 haftalık hamileyim normal doğum yapmak istiyorum ama bu kesi olayı beni çok ürpertiyo,sonrasında çok acı oluyomu ne kadar zamanda iyileşiyo,korkuyorum mafoldumben
ençok korktuğum konu buydu kesılmek lafı gecınce bıle ıcım bı tuhaf olurdu anlatanlara susun derdım ve hep ben dogumdan korkmuyorum asıl kesılmeden korkuyorum dıyodum ama cok yanılmısım ınanın dogum esnasında o kesıgı hıc hıssetmıyorsunuz zaten uyusturuyorlar kesınlıkle kesıkden korkmayın dogumun yanında sınek ısrıgı bıle degıl ınanın...ıyılesmesıne gelınce ben 1 hafta sonra doktora konturola gıderken dapdar kot pantolonumu gıymıstım benımkısı estetık dıkıstı cabuk ıyılestı oyuzden ve doktorum okadar mukemmel bı dıkıs attıkı dogum yaptıgım bellı bıle degıl ınanın.

ençok korktuğum konu buydu kesılmek lafı gecınce bıle ıcım bı tuhaf olurdu anlatanlara susun derdım ve hep ben dogumdan korkmuyorum asıl kesılmeden korkuyorum dıyodum ama cok yanılmısım ınanın dogum esnasında o kesıgı hıc hıssetmıyorsunuz zaten uyusturuyorlar kesınlıkle kesıkden korkmayın dogumun yanında sınek ısrıgı bıle degıl ınanın...ıyılesmesıne gelınce ben 1 hafta sonra doktora konturola gıderken dapdar kot pantolonumu gıymıstım benımkısı estetık dıkıstı cabuk ıyılestı oyuzden ve doktorum okadar mukemmel bı dıkıs attıkı dogum yaptıgım bellı bıle degıl ınanın.

saol canım birazda olsa içim rahatladı,gerçekten etrafımda yaşayanlardan böle güzel yorumlar duymak beni rahatlattı..çevremde daha çok korkutucu hikayelere denk geldim keşke herkes sizin gibi olsa moral verse korkutmak yerine :1rolleyes:

kızlar ben doğum yapalı 6 ay oldu dikişlerim falan geçti gerçi yine iz var ama kalırmı geçermi bilmiyorum çokta önmeli değil. evet ilk zamanlar bende bakmıştım ve çok korkmuştum gerçekten düzeliyo yalnız benim vajinamda genişleme oldu bazı arkadaşlar daha daraldı falan demişlerde acaba benim dikişmdenmi kaynaklandı genişlemesi benim birde yırtılma olmuştu çok dikişim vardı ahh ahh çok çektim geçti hepsi çok şükür merakettiğim genişleme olması oluyormu normalde birde ikincide dahamı genişliyo???

kizlar bir de sey derler, kalcasi basenleri genis olanlarin dogumu daha kolay olurmus. dogru mu? bir de kesi her dogumda olmak zorunda mi?

kalcayla falan alakasi yok canim benim kalcalarin masallahi var ama dogumda pek bi faydasini göremedimsenağlama

öncelikle cevaplariniz icin hepinize tesekkurler en azindan biraz icim rahatladi.Benim derdim zaten kesik yada izi falan degil napalim kücük bi iz kalirsa kalsin asil sorun vajinanin girisi yani bebegin ciktigi yere bakinca resmen icteki ustuste iki kas var artik rahimin girisimidir nedir onlar gözüküyo acaba bu normalmi diye düsündüm yoksa dogum sirasinda benim rahmimmi düstü:çok üzgünüm:

canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin.soruna gelince o üst üste gördüğün şey vajina girişinde kesiden sonra yapılan dikişin başlangıç ya da bitiş yeri .daha sonra rahmin kendisini toparlamasını düşünerekten sıfır dikmiyolarmış biraz esneme payı kalıyomuş.ben 9 ay önce yapmıştım doğumumu. hem de kadın doğum hastanesinde mardin de ve doğum kesi dikiş hepsini de ebe yaptı.önceleri aynı şeyi düşünüyordumohaoldumsmile.daha sonra farklı illerde 3 ayrı doktor muayene etti ve durumun çok iyi dikişlerinse hiç belli olmadığını söylediler:sm_cool: gerçektende şimdi süper sanki ben doğurmamışım gibi.ihtiyacın olan tek şey zaman.bekle ne demek istediğimi anlayacaksın.ne olursa olsun sağlık yönünden normal doğum gibisi yok. kaydirigubbakcemile3

benımde kalçalarım çok geniş, ona guvenerek normal dogum istedım hep, acayıp zor bı dogum oldu, dogumhanede 40dk can cekıstım dogurmak ıcın, çatılarım darmıs, ve kemıklerım kalınmıs. cok zor oldu dogumun, .çok dıkısım vardı, kalçanın genıslıgı ıle alakası yok yanı.

