Doğum sonrası osteoporoz (kemik erimesi) yaşayan var mı?

cigdem1987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
110
0
46
Denizli
Merhaba arkadaşlar, 45 gün önce doğum yaptım ve dün akşam farkına vardımki boyumda 8 cm kısalma var, bunun yanı sıra sırtımda, belimde, ayak bileğimde ve bazı parmaklarımda ağrı var. Geceleri çok terliyorum. Bu etkileri araştırdım ve kemik erimesi belirtileri olduğunu öğrendim. Moralim çok bozuldu iki gündür iki gözüm iki çeşme ağlıyorum. Pazartesi günü doktora gideceğim. Kemik taraması yaptırmak için. Sizlere sorum kemik taraması sütümü etkiler mi bebeğime bir zararı olur mu? Birde bu durumla aranızda başına gelen var mı? Lütfen bana yardımcı olun bu durum beni çok üzüyor. Bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum. Saygılarımla.

öncelikle geçmiş olsun canım. bir şeyi pek anlayamadım 8 cm demissin. 8 cm çok büyük bir rakam. emin misin? birden olacak gibi değil. düşün boyun 168 ise 160 a düşüyor ben mi yanlış anladım acaba:26:

hamile bayanlarda 1,2 cm kısalma herkesde duydum oluyo yani, seninki abartı, bahsettiğin ağrılar bendede oluyodu sabahları sırtım ve belim kilitlendiği için yatakdan yardımla kalkıyordum ama 2 doktora gittim ikiside bebişi fazla kucakda tuttuğumdan ve yanlış eğilerek kaldırdığımdan oldunu söledi son zamanlarda daha dikkatliyim hafifledi, doktora gitmeden kuruntu yapma derim

Canım benim 8 milim yanlışlıkla 8 cm yazmışım. Doktora gittim gerekli tahlilleri yaptı. Sonuçta birşey çıkmadı doğum sonrası olabileceğini söyledi. İçim rahatladı kemik erimesi annem ve babaannemde var bu yüzden çok korkmuştum çok şükür kortuğum gibi olmadı. :)

8 milim kısalma var yanlışlıkla 8 cm yazmışım, doktora gittim herşeyin normal olduğunu söyledi. Seninde yazdığın gibi bebeği fazla kucaklamaktan ve eğilerek almaktan olduğunu söyledi bende dikkat etmeye başladım bakalım ağrılar zamanla geçecek mi?

Iyi akşamlar benm ablam 1.5 ay önce doğum yaptı ama doğumdan beri bel ve sırt ağrısı çekiyor aşırı derecede cocugunla falan ilgilenemiyor rahatla çok kez mr çekildi son gittiği doktorda hamilelige bağlı(osteoporoz) ve omurilik de çökme demiş. Böyle bi durumu daha önce yaşayan varmı acaba nezaman geçti nasıl geçti??

Merhaba benimde bebeğim 3 aylık ve 1 aydır ağrı çekiyorum artık dayanılmaz derecede olunca gittim 3. Doktor bulabildi kemik erimesi ve omurilik çökmesi veya kırığı dendi. Ablanıza ilaç verdilermi? Emziriyorum ve çocuk doktoruyla görüşmem gerekiyor emzirebilirmi

Ablam doğumdan beri çekiyor ilaç verceklerr ama emzirmeyi kesmen gerekiyo dediler ona ayrıca ozon iğnesi verdiler. Şuan ilaç kullanmaya başlamadı daha kararsız bu konuda

Gitmediği yer kalmadı ya hastaneye burda bal fizik var bizim ona kirik cikikciya çok.mr cekildi yapmadgi kalmadı ama daha bi dÜzelme yok malesef iste

İşe yaradimi peki çelik korse

İlk taktığımda çok rahatsız etti ama 2 gün sonra alıştım ağrımı azalttı. Ablanızda ağrı varmı? Benim iki yerde kırık varmış o yüzden bebeği kucağıma alamıyorum ancak korse takarsam o da çok kısa süre eğer ablanızın ki daha hafif bi kırıksa korseyle çok rahat edecektir. Tedavisi korse maalesef bu kırığın o yüzden ihmal etmesin.

Hem bel hem sırt ağrısı var ve omurilik de çökme demişdi doktor ablamada rahatla alamiyo oda çocuğu sadece emzirirken aliyo çok sağolun cvplariniz icin

Bu arada siz ilaç tedaviside gormusmuydunuz emzirmeyi biraktinizmi bundan dolayı da

Rica ederim geçmiş olsun tekrar, evet maalesef bizim doktorumuz çok araştırdı fakat riske atmak istemedi emzirmeyi bırakmak zorunda kaldım çok ilerlemiş kemik erimesi bekleme gibi bi şansım yoktu ablanızın değeri kaç çıktı bilmiyorum ama eğer çok düşükse beklemesin derim benim doktorum sakatlığa kadar gider dedi. Zaten şuanda sadece kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar hareket edebiliyorum biraz tehlikeli bi durummuş aslında

Mrblar üzerinden çok geçmiş ama aynı şey benimde başıma geldi acaba toparlanmaniz ne kadar sürdü ve sonrasında tekrar hamiel kaldınız mo umarım msjimi görürsünüz

Merhaba ben de aynı hastalıktan muzdaribim benimde doğumdan 2 ay sonra agrılarim başladı çok doktor gezdim logusalik depresyonu deyip gönderdiler ve gün geçtikçe agrılarım sırtımda belimde kalçamda derken ben hareket edemeyecek konuma geldim sonunda bir tane doktor kemik ölçümüne gönderdi omurgamda 5 tane çökme kırığı varmış kemik erimesi nden dolayi.bu hastalığı yaşayan annelerle ayrıntılı bir şekilde konuşmak fikir sahibi olmak istiyorum özelden yada burdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…