Doğum sonrası kilolar:/

Vermedim, olduğu gibi bıraktım.
Korse kullanmadığıma çok pişmanım.
Su içsem, yemeği fazla yesem sanki hamileyim gibi göbek geri şişiyor mideden itibaren.
Çünkü esnemiş deri ve salaşlaşmış kasları toparlanmadı.
Salmış gidiyorlar benden bağımsız.

3ay oldu eskidenyoktu göbeğim hiç sezeryab göbeğim oldu nur topu gibi hiç bir pantolonum olmuyo mom jean yada boyfriend jeanlar hari onlarda artık bol değil tam 😀 bu yaz ilk kez mayo giyicem ama olsun sağlıklı olsunlarda yürümeye başladıklarında peşlerinde kolarak verilşr kilo

Biraz sarkma veya ödeminiz olabilir. Birkac gün detoks yapip gunluk yuruyus yapsaniz incelirsiniz.
Ben ilk hamileligimde 25 kilo almistim, cocugum 6-7 aylikken 2-3 kilo fazlam kalmisti. Gidiyor yani bir sekilde

Sezeryan yaptıysanız hem hamilelik hem ameliyat dolayısı ile karın kaslarınız yırtıldığı için bir süre göbek kalır. Sonrasında spor yapıp sikilasabilirsiniz

valla ne yaparsan yap sıkı bir diyet ve spor uygulamıyorsan göbek bölgesinde esneklik kaybı ve öne eğilince sarkma oluyor. ben doğumdan önce 13 kg falan aldım , diyetsiz 3 kg hariç hepsini verdim. doğum yapalı 4 yıl oldu spor ve diyet hiç yok hayatımda ve masa başı çalışıyorum bu sürede 2 kg daha aldım.
boy 168 kilo 60 ideal boy kilo oranındayım ama aldığım kilolar karın çevresine yağ olarak döndü ve göbeğim ayakta iken dümdüz olsa da eğilince öne sarkan bir göbek var. belki karın egzersizi ile gider ama uğraşacak takat yok bende ;)

Doğumdan sonra mekik çekilmez diye biliyorum ama ne kadar süre geçtiği önemli.
Eskiler doğumdan hemen sonra sararlarmış karınlarını 40 gün sıkı sıkı, toparlanırmış o zaman.
Bu sarma olayı çok doğru, ben İzmir'in 40 derece sıcağında sardım, çok da rahat ediyordum, hiç de göbeğim kalmamıştı.
İkinci de ne olur bilemem tabi..

Canim bu tarz konulara hep yazıyorum, 30 kilo aldım, hamile kaldığım kilodan daha da düşük kiloya geldim.
Ama hiç acele etmedim, 2. yaş gününde oğlumun aldığımin fazlasını vermiştim.

Bol yürüyüş yapmıştım, özel bir diyet vs hiç yapmamıştım.
Sadece abur cubur vs yemiyordum.

Hamilelikte 25 kilo aldım 🤭😁 bebeğim iriydi sezeryanla doğum oldu, göbeğimi sarmadım korsede giymedim ama göbeğim yok bu biraz vücut yapısıyla da ilgili. Bu arada doğum yapalı 1 yıl oldu diyet spor vs. bişeyde yapmadım ama eski kiloma döndüm tek sıkıntı kollarım irileşti doğumdan sonra 😂

İki hamileliğimde de 58 ile hamile kalıp, 83 ile doğuma girdim. Çok prensipliyim bence. 😬 6 ya da 8. ayda (tam hatırlamıyorum) kilolar gitmişti. Sezaryen doğumdu, spor geçmişim olduğu için doktorumun onayıyla 45 gün sonra hafif (ama gerçekten çok hafif=)) tempolu spora başladım. Doğumun üstünden 5-6 ay geçene kadar karın bölgemi zorlayacak hareketler yapmadım. İşte emzirmek filan derken, gitti bitti kilolar. Daha sonra karın için bol squat, leg raise, mekik yaptım. Minicik bir bölgede yumuşaklık var, sezaryen dikişinin hemen üstünde, bir orası düzelmiyor ama görünürde belli olmuyor. Küçük kızım 15 aylık, şuan 57 kiloyum, spora devam ediyorum. Yemeden içmeden çok kısmam, abur cubur da yiyorum arada, ona göre spora daha çok ağırlık veriyor, bir nevi günah çıkarıyorum. Bu arada doğumdan önceki kiloma dönmüş olmama rağmen göğüs bölgem biraz daha geniş, eblbiselerimden anlıyorum, memintolar büyümüş. Artık emzirme mi, yaş geçiyor ondan hacimleniyor muyum bilmiyorum ama o kadar da olsun. Aynen kalalım diye kendimizi mumyalayacak halimiz yok. (zaten saçımda da beyazlar çıkmaya başladı ama ona uygun bir başlık altında ağlarım artık)

Back
X