- 9 Eylül 2014
- 329
- 133
- 39
- Konu Sahibi botanikci_85
bugün ateşi çıktı sürekli ağladı. onu kastettim. haklısın öyle okuyunca yanlış anlaşılıyorhuysuz bebegimden bunaldm lafi cok rahatsz etti bni niyeyse
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bugün ateşi çıktı sürekli ağladı. onu kastettim. haklısın öyle okuyunca yanlış anlaşılıyorhuysuz bebegimden bunaldm lafi cok rahatsz etti bni niyeyse
Ne olursa olsn o kadar sanslisin ki..senden bir parca var yaninda..yani basinda..sana dost arkads kardes can nefes ne dersen artk..aylardr bir bebegm olsn diye icmedgm ilac yapmadgm sey kalmadi da smdide bir bebekten böyle bahsedilince rahatsiz oldm kusura bakmayn sizlik bisy degl ama bebeklere kiyamiyorm dayanamiyorm felan..neyse Allah yavrunuzu size bagislasnbugün ateşi çıktı sürekli ağladı. onu kastettim. haklısın öyle okuyunca yanlış anlaşılıyor
çok özür dilerim. başlığı düzeltmeye çalıştım ama site izin vermiyor. başlığı atarken bunalmışlıktan elim titriyordu. nasıl başlık yazsam ne yazsam bilemedim. benim sıkıntımı anlatan başlık ne olabilir diye düşündüm. klavyeye dokundum işte. ama evet haklısın şimdi okuyorum da çocuğumdan bıkmışım gibi yazmışım. ben huysuzluklarından bunaldım aslında.Onu öyle seviyorum ki bir kere gülsün her şey geçiyor. ama ağlayınca çok bunalıyorum. her şeyimi adadım neden hala ağlıyor diye kendimi yer oldumNe olursa olsn o kadar sanslisin ki..senden bir parca var yaninda..yani basinda..sana dost arkads kardes can nefes ne dersen artk..aylardr bir bebegm olsn diye icmedgm ilac yapmadgm sey kalmadi da smdide bir bebekten böyle bahsedilince rahatsiz oldm kusura bakmayn sizlik bisy degl ama bebeklere kiyamiyorm dayanamiyorm felan..neyse Allah yavrunuzu size bagislasn
Iyide o bir bebek..aglamasindan daha dogal ne olabilr ? Bu kadr skmayin kendinizi havalar eskisi kadr kötü degil bebeginizi alin sık sık disari cikin ikinizede iyi gelirçok özür dilerim. başlığı düzeltmeye çalıştım ama site izin vermiyor. başlığı atarken bunalmışlıktan elim titriyordu. nasıl başlık yazsam ne yazsam bilemedim. benim sıkıntımı anlatan başlık ne olabilir diye düşündüm. klavyeye dokundum işte. ama evet haklısın şimdi okuyorum da çocuğumdan bıkmışım gibi yazmışım. ben huysuzluklarından bunaldım aslında.Onu öyle seviyorum ki bir kere gülsün her şey geçiyor. ama ağlayınca çok bunalıyorum. her şeyimi adadım neden hala ağlıyor diye kendimi yer oldum
çok teşekkür ederim. uzun demişsiniz ama bir çırpıd aokudum okurken bile öyle rahatladım ki. Allah ım benm gibileri var. etrafımda yok belki ama bir yerlerde var. Bu ilk bebeğim ve eşime ben çok ısrar etmiştim bu bebeği erkenden istiyorum diye. senemiz dolmadan bebek sahibi olmuştuk. ama ikinci bebek için ne sabrım var ne de gücüm. bu kadar çabuk tükeneceğim ölsem aklıma gelmezdi. gebe olan veya anne olmayan insanlar ne derseniz deyin zaman insana çok farklı şeyler gösteriyor. yapacakalrını yapamaz yapmayacakalrını alışkanlık haline getirir olabiliyorsun. ilk defa bugün çizgi film açtım oğluma çünkü ateşler içinde yanarken bi yandan da kakasını yaparken ağlaması başladı. aylardır kabız ve şuanda antibiyotik şuruplar derken kabızlık ilaçlarını veremiyorum.Konu sahibi bunalmistir, kelimelere cok takilmamak lazim. Hangi anne cocugundan bikabilir ki, öyle yazmissa yazmis bu ona ne kötü davrandigini ne de gercekten cocugundan bunaldigini gösterir. Aksine cocugu olmadan bes dakika geciremez dedigi gibi. Hatta vicdan azabi bile yapar. Bu pskilolojideki insana yorum yaparken dikkatli olmak lazim. Neden mi böyle yaziyorum, cünkü ayni yollardan ben de gectim ve cok iyi anliyorum.
