• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası kabızlık...

semami

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
358
17
318
İzmir
slm kızlar, hamileyken kuru bakliyatları sıksık tükettiğim için kabız olmamıştım. şimdi emziriyorum diye gaz yapacak korkusuyla hiçbirini yiyemiyorum(fasulye,nohut,mercimek vb.) hemoroid de var üstüne. gün boyu sıcak su içiyorum. yine de kuru beslenmekten dolayı zorlanıyorum arada.

emzirirken kabız olmamak için tavsiyeleriniz var mı?

31 haftalık hamileyim.
geçen gün anneme gittim şimdiden onlarca kayısı kompostosu hazırlamış kavonozlara.
arabaya taşırken bak burada hem vişne var hem kayısı kompostosu.
vişneleri şimdiden bolbol iç kan yapsın ama kayısılarını hemen açma doğumdan sonra çok ihtiyacın olacak dedi.
annem bundan 35 yıl önce abime hamileyken bulgaristanda doktoru ananemi ve babanemi çağırıp özellikle tembih etmiş.
doğum sonrası kabızlık problemi olur bunun için şimdiden nektarlı kompostolar hazırlayıp kavonozlayın.
ben ilaçtan yana değilim diye.
annem diyor doğumdan sonra bolbol içirdiler bana hem sütüm bol oldu hemde kabızlık sorunu yaşamadım üstelik doğaldı diye....

düşünün bunu 35 yıl önce önermiş doktor ve bunun üzerine kuzenlerime,ablama yengeme hep öyle yaptılar hiç biride sorun yaşamadı...

annem bahçemizden topladığı kayısıların çekirdeklerini çıkartıyor kaynatıyor ve blandırdan geçiriyor nektarlı nektarlı kavonozluyor...

şimdi kilerimde bekletiyorum doğumdan sonra inşallah tüketeceğim...

31 haftalık hamileyim.
geçen gün anneme gittim şimdiden onlarca kayısı kompostosu hazırlamış kavonozlara.
arabaya taşırken bak burada hem vişne var hem kayısı kompostosu.
vişneleri şimdiden bolbol iç kan yapsın ama kayısılarını hemen açma doğumdan sonra çok ihtiyacın olacak dedi.
annem bundan 35 yıl önce abime hamileyken bulgaristanda doktoru ananemi ve babanemi çağırıp özellikle tembih etmiş.
doğum sonrası kabızlık problemi olur bunun için şimdiden nektarlı kompostolar hazırlayıp kavonozlayın.
ben ilaçtan yana değilim diye.
annem diyor doğumdan sonra bolbol içirdiler bana hem sütüm bol oldu hemde kabızlık sorunu yaşamadım üstelik doğaldı diye....

düşünün bunu 35 yıl önce önermiş doktor ve bunun üzerine kuzenlerime,ablama yengeme hep öyle yaptılar hiç biride sorun yaşamadı...

annem bahçemizden topladığı kayısıların çekirdeklerini çıkartıyor kaynatıyor ve blandırdan geçiriyor nektarlı nektarlı kavonozluyor...

şimdi kilerimde bekletiyorum doğumdan sonra inşallah tüketeceğim...

süper bi çözüm canım sağol.

aynı problem bendede oldu hemde çok acı veriyor :(( 17 gün oldu sezeryanla doğum yapalı. doğumdan 2 hafta sonra oluştu bende kabızlık problemi. ki o kadarda dikkat ediyorum yediklerime, ama yinede çok fena popom yanıyor her tuvalete çıkışımda. içi yara mı olmuş ne anlamadım gitti. korkuyorum tuvalete çıkmaktan :(((

doğum yapalı 3 ay oldu
ama ben hala kabızıktan çekiyorum
yok olmuyo olmuyo hiçbirşey çare olamadı kabızlığıma
üstüne fissür oluştu
bir ayda da anca iyileşti
fakat hala kabız olduğum için tekrarlaması muhtemel
bu doğum bozdu beni canım

beyaz kuru dut da işe yarıyor kızlar. sabahları aç karnına yiyip üstüne sıcak su içiyoruuuuzz sonra rahat rahat wcye çıkıyoruz....

ayrıca kuru dut süt de yapıyoor.

cnm bence bol bol sıvı tüket ben bol bol çorba su bitki çayı tükettim hiç kabız olmadım benim de hamileliğimde hemoroit oluşmuştu acısını bilirim hatta doğumdan değil hemoroitimden korkuyordum :) atlattım gitti.

Back