• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası regl ve emzirme...

zeynepb

2 mayıs hedef 68
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
9.108
28
156
38
İstanbul
kızlar merhaba...
8 subatta sezeryanla dogum yaptım.henuz 3 ay dolmadı.ve sanırım bugun hastalandım... dogumdan oncekı gıbı yogun bı kanama degıl hatta kırmızı bı akıntı gıbı kanamam var su an. cok azar azar gelıyor. bu regl oldum mu demek? bebegımı aktıf olarak emzırıyorum. cok sukur sütüm yerinde. regl olmam süt üretimimi azaltıcak mıdır?
aktıf olarak emzırdıgımız surece regl gecıkıcek sanıyordum. erkenden olunca korktum sütüm de azalıcak mı diye... bu konuda bi fikri olan,bebegını emzırırken adet olan ve sütü bundan etkilenmeyen var mı???

Canım sütünün etkileneceğini sanmıyorum. Ben henüz regl olmadım (17 Şubatta doğum yaptım) ama doktoruma sormuştum bunu..Kendisi sezeryan sonrası kanama bitince regl de olabileceğimi, eğer olursa bunun normal olduğunu söylemişti. Emzirmek bazılarında regl geciktirirken bazılarında etkilemezmiş.

Bir de benim görümcem de bebişi 3 aylık iken regl oldu, bebeği şimdi 9 aylık ve hala emiyor:)
Sen de sıkma canını, sütün falan azalmaz bence:)

regl olmak sütü kesinlikle etkilemiyo..
ben dogum yaptim 43.gün lohusaligim bitti 52 günde yine kanama basladi doktoruma gittim adet olmaya hazirlaniyo vücutun bunlar ara kanama dedi,,gercektende tam bir adet olamadim 10 gün kadar ara kanamalar sürüyodu sonra kesilip 2 hafta sonra yine basliyodu..bu birkackez olduktan sonra kizim 4.ayin icindeyken tam adet olmaya basladim.eski düzenimde ayni sekilde devam ediyo...yalniz dogumdan sonraki ilk adet cok yagoun kanamali oluyo...

kızlar sagolun ıcımı rahatlattınız.
ewet bu ılk kanamam ve baya yogun bı sekılde gelıyor...
cok da sancılı
neyse sutumun etkılenmıcegını bılmek gercekten ıcımı cok rahatlattı sagolun :)

Back