slm kızlar.. 20 aylık bir bebek annesiyim ve aynı zamanda 2 aylık hamileyim. oğlum 15 aylıkken epilepsi teşhisi kondu ve ona bakan annem panik atak olduğu için bakmak istemedi. biz de burada tetkikler yapılamdığı için sık sık il dışına yahut araştırma hastanesine gidiyorduk. meslek öğretmeniyim. sabah 7 de gelip çocuklar 12 de ayrılıyorlar yanımdan hep aynı sınıf üstelik. çocuklar perişan olmasın diye ücretsiz izne ayrıldım kasım itibariyle. oğlumu yeni taşınacağımız yerde emanet edecek kimseyi tanımadığımdan ve riskli bir durumu sürekli ilgi -uykusunda bile takip edilmesi gerekiyor- gerktiğinden kimseye güvenemedim. 2.bebeği zaten istiyorduk bu da işin bahanesi oldu hiç çalışmadan oğlumu 4 yaşına diğer bebişimi de 2 yaşına getireceğim inş. yalnız 3 sene maaş almamak bizi epey zorlayacak. bu yüzden aylıksız izinden yaz maaşımı tam almak ve kırtasiye yardımı parasını tekrar tahsil etmek için ne zaman dönmeliyim?
zaten en fazla kağıt harcanan ilk 2 ayda çalıştım. 2 yazılımı yaptım okudum öyle ayrıldım. tamamını geri ödedim ama yarısını almaya hakkım oluyormuş. hem maaş hem yard almak için başlamam gereken kesin bir tarih var mı?
kimileri 19 mayıstan önce başlmazsan alamazsın hiçbirini diyor. kimileri de sınavlar da bile başlayabilirsin. bilgisi ve ilgisi olanlar varsa çok sevinirim..