Doğum sonrasi saç dökülmesi

Safsarisin

Oğlum herşeyim 🤲 🧿 💙
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
11.205
14.571
298
Cevremde çokça duydugum bir sey daha var doğumdan sonra saçlarım döküldü hala dökülüyor kel kalcam neredeyse diyenler var. Bunu hepiniz yaşadınız mi? Sebebi nedir yasayanlar nasil duzeldi? Kafama taktigim bir konu ..3 hafta sonra kismetse dogumum var . Vitamin kullanıyorum suanda .Herkeste olmuyor sanirim ama..

Son düzenleme:
Dogumdan 1 kac ay sonra vucutta olan bi degerin degismesinden kaynaklaniyo.Internette aratirsaniz bulursunuz.Yasamayan yoktur sanirim.Hatta eskiler cocuk annesini taniyinca annenin saclari dokulur derlerdi.Yani cok eskilerden beri herkesin yasadigi bisey.Bende yasadim.Zamanla geciyo.Saclar kendini topluyo.

Hormon sebepli normal bir durum.
Doğum sonrası bir kadın vücudunun eskisi gibi normal düzeye dönmesi tam 1 sene alıyor, dolayısıyla saç meselesi de zaman içinde düzeliyor.

Dogumdan 1 kac ay sonra vucutta olan bi degerin degismesinden kaynaklaniyo.Internette aratirsaniz bulursunuz.Yasamayan yoktur sanirim.Hatta eskiler cocuk annesini taniyinca annenin saclari dokulur derlerdi.Yani cok eskilerden beri herkesin yasadigi bisey.Bende yasadim.Zamanla geciyo.Saclar kendini topluyo.
Teşekkürler cevap icin
Peki geçmesi için ne yapmıştınız acaba herhangi bisey yaptınız mı kullandınız mi

Merhaba canim 😂 ben çozemedim. Kel kalacam diye korktum hatta. Vitamin başlafim biraz azalma var. Saclarim keçi tüyü gibi olmuştu.hoş hala oyle

Teşekkürler cevap icin
Peki geçmesi için ne yapmıştınız acaba herhangi bisey yaptınız mı kullandınız mi
Saclarim cok uzundu.Kisalttim biraz dokulme azaldi.Bitkisel icerikli sampuanlar kullandim.Saclarima kimyasal degdirmedim.Ama oncelik saclari kestirmek.Uzun sac cok cok fazla dokuluyo.

Ben kestirmistim ve cok rahat etmistim.Dokulme baya azalmisti
O azalma dönemine girmiştir ya da saç boyu kısalınca dökülen saç göze daha az geliyor hacim olarak, normaldir.
Senelerdir saçlarım 50 cm uzunlukta falan, belimden bir tık yukarı öyle diyeyim.
Geçen ay kestim, neredeyse dökülmüyor gibi geliyor.
Ama öyle değil, eskiden 10 tel saç bir avuç ederken şimdi 20 tel saç bile o kadar etmiyor.
Göz yanılması yani;)

O azalma dönemine girmiştir ya da saç boyu kısalınca dökülen saç göze daha az geliyor hacim olarak, normaldir.
Senelerdir saçlarım 50 cm uzunlukta falan, belimden bir tık yukarı öyle diyeyim.
Geçen ay kestim, neredeyse dökülmüyor gibi geliyor.
Ama öyle değil, eskiden 10 tel saç bir avuç ederken şimdi 20 tel saç bile o kadar etmiyor.
Göz yanılması yani:KK66:
Oda gelmisti aklima ama tararken bile hissediyodum.Dogrudur🤭Ben bitkisel icerikli sampuanlarla hallettim.

Oda gelmisti aklima ama tararken bile hissediyodum.Dogrudur🤭Ben bitkisel icerikli sampuanlarla hallettim.
Tabi ki ürünler engelleyebilir ya da azaltabilir.
Ama bir makas darbesi asla yani😂
Saç konusunda şanslı insanlardanım, ondan dökülme ya da gürleştirici şeyler bilmem ama annem çocukluğumdan beri saçlarıma zeytinyağı, badem yağı ve yumurta sarısı karıştırır, ayda 1 bekletirdi.
İşe mi yaradı genetik mi bilemem.

Merhaba canim 😂 ben çozemedim. Kel kalacam diye korktum hatta. Vitamin başlafim biraz azalma var. Saclarim keçi tüyü gibi olmuştu.hoş hala oyle
Bende devam edicem o zaman vitamine. Tabi doktora da sorcam. Hangi modelden kullanıyorsun ben ocean mummy kullanıyorum 😁

Saç konusunda şanslı insanlardanım, ondan dökülme ya da gürleştirici şeyler bilmem ama annem çocukluğumdan beri saçlarıma zeytinyağı, badem yağı ve yumurta sarısı karıştırır, ayda 1 bekletirdi.
Iste bende cok şükür öyleyim ondan tedirgin oldum. Ama korkunun ecele faydası yok 😁😁 hayatimda yasamadim bu sorunu tam da minnosuma kavuşmuşken dökülürse üzülürüm. Hem belki dökülmez. 😁

Genetik😁 Saclarima pek bakmam ama gurdur.Kardesiminde yapmadigi kalmadi ama cansiz😂

Dogum yapan her kadin bence bunu yaşar. 1 gun de olsa 😂
Ben geç onlem aldim orasi ayri tabii. Degerlere ayda 1 baktirmak gerek.
Hamilelikte kullanılan haplar anne için tam da bu sebeple.
Bebek belli bir aydan sonra annenin depolarını emdiğinden vücutta birçok açık çıkıyor ve il olarak diş, saç, tırnak gibi yerlerde bozulma yaşanıyor.
Ben hem demir hem multivitamin bir de balık yağı kullanıyordum, doğum sonrası neredeyse hiç problem yaşamadım.
Yıllardır biriktirdiğim kilolarımın faydası oldu belki de depomu bitiremedi bebekler😂

Hamilelikte kullanılan haplar anne için tam da bu sebeple.
Bebek belli bir aydan sonra annenin depolarını emdiğinden vücutta birçok açık çıkıyor ve il olarak diş, saç, tırnak gibi yerlerde bozulma yaşanıyor.
Ben hem demir hem multivitamin bir de balık yağı kullanıyordum, doğum sonrası neredeyse hiç problem yaşamadım.
Yıllardır biriktirdiğim kilolarımın faydası oldu belki de depomu bitiremedi bebekler😂
Aaaa dogum sonrası dokulmedi yani sizin? Benim bütün değerlerim iyi. Demir hariç 😏😏😏 onu da kendim ettim kendim buldum ama
Hani bu kutu sütler var ya hergun 2 tane ondan içtim yani 400 ml. Kansızlık yapar tabi ve doktor kurbanı da oldum tabi. Simdi kanımı yükseltiyoruz. Doguma 3 hafta kaldı. Dokulmesinnnnn ya😁😁😁

Back