• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118
Kızlar 3.5 aylık bir oğlum var ve son 1 aydır saçlarım felaket dökülüyor.Normalde kalın telli ve gür saçlarım vardı ama bu gidişle bayağ incelicek.Öyle böyle değil dökülüşü tutam tutam dökülüyor evde saç toplamaktan gına geldi...Sizlerde de oldu mu dökülenlerin yerine yenileri çıkar mı?

doğum sonrasında ,bende aynı durumla karşılaşmıştım..anesteziden kaynaklanıyor sanırım:31:
böyle bir durumun varmıydı? eğer yoksa mevsimsel olabilir durumun:34:

7 bucuk aylik oglum var benimde, saclarim sonra tutam tutam dökülmeye baslamisti,
artik saclarimi taramaya korkuyodum, hele banyo yaparken o saclarim peruk gibi elime geliyodu.
Neyse ki bu durum gecici birseymis, evet suan gecti hala dökülüyo ama ilk zamana gore cok cok az dökülüyo suan.
evet dökülenlerin yerine yenileri geldi ama inanilmaz komik duruyolar:1:
cünki saclarim hep önlerden dokulmustu ve simdi orda yenileri cikti ve kisacik ne yapsam yatiramiyorum onlari
uzayana kadar baya antenli gibi dolanicam artik :1:

Dökülmenin sebebine gelince ( cok arastirdim da )

normalde gunde ortalama 100 sac teli dusermis insandan ama
hamilelikde dokulmesi gereken saclar hormonlardan dolayi dokulmezmis (ki dikkat ettiyseniz hamilelikde dökülmüyolar)
dogum yapip kadin hormonlari normal seviyeye geldiginde o dökülmesi gereken saclar birden dökülürmüs.
internette okuduklarim ve kadin doktorumun dedigi bu sekilde umarim yardimci olmusumdur :34:

hormonal değişiklilere bağlı olarak saç dökülmesi normal. bunun önüne geçemezsiniz... iyisimi psikolojinizi daha fazla bozmadan saçlarınız kısacık kestirin böylelikle fazla etkilenmezsiniz. elbette saçlar daha sonra çıkıyor...

Kızlar 3.5 aylık bir oğlum var ve son 1 aydır saçlarım felaket dökülüyor.Normalde kalın telli ve gür saçlarım vardı ama bu gidişle bayağ incelicek.Öyle böyle değil dökülüşü tutam tutam dökülüyor evde saç toplamaktan gına geldi...Sizlerde de oldu mu dökülenlerin yerine yenileri çıkar mı?

ah ahhhh yarama tuz bastın, 4 ay önce doğum yaptım ve yaklaşık 1 aydır inanılmaz saçım dökülüyor, tutam tutam, dediğin gibi evin her yerinde saç buluyorum :( bağlıyorum artık saçımı napayım, affedersin kızımın bezinden bile çıkıyor bazen, ama bu normalmiş, kendiliğinden geçecermiş bir süre sonra... kel kalıcam sanıyorum :))

aaah ah hatıralarım depreşti:)
benim de saçlarım, kızım 4 aylıkken bir döküldü....aman Allahım, alnımın iki yan tarafı bildiğiniz çıplak kaldı ( abartmıyorum )
saçlarımı toplayınca böyle, entel adamlar olur ya kel olur da saçını uzatır, minicik at kuyruğu yapar:D aynı onlara benziyordum...ağla ağla içim çıkardı...
sonra baktım olmayacak, gittim ailemizin cildiyecisine ( ki kendisi Ermeni hastanesinde çalışan Vahe bey, laf arasında kesinlikle öneririm süper bi doktor )
muayene etti bi güzel yoldu yoldu saçlarımı inceledi...
bu doğumdan sonra normal bi durum ve kendiliğinden geçer ama süreci hızlandıralım dedi
medobiotin hapı ve dermozinc saç spreyi kullandım
yalan olmasın tam hatırlamıyorum ama tahmini 1 ay içerisinde voiiiink diye yeni saçlarım çıkmaya başladı...

hatta şimdi de saçlarımı toplarken anten gibi fışkırıyolar ama kızamıyorum gariplere, benimsedim artık:D

dert etmeyin siz de, o saçlar sapasağlam çıkıyor Allahın izniyle
ama tabi isterseniz bir dermatologtan da fikir alın derim ben

Genellikle bu zamanlarda bolca dökülüp, sonra yeniden çıkıyorlar. Tecrübe ile sabittir. Hic merak etmeyin.

Back