• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası kilolar?

Nida1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
432
34
18
3 hafta önce sezeryan doğum geçirdim, bir sürü ilac, agri kesici vs cektim ustune agir bi enfeksiyon antibiyotik fln baya su toplamis vücut.
Hamilelik döneminde cok spor vs yapmama ragmen 25 kilo aldim, fazla tatli vs yedim kacirdim son aylar.
70kiloydum doguma 95 ile girdim.
Eve geldigmizde bi 4-5 kg verdim sonrada 2-3kg. Simdi 87 de kaldim bi haftadir..
Yavas yavas yuruyuslere basladim ama bebek Sürekli gögsumu istiyor oyuzden cok oturuyorumda mecburen. Biraz tatli fln kaciriyorumda.

Kahvaltiyi gec saate yiyorum 11 gibi cunku cok yorgun oluyorum gece ve gunduz emzirmelerden.
Bu kilolari nasil hizli veririm? Normalde spora giden birisiydim 40 haftaya kadar ama simdi en az bi 5-6 hafta daha spor yasak..

valla al benden de o kadar. 3,5 ay önce ben de sezaryen oldum. Emzirmek acayip istah aciyor, özellikle tatli seyleri deli gibi cekiyor canim. Bu sürecte birak kilo vermeyi, almis bile olabilirim 🫣. Ben sahsen biraz akisina biraktim, zaten dogumdan sonra tam tamina vücudun eskiye dönmesi 2 sene sürüyor. Bu zamani kendime tanimak istiyorum kilo vermek icin de. Seni bilmiyorum ama bebek bakmak hayatimda yaptigim en zor sey, uykusuzluk falan acayip stresli. Bu dönemde bir de tatliyi yasaklasam kendime iyice bunalirim, tatli bazi seylere tahammülü kolaylastiriyor bende 🤗

Bol bol su, sağlıklı temiz beslenme ve ağır spor yerine bebek arabasıyla yürüyüş :)

3 hafta önce sezeryan doğum geçirdim, bir sürü ilac, agri kesici vs cektim ustune agir bi enfeksiyon antibiyotik fln baya su toplamis vücut.
Hamilelik döneminde cok spor vs yapmama ragmen 25 kilo aldim, fazla tatli vs yedim kacirdim son aylar.
70kiloydum doguma 95 ile girdim.
Eve geldigmizde bi 4-5 kg verdim sonrada 2-3kg. Simdi 87 de kaldim bi haftadir..
Yavas yavas yuruyuslere basladim ama bebek Sürekli gögsumu istiyor oyuzden cok oturuyorumda mecburen. Biraz tatli fln kaciriyorumda.

Kahvaltiyi gec saate yiyorum 11 gibi cunku cok yorgun oluyorum gece ve gunduz emzirmelerden.
Bu kilolari nasil hizli veririm? Normalde spora giden birisiydim 40 haftaya kadar ama simdi en az bi 5-6 hafta daha spor yasak..
Kahvaltı saatin geç değil bence 11 de kahvaltıysa akşam yemeği faslı en geç 18 de bitir. Bol yeşilik salatalık bol yiyebilirsin protein açıcısından haşlanmış yumurta doktor emzirdiğin için bunları yasakladıysa diyetisyen yardımıyla emziren anne olarak liste isteyebilirsin , bol su ve yeşil çay eğer yasak değilse iç.. tuzsuz lor peyniri tüket ve turşu gibi şeylerden uzak dur ödem tutar bedenin arada bir ufak çikolata ye hakkındır emziriyosun süt yapan şeyler de arada tüketmen gerekiyo akşam yemeğinde sebze ağırlıklı olsun pirinc patates bulgur olmasın hem şişkinlik hemde şeker acısından zengin .. börek çörek olmasın.. erken yedğin zaman bol su içtğinde metabolizma daha hızlı yağ yakıyo bu arada tiroidlerine de baktır yüksekse ilaç gerekebilir oda metabolizmayı yavaşlatıyor

Back