• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası düşük tansıyon

cokbilennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2021
381
145
33
38
Merhaba hanımlar. Zorlu bir hamilelik döneminden sonra oğlumu perşembe günü kucağıma aldım . C.tesi günü taburcu olup eve geldik. Bebeği doyurduktan sonra yemek yiyip uyudum uyandığımda sanki felç geçiriyor gibiydim. Mide bulantısı, halsizlik, dil uyuşması, bilinç kapalılığına benzer şikayetlerim vardı. Gıda zehirlenlesi geçiriyorum sandık. acile gittik çeşitli tahliller yapıldı temiz çıktı. Sorun düşük tansıyonmuş, serum takip yolladılar. Serumla daha iyi oldum gece de çocuğumla rahat ilgilendim ama sabah uyandığımda benzer sorunlar az da olsa yeniden vardı. Uykusuzluk düşük tansiyon yapıyormuş ama uyuyunca yine kötü olacağım diye korkudan uyuyamıyorum şimdi de. Benim sorum şu:Hamilelik sonrası benzer problemi yaşayan anne adayı var mı? Var ise ne zaman geçti, bu süreçte neler yaptınız?

Doğum sonrası yüksek tansiyon ile yaşayan tanıdığım var ilaç kullanıyor devamlı ama bunun çözümü doktor

Hamilelik oncesinde dusuk tansiyonluydum, ilac kullanmiyordum. Gebelikte tansiyonum cok yukseldi, dogum sonrasi ise yeniden düştü.
Doktorum dayanabilirsen dusuk tansiyon daha iyidir cunku yaslandikca tansiyonun yukselecek yasliliginda rahat edersin ikac kullanmazsin demisti. Eger dayanamasaydim ilaca baslayacaktik.

Tavsiyem asla ac kalmayin, oruc tutmayin. Gece emzirmeye kalkinca abartmadan ağzınıza bir parca cikolata atin. Yogun sarimsaktan uzak durun. Gun icinde kahve icerek tansiyonunuzu yukseltebilirsiniz(aç tuketmeyin)

İyi bir kardiyogla görüşün, tetkiklerinizi yapsınlar.
Ben gebelikte covid geçirdim ben de yüksek tansiyona sebep oldu aniden doğuma aldılar. Tam 40 gün tansiyon ilacı kullandım. Sonrasında ihtiyaç kalmadı. Doktor kontrolü ile kestim.

Normal tansyinum 8'e 6 idim. 40.gğnğn sonundaki tüm ölçümlerim 8'e 6 ya düştü. 20ye 12 den sonra hem de.

Düşük tansiyon yüksek olmasından iyidir demişti doktorum benimde gebelikte düşüyordu bayılıyordum falan. Yanınızda maden suyu tuzlu ayran bulundurun kendinizi kötü hissettiğinizde hemen için ben öyle yapıyordum hem sütte olur iyi gelir.

Düşük tansiyon yüksek olmasından iyidir demişti doktorum benimde gebelikte düşüyordu bayılıyordum falan. Yanınızda maden suyu tuzlu ayran bulundurun kendinizi kötü hissettiğinizde hemen için ben öyle yapıyordum hem sütte olur iyi gelir.
Dün benimde bayılmama ramak kalmıştı. çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Tavsiyelerinize uyacağım

İyi bir kardiyogla görüşün, tetkiklerinizi yapsınlar.
Ben gebelikte covid geçirdim ben de yüksek tansiyona sebep oldu aniden doğuma aldılar. Tam 40 gün tansiyon ilacı kullandım. Sonrasında ihtiyaç kalmadı. Doktor kontrolü ile kestim.

Normal tansyinum 8'e 6 idim. 40.gğnğn sonundaki tüm ölçümlerim 8'e 6 ya düştü. 20ye 12 den sonra hem de.
çok geçmiş olsun. düzelmenize sevindim. Genelde bizde de düşük tansiyon vardır ama dün yaşadığımı ilk defa yaşadım. inşaAllah zamanla düzelir benimki de

Hamilelik oncesinde dusuk tansiyonluydum, ilac kullanmiyordum. Gebelikte tansiyonum cok yukseldi, dogum sonrasi ise yeniden düştü.
Doktorum dayanabilirsen dusuk tansiyon daha iyidir cunku yaslandikca tansiyonun yukselecek yasliliginda rahat edersin ikac kullanmazsin demisti. Eger dayanamasaydim ilaca baslayacaktik.

