doğum sonrası saç dökülmesi yardımmmmm!!!!!!!!!!!!!!!

BENSU

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
133
22
118
İstanbul
ya kızzlar doğum yapalı 3 ay oldu geçen ay sonunda saçlarım dökülmeye başladı ama ne dökülme avucumu dolduruyor resmen doktora gitmelimiyim fikirleerinize ihtiyacım var

bende doğum yapalı 3 ay oldu benimde dökülüyor büyükler derlerki bebek anneyi iyice tanımyaa başladığı için dökülüyomuş saçlar

aaaaaahhhhhh napcaz o zaman unutmasınımı beklicez... ya benim anormal dökülüyor ama arkadaşım acaba demir eksikliği falanmı var diyorummmm
kimsede bu sorun olmadımı bayanlarrrrrrr??????????????????????

aaaaaahhhhhh napcaz o zaman unutmasınımı beklicez... ya benim anormal dökülüyor ama arkadaşım acaba demir eksikliği falanmı var diyorummmm
kimsede bu sorun olmadımı bayanlarrrrrrr??????????????????????

olmaz olur mu hiç hepimizde var canım endişelenme. doğum yapalı 1 sene oldu hala dökülüyor diyen arkadaşlar var. ben doğum yapalı 6 ay ol aynı dökülüyor hala, ne zaman geçer bilemem ama normal olduğunu söylüyorlar. benimde anormal derecede dökülüyor, avuç avuç saç topluyorum sağdan solda. banyoda saçımı taramaktan nefret eder oldum o derece. madem normal o zaman beklicez bu sürecin geçmesini :31:

canım aynısıda bende var okadar gür saçlarım vardıki şimdi çok az kaldılar ön taraflar kel gibiyim eskiden tokamı 2kere dolarken şimdi derdeyse 4kere doluyorum doğum yapalı nerdeyse 4ay olacak 2,5 aylıkken dökülmeye başlamıştı hala devem ediyor hormon degişikligi yüzünden dökülüyor diye duymuştum saçları açık bırakmak gerekiyormuş
saçlarımı toplasam ön taraflar çok açık kötü duruyor açık bıraksam heryerde saçlarım bebegin ellerinden topluyorum en sonunda hepsi dökülsünde kurtulayım derecesine geliyorum

BENSU;
Canım bizde 5. ayımızı dolduruyoruz ve saçım deli gibi dökülüyor. Evde saçım hep toplu, ona rağmen yerlerden saç topluyorum sürekli, taradığım zamanı hiç sorma canım ya. Bende merak ediyorum ne zaman duracağını.

off hamileyken ne güzel hiç dökülmüyodu tamamen durmuştu saçlarımın dökülmesi..şimdi kızım 4aylık olduu acaip derecede dökülüyor saçlarııımmm çok mutsuz oluyorum gördükçee :(

off hamileyken ne güzel hiç dökülmüyodu tamamen durmuştu saçlarımın dökülmesi..şimdi kızım 4aylık olduu acaip derecede dökülüyor saçlarııımmm çok mutsuz oluyorum gördükçee :(

Canım mutsuz olma, hamilelikte çıkan fazlalık saçlarımız dökülüyor sadece.
Bende keloğlan olacağım yakında ama üzülmüyorum.

hiç bir dönem saçlarım bu derece dökülmemişti.. zannederim dökülenlerin yerine yeni saçlar çıkıyor çünkü elime küçük küçük saçlar çok fazla geliyor...

Ben kimseyi dinlemedim gecen hafta doktora gittim, artik yanlardan acildi doktor normal 1 sene dokulur dedi,plasenta sampuan ve cinko sprey verdi

Ben kimseyi dinlemedim gecen hafta doktora gittim, artik yanlardan acildi doktor normal 1 sene dokulur dedi,plasenta sampuan ve cinko sprey verdi

uzun sürüyormu hastanede işin yani direk muayene mi etti yada kan tahlili falan istedimi birde dermatolojiye gittin dimi ?????

