• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası göbeğim gitmedi

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
571
815
33
4.5 ay önce sezaryen doğum yaptım. hamilelikte damar direnci problemim vardı tansiyon filan ve bu ekstra kilo yaptı tam 20 kilo aldım. 66 dan 86 ya çıktım.

doğumdan sonra sadece 14 kiloyu verebildim 6 kilo kaldı. ama asıl problem karnım öylece duruyor ya çok sinir bozucu. sezaryen dikişi üstü özellikle böyle çıkıntı gibi çok çirkin.

emzirmiyorum ve çok bir şey yemiyorum aslında ama spor da yapamıyorum. neden böyle ve düzelir mi? nasıl düzelecek?

kendi kendine düzelmez kuzum
daha çok yeni doğum yapmışsın. emzirmiyorsan biraz yemene dikkat et. şöyle 6 -10 ay olsun yavaş yavaş egzersiz yaparsın.
karın egzersizi yapmadan sezeryan göbeği toplanmaz. kilo ile alakası yok yani

kendi kendine düzelmez kuzum
daha çok yeni doğum yapmışsın. emzirmiyorsan biraz yemene dikkat et. şöyle 6 -10 ay olsun yavaş yavaş egzersiz yaparsın.
karın egzersizi yapmadan sezeryan göbeği toplanmaz. kilo ile alakası yok yani
ama spor yapsam gider dimi? kalıcı oldu diye korkuyorum

4.5 ay önce sezaryen doğum yaptım. hamilelikte damar direnci problemim vardı tansiyon filan ve bu ekstra kilo yaptı tam 20 kilo aldım. 66 dan 86 ya çıktım.

doğumdan sonra sadece 14 kiloyu verebildim 6 kilo kaldı. ama asıl problem karnım öylece duruyor ya çok sinir bozucu. sezaryen dikişi üstü özellikle böyle çıkıntı gibi çok çirkin.

emzirmiyorum ve çok bir şey yemiyorum aslında ama spor da yapamıyorum. neden böyle ve düzelir mi? nasıl düzelecek?
Ben sezeryan sonrasi yaklasik 4 ay sonra eski kiloma donmustum. Karin bilgemin eski formuna donmesi bi 8-9 ayi buldu. Yani karnim indi fakat yumusakti. 9 ay civari eski sikiligina kavustu. Spor yapmadim kendiliginden gitti. Sizin daha cok erken. Biraz daha bekleyin uzulmeyin. Benim karnim suan dumduz dogum yapmamis gb. Cocugunuz ayaklandiginda pesinde kosturmaktan egil kalk falan gider zaten ☺️

Bir fizyoterapiste muayene olun lütfen kafanıza göre egzersiz yapmayın. Yaptığınız bazı egzersizler durumu daha da şiddetlendirebilir. Özellikle kadın sağlığı çalışan, doğum sonrası egzersiz yaptıran fizyoterapistler var. Ben yerinizde olsam öyle bir fizyoterapist ile çalışırdım.
Yeni doğum yapmış bir kadın olarak da kendinize bu kadar yüklenmeyin lütfen kendinize biraz zaman verin🌸

Back