doğum sonrası vajinada kuruluk

cottonheart

Zeynebin annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
750
14
118
40
İstanbul
ister sezeryan olsun ister normal doğum emziren annelerde doğumdan sonra hormanlara bağlı vajinada bir kuruluk oluyormuş ben sadece benim sorunum olduğunu zannediyordum ama duyduğuma göre birçok arkadaşım bu sorunla savaşıyor
doğum sonrası cinsel yaşam bölümünde birkaç kişi yazmış ama bu konuyu kimse takip etmiyor diye ayrıca yazmak istedim ben bu yüzden çok çektim hatta eşimden bile soğudum diyebilirim ama doğumdan yaklaşık 1.5 ay sonra olan ilk ilişki çok önemli sanki insan ilk kez birlikte oluyor gibi oluyor burda eşlerede büyük anlayış düşüyor bence
ben aylarca kuruluk yüzünden ilişkiye çok zor girdim ve doğumum çok zor olduğu için ilişki sonrasında kanamam oluyordu bir yandanda bebek ben iyice stres altına girmiştim size tavsiyem ilk ilişkinizde fazla zorlamadan eczaneden alıcağınız bir jel yada az bir miktar bebek yağı kullanmanız emin olun çok daha kolay olucak benim yaşadıklarımı kimse yaşasın istemedim onun için doğum yapmamış yada yeni doğum yapmış annelerin önceden daha tecrübeli olması için yazdım.
İnşallah işinize yarar...

Canım doktorlar zamanla düzeliyor diyorlar genelde.Sanırım seninki biraz psikolojikte olabilir.Zamanla kafaya takınca isteksizlik olmuş bu da kuruluğun düzelmemesine yol açmış.Bir süre dediğin gibi jelle idare edilirse belki zamanla beynende olaya daha sıcak bakılabilir.Geçmiş olsun canım inş. bizlerde çok çabuk atlatırız bu durumları....

aynı dertten bende muzdaribim, bebeğim 7 aylık oldu hala kuruluk var işin kötüsü isteksizlikte var, bebe yağı derdimize çare oluyor, bende emzirdiğim için olabilir diye düşünüyordum yada fiziğim bozulduğu için kendime güvenimi kaybetmemden kaynaklanıyor diyordum

canım fiziğinle alakalı değildir bendeki fizik şu an süper ne bir sarkma var nede birşey 46 kiloyum her yerimde incecik sendemi normal doğum yaptın acaba omu bozuyor psikolojimizi
yada emzirmeyle alakalı sanırım

canım fiziğinle alakalı değildir bendeki fizik şu an süper ne bir sarkma var nede birşey 46 kiloyum her yerimde incecik sendemi normal doğum yaptın acaba omu bozuyor psikolojimizi
yada emzirmeyle alakalı sanırım

hayır ben sezeryan oldum, ama neden bilmem bak aylar olmuş hala aynıyım, emzirmek olabilirmi acaba başka seçenek yok
kadınlığımı istiyorum yaa bilmiyorumkismile

bencede emzirmekle alakalı benim kızım bu ay 1.5 yaşında olucak bugün ilk kez adet oldum diyebilirim sütle alakalı herhalde hele bir bitsin emmeleri ozaman bakarız canım takma kafana millet çocuğu olsun diye kendini parçalıyor herşey o işte değil sen sıkma canını düzelir zamanla

gerçi haklısın canım benim bebeğimde kıymetli bebeklerden zorluklarla doğurdum diyebilirim o açıdan düşününce çok şükür diyorum ama isteksizlik ve kuruluk ilişkiyi sanki sıradan bişeymiş gibi ne bilim bitsin de gideyim gibi bişey yapıyor :sinifsinif:

aynen öyle canım sanki işi bitirip biran önce kalkmak gibi bende bazen öyle bazen değil ama bebek yağıyla çok rahat oluyor özellikle canım yandımı çok isteksiz oluyordum ben biraz ara ver mesela aralarını uzat istersen belki sende yoruluyorsundur ondan isteksiz oluyorsundur bende öyle oluyor çünki o gün çok yorulduysam canım istemiyor

Ben sezayrenle doğum yaptım ve aynı sorunu yaşadım ilk ilişkimden bile kötüydü doğum sonrası diyebilirim dumura uğradım sanki kapanmıştı mübarek akannehir

Benim kızım şu an 3.5 yaşında şu an yazdıklarımı okuyorum hiç başıma gelmemiş sanki Allah her acıyı unutturuyor zamanla düzeliyor biraz sabırlı olmak lazım sanırım

arkadaşlar konuyu görünce yazıyım dedim malum her kadının bebekten sonra sorunu aynı. sezeryan veya normal doğumla alakalı değil. emzirmeyle alakalı. vücut süt yaparken cinsel isteklilik sağlayan östrojen hormonunu bastırıyo. bu yüzden kuruluk oluyo. aynı durum menepoza giren kadınlardada mevcut çünkü onlardada östrojen hormonu düşüyo ve yumurtlama olmuyo. bununla ilgili makaleler okuyup eşlere anlayacakları dilden anlatmak gerek ki beklentileri ona göre olsun. bunun geçici bi durum olduğunu eğer zorlama olursa cinsellikten ömür boyu soğuyabileceğinizi bilmeliler. tabi allah herkese bunu anlayacak eş nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…