Hanüz atlatabilmis sayilmam bile ama cocugum büyügüdü icin cikip rahat gezebiliyorum onunla. Ama öncesinde yok hastalanir yok bunalir, sundan bundan etkilenir korkusu vardi. Kendimi sktikca sktim ve ciddi anlamda kendimi bebegime adadim. Gercekten cok yipratici bir sürec. O kadar özenli davranmaya calistim ki. Su an büyüdügü icin icim cok rahat ama öncesinde cok hassastim..
Zorlu bir sürec, zaten kimsem yok, bütün gün bebekle zaman geciriyorum tuvalete zor gittim zamanlar oluyordu. Bazen cildiriyordum dis cikarma zamanlarinda. Kendimize zaman ayiramamak insani yoruyor. Gercekten.
Disari cikmak dert, 50 kilo bir insanim bebegi pusetiyle birinci kata indir suyunu falan al diger ivir zivirlari sen giyin cik arabasini hazirla. Bunlar icin disari cikamazdim cünkü enerjim biterdi. Zaten bütün gün emiyordu disari ciksak dert. Evet ben zorlastirmis olabilirim ama o anlar insan dogru yaptigina inaniyor. Cocugun rahatini düsünmekten kendimi bitirdim. Bir sene icinde iki kez baskasindan hastalik kapti ve ilacsiz atlatti, öyle de bir baktim yani..
Uzattigim icin affedin. Bu günler gececek. Cocugun yürümeye konusmaya basladigi zaman hersey geride kalacak. Zor dönem kesinlikle ama senin icin her gecen zaman olumlu yöne aktikca rahatladigini hissedeceksin. Her anne bir olmayabiliyor malesef. Kimileri bu bizim yapamadiklarimizi yapiyor ama kimse kimseyi yargilayamaz. Her insan bir degildir, her anne ve her bebek de baskadir, özeldir.
Konu sahibi kendini yipratma ve emin oldugun bir zaman isine basla. Aklin tümüyle bebekte kalacaksa yapma birsey, kendini zamanla hazirla bu duyguya. Ben yatagini ayirirken odadan inan cok kötü hissetmistim ama kendimi öncesinden hazirladigim icin daha kolay gecti.
Cok uzun oldu, kolay gelsin ve hakkinizda hayirlisi olsun kendinizi rahatlatin mümkün oldugunca
Bir anne olarak diyorum ki bu idealizm bi noktada iflas ediyor, yemek yesin de nasıl yerse yesin noktasına geliyor insan. O ciddiyeti de elbet öğrenir ya da öğrenmez biz de tv karşısında yemek yemiyor mıyız bazenbebekleri oyunla yedirmek çok büyük yanlış....çocuk, yemek yemenin başlı başına bir iş olduğunu algılayamıyor....doyurduktan sonra oyununuzu oynayın...çünkü anneyi kullanma algıları yavaş yavaş açılıyor...yemek zamanının ciddi bir iş olduğunu bu şekilde öğreniyorlar....
Yok artık bebek sahibi olma biçimimiz bile aynı inanamıyorum sanki ben yazıyorum yazdıklarını :)))çok teşekkür ederim. uzun demişsiniz ama bir çırpıd aokudum okurken bile öyle rahatladım ki. Allah ım benm gibileri var. etrafımda yok belki ama bir yerlerde var. Bu ilk bebeğim ve eşime ben çok ısrar etmiştim bu bebeği erkenden istiyorum diye. senemiz dolmadan bebek sahibi olmuştuk. ama ikinci bebek için ne sabrım var ne de gücüm. bu kadar çabuk tükeneceğim ölsem aklıma gelmezdi. gebe olan veya anne olmayan insanlar ne derseniz deyin zaman insana çok farklı şeyler gösteriyor. yapacakalrını yapamaz yapmayacakalrını alışkanlık haline getirir olabiliyorsun. ilk defa bugün çizgi film açtım oğluma çünkü ateşler içinde yanarken bi yandan da kakasını yaparken ağlaması başladı. aylardır kabız ve şuanda antibiyotik şuruplar derken kabızlık ilaçlarını veremiyorum.