Tavsiyem asla ac kalmayin, oruc tutmayin. Gece emzirmeye kalkinca abartmadan ağzınıza bir parca cikolata atin. Yogun sarimsaktan uzak durun. Gun icinde kahve icerek tansiyonunuzu yukseltebilirsiniz(aç tuketmeyin)
oruç tutmuyorum ama dün aç kaldım. Birden yiyip yatınca da o da zorladı sanırım. Tavsiyeleriniç için teşekkür ederim.

çok geçmiş olsun. düzelmenize sevindim. Genelde bizde de düşük tansiyon vardır ama dün yaşadığımı ilk defa yaşadım. inşaAllah zamanla düzelir benimki de

Zamanla düzelmesini tek başına beklemeyin.
Doktora muhakkak gidin.
Ben çok ciddi dozda ilaç kullanımı ile birlikte düzelme sağladım.

Geçmiş olsun, bir doktora mutlaka görünün.

Onun dışında uykusuz kalmamaya dikkat edin. Ben de düşük tansiyona dönüğüm, uykusuz kalırsam perişan oluyorum. Uçağa gitmek için 2 saat erken kalkıyorum valla bütün gün seme geziyorum :olamaz:

Onun dışında asla kalmayın, açlık beni de fena yapıyor. Alışverişte mutlaka bolca çantada kolay taşınacak küçük boy kraker, bisküvi paketi alın çantanızda taşıyın. Eve de kolay yenen meyve, meze türü mutlaka alın. Tekrar geçmiş olsun dilerim.

Geçmiş olsun, bir doktora mutlaka görünün.

Onun dışında uykusuz kalmamaya dikkat edin. Ben de düşük tansiyona dönüğüm, uykusuz kalırsam perişan oluyorum. Uçağa gitmek için 2 saat erken kalkıyorum valla bütün gün seme geziyorum :olamaz:

Onun dışında asla kalmayın, açlık beni de fena yapıyor. Alışverişte mutlaka bolca çantada kolay taşınacak küçük boy kraker, bisküvi paketi alın çantanızda taşıyın. Eve de kolay yenen meyve, meze türü mutlaka alın. Tekrar geçmiş olsun dilerim.
çok teşekkür ederim. Yeni doğum yaptım mecburen geceleri uykusuz kalıyorum. Bünyem tepetaklak oldu. narkozdan sanırım yemek de yiyemiyorum. yemek görünce midem bulanıyor. Dünkü tansiyon düşüklüğü de iyice psikolojimi bozdu. inşaAllah en kısa zamanda düzelerim

Bende hayatım boyunca düşük tansiyonla mücadele ettim. Hep bir gözüm kararım, ellerim uyuşur, gögsüm sıkışır. Bazı zamanlarda bayılmaya kadar gidiyor.
Yukardaki arkadaşta yazmış. “Düşük tansiyon yüksekten iyidir” demişti bana da doktor. Yüksek tansiyon beyin kanamasına kadar gidip ölümcül olabiliyor. Düşük tansiyon ise hayat kalitenizi düşürüyor, süründürüyor.
Az ve sık yiyin. Kesinlikle aç kalmamalısınız. Gün içerisinde Tuzlu ayran için.

Aç karnına kahve çay düşürüyor mu tansiyonu? Ben ne zaman kahvaltıdan önce içsem küt gidiyo tansiyonum. Ama bildigim kadarıyla yükseltmesi lazım kahvenin çayın

Aç karnına kahve çay düşürüyor mu tansiyonu? Ben ne zaman kahvaltıdan önce içsem küt gidiyo tansiyonum. Ama bildigim kadarıyla yükseltmesi lazım kahvenin çayın
Ac karnina tuketince tam bilmiyorum noldugunu ama bende bende bas donmesi, mide bulantisi, çarpıntı yapiyor. Tokken tansiyonumu yukselttigime eminim, ölçüm yapiyorum ama acken noluyor ne desem yalan olur

Back