benımde kalçalarım çok geniş, ona guvenerek normal dogum istedım hep, acayıp zor bı dogum oldu, dogumhanede 40dk can cekıstım dogurmak ıcın, çatılarım darmıs, ve kemıklerım kalınmıs. cok zor oldu dogumun, .çok dıkısım vardı, kalçanın genıslıgı ıle alakası yok yanı.

tuh ben de kalcalarimin tek olumlu etkisi diye buna guveniyordum...:gitme:

kizlar siz kesi dedikce icim gidiyor,orasi cok hassas, nasil kesiyorlar? dogum esnasinda uyusturuyorlar mi orayi yoksa direk kesiyorlar mi??? ay icim bir tuhaf oluyor yazdikca...

canim benim korkma dogum esnasinda orayi kestiklerini anlamiyorsun bile. ayrica doktorlar oraya kesik atmasa orasi kendiliginden kotu sekilde, bicimsizce yirtiliyormus.o zaman atilan dikis falan daha kotu oluyormus. kesmeleri gerekiyor doktorlarin, onlarin elinde olan bir sey degil. yani yurt disinda kesmiyolar bizim ulkede kesiyorlar falan diye bir sey yok arkadaslar ben de yurt disindayim boyle kulaktan dolma seylere inanmayin. hem normal dogum degil de seni kucuk bir kesik korkutmasin, sen asil dogumu dusun dusuneceksen tatlim kaydirigubbakcemile3

cnm ya çatın darsa neden zorladın kendini sezeryanı herşeye rağmen tercih mi etmedin.bende 33.haftmdaym normal olması için dua ediyrm ama tabi çatı ölçümü falan henüz olmadığı için dar mı geniş mi onadabağlı.sen yinede o zorluğa rağmen öneriyormusun sevgiler..

catı muaynesını yaptıramadım ben, çok kastım kendımı. eger muayne olsaydım doktor sezeryana karar verırdı. valla zorlugunu bırkac saat cektım, şuanda hıc dogum yapmamıs gıbiyim, spora basladım, 23kg almama ragmen 8 kg kaldı sadece, ben tüm zorluguna ragmen normal dogumu onerırım,

ya canim sorun genislik sarkma falan degil boyle aynayla baktigimda sanki rahim asagida resmen rahim girisi gözüküyo icteki et yani.Bide sende dikislerin izi kaldimi?

dikiş izleri felan kalmadı canım.zaten artık estetik dikiliyo

canım bende yeni doğum yapacağım sanırım sezeryan olacak. peki sezeryandada göbekte ki kesi kötü göüzkmüyor mu merak ettim?

canım benim komşom sezeryan oldu.inan bana karnındaki dikişşeri çok fena gözüküyo.
ben korkmuştum şahsen.
altına bakıp göremiyosun felan ama.karnındaki her an göz önünde sanki.

kizlar bir de sey derler, kalcasi basenleri genis olanlarin dogumu daha kolay olurmus. dogru mu? bir de kesi her dogumda olmak zorunda mi?

hayır canım en azından bende öyle olmadı.kalçam ve basenlerim inanılmaz genişti.
20 kilo aldım gebelikte ve popom kocaman olmuştu.ama genede zor oldu.
ama kesi her durumda atılmıyo.
dikişleri ve kesikleri olmadanda doğum yapan arkadaşlarımız var.

:Saruboceq:
hayır canım en azından bende öyle olmadı.kalçam ve basenlerim inanılmaz genişti.
20 kilo aldım gebelikte ve popom kocaman olmuştu.ama genede zor oldu.
ama kesi her durumda atılmıyo.
dikişleri ve kesikleri olmadanda doğum yapan arkadaşlarımız var.

Komşun ne zaman sezaryen olmuştu bilmiyorum canım ama ben 3 ay 10 gün önce spinal sezaryenle doğum yaptım dikiş aldırmak diye bişey yok dikiş hiç yok daha doğrusu, hani çalı elinin üstünü çizer kırmızı bir çizgi oluşurya işte öyle bir çizgi var göbeğimin altında.

canim benim korkma dogum esnasinda orayi kestiklerini anlamiyorsun bile. ayrica doktorlar oraya kesik atmasa orasi kendiliginden kotu sekilde, bicimsizce yirtiliyormus.o zaman atilan dikis falan daha kotu oluyormus. kesmeleri gerekiyor doktorlarin, onlarin elinde olan bir sey degil. yani yurt disinda kesmiyolar bizim ulkede kesiyorlar falan diye bir sey yok arkadaslar ben de yurt disindayim boyle kulaktan dolma seylere inanmayin. hem normal dogum degil de seni kucuk bir kesik korkutmasin, sen asil dogumu dusun dusuneceksen tatlim kaydirigubbakcemile3
kesınlıkle katılıyorum süper yazmışşsın canım

canım benim kızım 7 aylık oldu hala bazen zorlanınca canım aıyo kolaymı o kadar kesinin iyileşmesi

X