Hamilelik süresinde kadınlık hormonunun yüksekliği sebebiyle saçlar dökülmekten ziyade uzuyormuş haliyle doğumdan sonra da o dökülemediği zamanların acısını çıkarıyormuş. Ben de 5 ay oldu doğum yapalı, banyoda saçımı durularken eğildiğimde pat pat düşen saç öbeklerini görünce gözlerim pörtlemişti, durumun esasını öğrenince rahatladım (anormal bir durum olmadığını bilmek insanı rahatlatıyor)
Yine de siz kan hapınızı (demir hapınızı) ihmat etmeyin bir doktor arkadaş emzirdiğin sürece kullan demişti.

evet cildiye doktoruna gittim dogum yaptıgımı duyunca güldü 1 sene vücut kendine gelir normal dedi güldü tahlil yaptırmıcam 1 sene sonunda tekrar dökülürse gel dedi ama azalacak dedi.
birde eger yastıgında 10 dan fazla sac varsa biz ona dokulma diyoruz yataktan kalktıgında 10 u gecmezse o dokulme degil yenilenme dedi, tararken yıkanırken zaten dokulur dedi, verdigi ilaçları kullandım iyi geldi dokulmede zaten 6. aydan sonra azaldı gitme sakın bosu bosuna, ben unimed bagsat caddesine gittim

Benim doğumdan sonra her banyoda tutam tutam elime geliyordu saçlarım bir ara yanları baya açıldı kel gibi oldum .Ama sonrasında saçlar fışkırmaya başladı.işin kötüsü şimdi saçımı kurutunca kirpi gibi kabarıyor minik saçlar inanılmaz komik ama yeni saçlarım çıktığı için mutluyum.

canım aynısıda bende var okadar gür saçlarım vardıki şimdi çok az kaldılar ön taraflar kel gibiyim eskiden tokamı 2kere dolarken şimdi derdeyse 4kere doluyorum doğum yapalı nerdeyse 4ay olacak 2,5 aylıkken dökülmeye başlamıştı hala devem ediyor hormon degişikligi yüzünden dökülüyor diye duymuştum saçları açık bırakmak gerekiyormuş
saçlarımı toplasam ön taraflar çok açık kötü duruyor açık bıraksam heryerde saçlarım bebegin ellerinden topluyorum en sonunda hepsi dökülsünde kurtulayım derecesine geliyorum

canım ben doğum yapalı 4 sene oldu.doğum öncesi saçlarım seyrekti hamile kaldığımda saçlarım o kadar gürleşti ki çok sevinmiştim çünkü hiç olmadığı kadar saçlarım gürdü.ama doğumdan 6 ay sonra bi dökülmeye başladı önceki halinden yarıya düştü şu an saçlarımın toplamı serçe parmağım kalınlığında.doktora gittim bu yüzden doktorun bana dediği hamileyken kadınlık hormonları çoğalıyormuş o yüzden saçlarım gürleşmiş.doğumdan sonra dökülmesi de normalmiş ama benim şöyle bir sorunum varmış her kadında biraz erkeklik hormonu oluyormuş ve benimki biraz daha fazla olduğu için saçlarda dökülmeye yol açıyormuş.yani benim hep böyle kalacak kelliğe doğru gidiyorum :( ama tavsiyem sende bir doktora git eğer öyle bir sorunun yoksa senin saçlarının dökülmesi normal.ama benim saçlarım kellik derecesinde pek çıkma şansı da yok.tamamen saçların gitmeden doktora git lütfen çünkü kellik o kadar kötü ki herkesin gözü ilk bakışta insanın kafasında oluyor.ben topik diye bişey keşfettim toz gibi onu ekiyorsun kafana kel bölgeleri kapatıyor ama yıkanınca çıkıyor.çok açıklık varsa tepende onu kullan ama çaresine bir an önce bak derim.

bende 5 ay önce doğum yaptım.. hayatımda hiç bu kadar saçımın döküldüğünü hatırlamıyorum... doktora gittim demir ve çinko hapı verdi.. ama çinkoyu sütüme geçecek diye kullanmıyorum henüz... inşallah toparlar.. yoksa bende kel kalıcam sanırım..

Back