Doğum sonrası emzirememe sorunu -yardım-

aysellk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
165
0
96
Muğla
Arkadaşlar ablam yaklaşık 4 gün önce normal doğumla kız bebeği dünyaya getirdi. Yalnız hem göğüste aşırı şişlik ve ağrı nedeniyle, hemde dikiş yerlerinde şişlik ve sancı nedeniyle oturamadığı için rahat emziremiyor.senağlama Emzirirken bazen çocuğu memeden çekiyor.
*Öncelikle dikiş yerlerindeki şişlik ağrı kaç günde geçer böyle acı çekmesi normalmidir?Yapabileceğimiz birşey varmıdır?
*ikincisi rahat emzirmesi için yapabileceğimiz birşeyler varmı. Bildiğim kadarıyla gülümseyerek emzirmek lazımmış bebeği. Ablam hem bazen ağlıyor hemde kendini sıkıyor. Birde göğüs ucu çok büyüdüğü için bebeğinde ağzına zor sığıyor. Bu ağrı geçmedende sanırım rahat emziremiycek buz kompresi yapıyoruz ama genede rahatlayamadı..
Arkadaşlar aranızda tecrübesi olanlar mutlaka vardır.Gerçekten tecrübelerinize ihtiyacım var yardımınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim:teselli:

Son düzenleme:
cnm ablan yatarak emzirsın agrıları hafıfleyene kadar en azından.canım 20gun içindede gecer agrıları merak etme

dikislerin sancisi en fazla 10-15 gun surer normaldir goguslerdeki agri ve sislik bebek emdikce gecer sikca emzirsin eger agri sislik coksa doktora sorun apsede olabilir oturarak emzirmek zor oluyo ilk zamanlar belki uzanip emzirmenin faydasi olur yada ayaklarini uzatip yumusak bir yerde oturarakta emzirebilir gecmis olsun ALLAH anali babali buyutsun bebisinizi

Dikişleri hakkında bişey diyemeyeceğim ama göğsündeki şişliği inmesi lazım bunun içinde göğsünü pompa ile sağmalısınız,bebek sert meme ucunu almaz,göğsü sıcak su ile masaj yapın sonra sağın sonra göğüs ucunun küçülmesini bekleyin öyle deneyin birde kolay gelsin,

Normal doğum.
Canlarım ya çok teşekkür ederimm Allah razı olsun hepinizden,insanın yakını olunca ve yakından yaşadıklarını gördükçe neden 'cennet anaların ayağı altında' denilmiş daha iyi anlıyorum:1hug:
Bu arada yatarak dediğiniz sırt üstümü yada sağ veya sol yanınamı hangisi daha rahat olur a.s.
Bu pompa marketlerde falan bulunurmu acaba yada eczanelerdemi satılıyor :1rolleyes: daha öğreniceğimiz çok şey var sanırım

Öncelikle gözünüz aydın.
uzun süre boşaltılmayan göğüs ağrı yapar, boşaltılmazsa sonucu ateş ve iltihaba kadar gider. Sıcak bir duş alsın ablanız. Göğüse sıcak suyla masajdan sonra göğsü sağmaya çalışsın böylelikle göğsü boşaltsın. En kolay yolu budur. Olmadı eczanelerde göğüs pompası var elle pompalanan ondan alın, pahalı birşey değil. O şekilde boşaltmayıda deneyebilirsiniz.

Dikiş sancısı ise 15 gün filan sürer, yan oturarak (sırtına destek alarak tabi) yada yana uzanır vaziyette emzirmeyi deneyebilir. bebeğin altına bir yastık koyarak destek sağlayabilirsiniz.

Haydi kolay gelsinkaydirigubbakcemile5

kesınlıkle once gögsun bosaltılması lazım.ılerde daha kotu olabılır.hastaneler sut sagma makınesı kıralıyorlar.ayrıca sıcak kompress yapsın.sıcak suya batırılmıs havluyla ben oyle yapmıstım acayıp rahatlatıyor.gogus ucları acıyorsa onun bı caresı yok malesef ben tam 2 ay cektım.gecmıs olsun

Canım çok teşekkürler , dün eczaneden aldım pompa ve biraz sağdık. Az daha rahatladı. kaydirigubbakcemile5 Elimizden geldiğince iyi bakmaya çalışıyoruz.
canım sanada geçmiş olsun evet emzirememekte bi dert inanın gördüm Allah sizinde yardımcınız olsun inşallah :1hug: annelik gerçekten çok zor zahmetli ama çok güzel bi duygu.. darısı başımıza

arkadaşım göğüs için sırt üstü yatıp meme ucunu sallayarak hafif hafif masaj yapsın ılık suyla.gelelim şu oturamama mevzusunu şu bizim yüzme simitleri varya işte şişirin dikişli yeri ortada olmak kaydı ile otursun geçmiş olsun ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTMEK NASİP ETSİN

Tabi ya çok mantıklı :1hug:teşekkür ederim... yada simit şeklinde gene yumuşak yastıklar satılıyor olmazsa ondan alırım..
Sizin çocuklarınızada Allah hayırlı ömürler versin ,analı babalı büyütsün inşallah canım.
Birde göğsünün kenarında sert bi şişlik var tümseklik bu normalmidir? Kist falan olur diye korktum ben ama siz tecrübelisiniz arkadaşlar daha iyi bilirsiniz , dün farkettik bizde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…