Doğum sonrası izin

hatice1414

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
2
0
36
Bolu
Arkadaşlar merhaba.
Benim sorunum emzirme izni. Şunu öğrenmek istiyorum emzirme izni günde 1,5 saat ama buna öğle arası dahil mi değil mi? Yani toplam 2,5 saat mi oluyor.
Şimdiden teşekkür ederim.

Doğum izinin bittiği andan itibaren ilk altı ay 3 saat, sonraki altı ay 1,5 saat süt izni hakkı vardır. Bu saati kullanmak kişinin tamamen kendi insiyatifindedir.

Eğer öğle saatinden önce kullanırsan 3+1 4 saat yapar. Çalışanlar genelde sabah gec gelmek veya akşam erken cıkmak olarak kullanıyorlar bu saati.

bende işe dün başladım bebeim 5 aylık saayılır yaklaşık 1 ay saat 14:30 da çıkıcam ve öğle yemeğine de çıkıyorum ama çlıştığım yer ile ikametim ayrı ilçe olduğu için pek bi işe yaamıyo öğle tatili emzirme açısından...

Şuan çalıştıgım firmada bana günde öğle arası dahil 2 saat izin veriyorlar. Yani 1 saat öğlen 1 saat te çocuk için iznin tam nasıl oldugunu bilmediğim için ne yapacagımı bilemiyorum suan bebeğim 5 bucuk aylık tam olarak izin hakkım nedir acaba. İlk altı ay derken izinden sonra mı yoksa doğumdan sonramı

Dogum izni bitiminden sonraki 6ay 3 saat sonraki 6 ay 1,5 saat yani senin 3 saat iznin var öğle saati dahil değil buna

Kanuna neden bakmadın? Size kim söyledi bunu? Doğum iznin bitip işe başladığın andan itibaren ilk altı ay 3 saat iznin var, sonraki altı ay ise 1,5 saat.

İnsan Kaynakları ile konuşun, hakkınızı vermiyorlarsa ÇSGB ye şikayet edin. Ayrıca öğle saatinde kullanmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz her saatte kullanabilirsiniz. Yasa sizin yanınızda. Hakkınızı kimsede bırakmayın.

Kanun Bu; D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

6111 sayılı yasa, madde 106, resmi gazete bu. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Eğer memur değilseniz iş kanunu hükümleri geçerlidir. İş kanuna göre nasıl olur bilmiyorum. Eğer günde 1,5 saat ise istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Buna işletme karar veremez.

ya süprr ozaamn ben çocuk 6 aylık olunca süt izni 1.5 saaate düşcek diye biliyodum..çok sevindimmmm buna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…