• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası idrar kaçırma

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
198
34
arkadaşlar bu başlığı annem için açıyorum.60 yaşlarında ve son dönemlerde idrar tutamama sorunu var.üstelik geldiğini farketmiyorum diyor..5 normal doğum gerçekleştirmiş.acaba bunla ilgili olabilirmi? Birde hangi doktora gitmeliyiz? Ürolojimi Kadın hastalıklarımı?
bu konu annem için biraz utanç verici bi durum hastanede umarım rahatsız olacağı bi muamele yapılmaz..Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba bence jinekoloji ama emin olamadım.. bu durum hem doğumlarla hem yaş itibariyle kaslarin zayıflaması sebebiyle de olabilir diye düşünüyorum. İleri yaşlarda çok fazla kadının basina gelen bı durum aslında biraz araştırsa tek olmadığini ve bu durumun çok normal olduğunu görür anneniz. Boylece doktora gitmeye de çekinmez bence. Gecmis olsun Rabbim dermansiz dert vermesin

arkadaşlar bu başlığı annem için açıyorum.60 yaşlarında ve son dönemlerde idrar tutamama sorunu var.üstelik geldiğini farketmiyorum diyor..5 normal doğum gerçekleştirmiş.acaba bunla ilgili olabilirmi? Birde hangi doktora gitmeliyiz? Ürolojimi Kadın hastalıklarımı?
bu konu annem için biraz utanç verici bi durum hastanede umarım rahatsız olacağı bi muamele yapılmaz..Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Üroloji bakıyor canım. Birde dogumla alakası pek yoktur sonuçta yeni dogum yapmadı .Şöyle bir durum var her dogumdan sonra kaslar gevşiyor zamanla aşınma olabiliyor. Birde 60 yaşına gelmiş yaşınııda göz önünde bulundurmak lazım sorun vajina ile degil idrar yoluyla alakalı bu duruma üroloji yani idrar yolları bölümü bakar bevliye diyede geçebilir hastanelerde.

Merhabalar benimde kayinvalidem yarin bu sorundan ameliyat olucak. Oda anneniz yasinda ve hep ertelemis sonunda zorla goturduk yarin ins atlaticak. Saglik ertelemeye gelmez annenizde vakit kaybetmeden muayene olmali. Cok gecmis olsun simdiden..

Merhabalar benimde kayinvalidem yarin bu sorundan ameliyat olucak. Oda anneniz yasinda ve hep ertelemis sonunda zorla goturduk yarin ins atlaticak. Saglik ertelemeye gelmez annenizde vakit kaybetmeden muayene olmali. Cok gecmis olsun simdiden..
Peki bu ameliyattan sonrada idrar yolunun zedelenme olasılıgı var ve idrsrda yapamayabilir bunu biliyormusun her seferinde tak sonda kullanmak zorunda kalabilirler . Çok riskli tavsiye etmiyorum. Ameliyat olmak için doktorunun çok iyi olması ve özel hastane olması şart.

Peki bu ameliyattan sonrada idrar yolunun zedelenme olasılıgı var ve idrsrda yapamayabilir bunu biliyormusun her seferinde tak sonda kullanmak zorunda kalabilirler . Çok riskli tavsiye etmiyorum. Ameliyat olmak için doktorunun çok iyi olması ve özel hastane olması şart.
Doktor tum testleri yapip bu karara varmislar canim ben ol olma demem tabiki bikac yere gidildi tabiki olmasi gereken buymus dediler birde cok agir derece degil daha cok sarkma var onun icin olucak

Kizlar benim gittigim ozel hastanede doğum uzmani ve idrar torbasi sarkmasi diye bu tur ameleyatlari yapiyor. Doktora gore değişir. 5 doğum yapmissa cok normal ben bu gibo rahatsizliklari özel hastane de yapilmasini tavsiye ederim.

Kizlar benim gittigim ozel hastanede doğum uzmani ve idrar torbasi sarkmasi diye bu tur ameleyatlari yapiyor. Doktora gore değişir. 5 doğum yapmissa cok normal ben bu gibo rahatsizliklari özel hastane de yapilmasini tavsiye ederim.
Aynen öyle katılıyorum.

ameliyatın adı ne diye geçiyor tam olarak? annemin ameliyat korkusuda vardır bu konularda paniktir biraz zor bi ameliyatmı acaba..sizde ürolojiye gittiniz değilmi?

ameliyatın adı ne diye geçiyor tam olarak? annemin ameliyat korkusuda vardır bu konularda paniktir biraz zor bi ameliyatmı acaba..sizde ürolojiye gittiniz değilmi?
Biraz once yeniden konustuk haftaya ertelemisler son testleri yapip sadece torbayi yukari kaldiricaz demisler rahim.alma sorunu olabilirdi ama onda bisey cikmamis simdi sadece idrar torbasininda sarkma oldugu icin onu kaldiricaklarmis...

Back