Doğum sonrası epizyotomi pansumanınız

siyahsut

Nietzsche Ağladığında
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009
146
1
96
Eskişehir
Merhabalar
Normal doğum yapan arkadaşlara sorum.Epizyotomi yani doğum kesisi sonrası bakım ve pansumanlarınızı nasıl ve kime yaptırdınız? .:enbuyukkk:

Son düzenleme:
doğumdan sonra hastanede bana 1-2 şişe baticon verdiler. günde 8-10 defa uygulamamı söylediler. hatta tuvalette bölgeyi onla yıkamamı söylediler. ben o denli sık çıkmadığım için daha az uyguluyordum. duyduklarımdan dolayı uzunca bir süre su ile temas ettirmeye korktum dikişli bölgeyi. ancak 2 günden sonra sakıncası yok! gazlı beze bolca baticon döküp oraya sürüyordum. doğru yere sürüp sürmediğim emin olamadığım için çoğu kez eşimden yardım istedim. baticonladığım gazlı bezi dikiş üzerine yerleştirip çıkıyordum. hastanede bile hemşireler pansuman yapmadı. öğrenmemiz için bize bıraktılar. biz de eşimle yaptık.

Fransada yasiyorum ben, ve iki dogumum oldu. Bizim burda pansuman diye birsey yok. Sadece tuvalete giderken bol su dökeceksin. Ve dikisler zaten kendiliginden gidiyor 10-15 gün sonra. (eriyen ipler olur ya)

bende vıyanada dogum yaptım,bana da pansuman yapılmadı,sık sık ılık suyla yıkıyordum,hatta dus tutuyordum o bolgeye,cok rahatlatıyordu,10 gunde erimisti galıba benım dıkıslerımde

İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar,kardeşim bu konudan çok muzdaripti.Ne eşine yaptırabiliyordu ne bizlere.Çok çekindi.Sağlık söz konusu olunca bence gerisi detay

su tutulmaması gerektiğini ilk kez sizden duydum
benimde eriyen iplerdendi zaten hep onlarla dikiyorlar bildiğim kadarıyla..çok sık ped değiştirdim,çok su içtiğim için acaip tuvalete gidiyordum..haliyle çokta yıkıyordum ama havlu kağıtla iyice kurulayıp sonra gazlı bezle batikonla siliyordum 10 günde iyileşmişti zaten..bide dr krem vermişti bati,konla sildikten sonrada dikiş üstüne azcık sürüyordum ondan..zaten dikişimde azdı.

bana da her tuvalet sonrası batikonla silmemi söylediler 10 gün boyunca. pamuğa döküp dikişlerin üzerine değdiriyordum. ben ayrıca hergün ayakta duş aldım.hatta ilk günler bebek şampuanıyla duş alıyordum acıycak diye :)

Benim doktorum da bir hafta su değmesin demişti. Hasta bezi kullanarak duş almıştım ilk günler. Tuvaleten sonra da baticonlu gazlı bezle tek seferde silerek temizledim. Sabah akşam Fito ve Thiocilin krem sürdüm. Dış dikişler 10 gün sonra düşmeye başlıyor zaten. İlk hafta eşim temizleyip sürdü kremleri, sonra 3. haftama kadar ben devam ettim. Ne olur ne olmaz, mikrop kapmasın diye. Doktorum bana kanamamın ilk haftadan sonra azalacağını, azalınca da pamuğu gazlı bezle sararak ped olarak kullanmamı önerdi. Ben çok güvenememiştim gazlı beze, malum markanın pedini kullandım ama mahvoldum, resmen tahriş oldu. Mecburen gazlı bezle idare ettikten sonra, kanamam iyice azalınca pamuk yüzeyli günlük ped kullanmaya başladım. Tahrişi engelliyor. Banyodan sonra hala krem sürüyorum. Tam olarak iyileşmesi 2 ayı buluyormuş. Dikkat etmek lazım, enfeksiyon zor iş :96:

benim doktorum batikonla temizleme jeli vermişti batikonu suyla karıştır tuvaletten sonra temizleme jeli sonra batikonlu suyla temizle demişti.ilk günden beri suyun içindeyim yani çokta kolay iyileşti dikişlerim.

bende normal doğum yaptım...bana pansuman yapmadılar 1,5 lıtre batıconlu su verdıler her tuvaletten sonra onunla yıkamamı soyledıler bende su bıtene kadar onunla yıkadım dikişli bölgeyi ve kagıt havluyla kuruladım.daha sonra normal suyla yıkadım zaten 15.günde dikişlerim eridi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…