Doğum sonrası terleme sorunsalı !!!

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Doğrm yapalı 25 gün oldu.Eve geldiğim ilk günden beri aşırı terlemelerim oluyor geceleri uyurken.
3atlet değiştiiryorum .3de gecelik üstü.
Saçlarım ve belime kadar olan kısım terden çok ıslanıyor.
Benimle aynı dertten müzdarip olanlar var mı arkadaşlar ?
Yoksa başka bir problemin habercisimi bu aşırı terleme ? :50:

Aynı durumdaydım... sırılsıklam terlerdim... ara ara hala terliyorum.. özellikle boyun kısmım sırılsıklam oluyor...

cnm ben korkma derim kasım 2009 annesiyim ben ve kışın ortasında hayatımda hiç terlemediğim kadar terledim lohusalık dönemimde tamam çok zor bir süreçti ama belkide doğum kilolarımı bu sayede atmışımdır :62: hele oğlumu emzirirken bu terleme hat safhaya ulaşıyodu üstümü bile örtmeden yatıyodum o derce yani :69:

bu terlemeler gayet normal terlemezseniz daha kötü değil mi?
vücuttaki bütün toksinleri atıyorsunuz bu şekilde
doğum sonrası hormonlar düzene giriyor, vücut kendini tekrar yeniliyor, toparlamaya çalışıyor o yüzden çok çok normal merak etmeyin
kilo sorununuz da varsa eğer terlemek gayet yararlı :34:

bende asırı terleme sorunu yasadım.vucudumuz ödemi ter yoluyla atıyor.arkadasın dedigi gibi kilolarda böyle gidiyor:34:

kızlar bu durum lohusalık oncesinde de varya ve surekli kalıcı sekildeyse horman tahlili yaptırmanızda fayda varr asırı terleme trioid bezinin cok calısıyor olmasındanda kaynaklanıyor olabilir ozellikle hormanlar hamilelikte bil hassa dogumdan sonra bozulabiliyor genelde trioid in az calısması seklinde olabiliyor fakat fazla calısıyor olma olasılıgıda var bir kan aldırıp baktırın bence

Canım bende aynı şeyi yaşadım.Günde 2 defa vücudumu yıkıyordum, özellikle emzirirken her yerim su içinde kalıyordu.Ama bu çok normal lohusalık geçince bu şikayetinde gider.
Beni sıkan terlemek değil kaynanamdı.:53:Kadın 2 çocuk doğurmuş bana sen neden bu kadar terliyorsun, neden saçların dökülüyo diye beni milletin yanında utandırırdı.Allahtan millet onun kadar cahil değilde bana bu çok normal diye moral verirlerdi.

Demek aynı dertten yakınan bir ben değilmişim.
İnsanı gerçekten rahatsız ediyor bu ter işi.
Havalar ısınana kadar ortadan kalkar umarım.

geçen bi doktordan dinledim lohusalık dönemde ter ve idrarla alınan kiloların bir kısmı atılırmış.geçer merak etmeyin bende de olmuştu.işte Allah ın büyüklüğü bu

benim lohusalığım bitti, doğum yapalı 3 ay oldu ama hala terliyorum.İyi mi kötü mü anlamadım...

bende aşırı terledim 5 dk uyusam su gibi oluyodum bide çok su içtiğimden de fazla terledim gece 4-5 sefer terliyodum yorganım bile ıslanıyodu o derece yani

ben de loğusayken çok terliyordum. gece üstümü kaç kez değiştiriyordum belli değil. çok şaşırmıştım senin gibi. bir gün komşum terini attın mı deyince bunun normal bir şey olduğunu öğrendim. loğusalıktan sonra kalmadı bir şey.

arkadaşlar,
ben de normalde fazla terleyen biri değilim.hamileliğimde de böyleydi.şimdi 1 aylık bebeğim var.hayatımda hiç terlemediğim kadar terliyorum özellikle emzirirken.

Dogum yapali 5 ay olacak ozellikle geceleri asiri terleme oluyor,ozellikle de ensem sirilsiklam oluyor normal mi acaba,dr a gitsem mi?

Back