• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası dizlerde ağrı

gunayder

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
1.502
15
118
İstanbul
Merhabalar,
2 ay 1 hafta önce sezaryenle doğum yaptım doğumdan 40-45 gün sonra dizlerimde ağrı meydana geldi ve hala devam ediyor.
Eğilip doğrulurken ve merdiven inip çıkarken çok ağrım oluyor onun dışında yürürken yada ayakta dururken ağrım yok.
Diz kapağımın üzerinde elle iyice bastırınca anlaşılabilen bir beze gibi oluşum var, bastırınca ağrıyor.
bunun sebebi nedir acaba ayrıca geçici midir?
ne yapmalıyım bilsi olan varsa paylaşabilir mi lütfen?

bende cok ciddi diz agrısı cekıyorum. neden acaba cıdden?? dogumdan 2 ay sonra basladı. su an bebegım 4aylık, kalsıum ıcıyorum sankı bıraz ıyı geldı ama yınede agrımm var..

magnezyum eksiliğinden olabilir,benimde özellikle geceleri diz ağrılarım oluyor.Düzenli magnezyum ilacı kullanınca hafifliyor...

canım yanı sorun bende de vardı doktor dengesiz oturmaktan ayağını altına alıp oturuyorsan yada bağdaş kuruyorsan ondan olur dedi.buzla soğuk kompres yap 2 saatte bir 10 dakika vede ayakları uzat düzgün otur dedi geçer o zaman dedi birkaç ay çektim ama iyi şimdi dene istersen

aynı sorunu bende yasıyorum nedeni kendimce bldum kilo çünkü hamilelikte çok kilo aldım ve henuz veremedim.ve sürekli ayakta durmak bunlar benım yorumlarım gecmesi ümidiyle.

bende cok ciddi diz agrısı cekıyorum. neden acaba cıdden?? dogumdan 2 ay sonra basladı. su an bebegım 4aylık, kalsıum ıcıyorum sankı bıraz ıyı geldı ama yınede agrımm var..

magnezyum eksiliğinden olabilir,benimde özellikle geceleri diz ağrılarım oluyor.Düzenli magnezyum ilacı kullanınca hafifliyor...

canım yanı sorun bende de vardı doktor dengesiz oturmaktan ayağını altına alıp oturuyorsan yada bağdaş kuruyorsan ondan olur dedi.buzla soğuk kompres yap 2 saatte bir 10 dakika vede ayakları uzat düzgün otur dedi geçer o zaman dedi birkaç ay çektim ama iyi şimdi dene istersen

aynı sorunu bende yasıyorum nedeni kendimce bldum kilo çünkü hamilelikte çok kilo aldım ve henuz veremedim.ve sürekli ayakta durmak bunlar benım yorumlarım gecmesi ümidiyle.

kızlar merhabalar tekrardan,diz ağrımdan bahsetmiştim size.
durumum çok ağırlaşınca bir ortapediste gittim ve gerekli tüm tahlilleri yaptırdım.ayrıca benim ayak bileklerim de feci ağrıyordu onlar için de çift yönlü film çektirdim.
tüm sonuçlar normal,kalsiyum magnezyum ve demir oranı olması gerektiği gibi.
doktor ne dese beğenirsiniz ''olay tamamen psikolojik, bir psikiyatr la görüşmenizi öneririrm.doğum sonrası depresyon nedeniyle bu tarz şikayetler oluyor'' dedi.
güler misin ağlar mısın??
ve neticede en azından bir şey olmamasının verdiği sevinçle döndüm eve.
şu an dizlerimde ki ağrılar geçmedi ama eskisi gibi dayanılmaz değil.hafifledi yanii.
ama bileklerim yine çok ağrıyor.
bakalım inş onlar da hafifler.
buradan yorum yaparak konuya cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
bence ağrı çekenler benim yaptığım tahlilleri yaptırmalılar en azından bir eksiklik olup olmadığını anlamak için...

smile arkadas gibi dusunuyorum bende,dizlerimin agrisini hamilelikte alinan kiloya ve hareketsizlige bagliyorum.Nasil gececek onu da bilmiyorum,dogumdan sonra agrimayan yerim yok gibi :(

yazını okuyunca acaba ben mi açtım bu başlığı diye düşündüm.. yaşadıklarımı bire bir yazmışsın.. özellikle bebeğim uyuduktan sonra koltuktan kalkarken can çekişiyorum çünkü ellerim dolu olduğu için bi yerden destek alamıyorum.. yarın kadın doğum uzmanına gitcem onunla bu konuyu da konuşmak istiyorum.. belki gerçekten doğumdan sonra yaşanan bişeydir. sonucu buradan paylaşırım..

doktora gittim.. diz ağrım için kilodan olabilir dedi.. ama ortopediste görünmemi ve spor yapmamı söyledi.. yani doğumla alakalı olduğunu söylemedi ayrıca psikolojimi sordu doğum sonrası depresyondan o da bahsetti..

arkadaşlar geçenlerde ortopedi uzmanına gittim.. kıkırdak erimesi olmuş kilodan.. muhtemelen hamileliğimde oldu ama etkisini doğumdan sonra gördüm. bana kilo vermem gerektiğini söyledi ve ilaç ve jel verdi 2si de bitkisel ayrıc bazı egzersizler verdi.. eğer sizde bu ağrı varsa mutlaka doktora gidin çünkü ileri durumlarda diz kapağını değiştirmeye kadar giden bir durummuş.

evet ya bende 5 ay önce doğum yaptım 25 kilo aldım hepsini verdim tabi yaramaz kısım sayesinde hep ayaktayım kuağa alışmış ve dizlerim oturuk ken yatarken yani herşekilde çok ağrıyo :26:

arkadaşlar geçenlerde ortopedi uzmanına gittim.. kıkırdak erimesi olmuş kilodan.. muhtemelen hamileliğimde oldu ama etkisini doğumdan sonra gördüm. bana kilo vermem gerektiğini söyledi ve ilaç ve jel verdi 2si de bitkisel ayrıc bazı egzersizler verdi.. eğer sizde bu ağrı varsa mutlaka doktora gidin çünkü ileri durumlarda diz kapağını değiştirmeye kadar giden bir durummuş.

merhaba
diz ağrıların geçmiştir umarım.
benim diz ağrılarım geçmedi maalesef.
senin gittiğin ortapedit kıkırdak erims olduğunu nasıl anladı.tahlil ya da muayene şekli nasıldı?
cevaplarsan çok sevinirim.

merhaba
diz ağrıların geçmiştir umarım.
benim diz ağrılarım geçmedi maalesef.
senin gittiğin ortapedit kıkırdak erims olduğunu nasıl anladı.tahlil ya da muayene şekli nasıldı?
cevaplarsan çok sevinirim.

merhaba, benim de diz ağrılarım geçmedi henüz.. ilaçları düzenli kullanamadım.. ayrıca kilo da veremedim :( tahlil yapmadı ama sırt üstü yatırıp dizimi kaldırdı ve topuğumdan tutup dizimi çevirdi bazı açılarda ağrıoldu ve dizim tık etti. ondan anladı sanırım.. nasıl edip kilo vericem bilmiyorum.. kayınvalidem başta herkes diyetisyene gitmeme karış kendim kıssam daha kötü hareket desen bütün gün evde oğlumla.. neyse biraz havalar düzeldi bari dışarı çıkar dolaşırsam belki kilo verebilirim.. :59:

merhaba, benim de diz ağrılarım geçmedi henüz.. ilaçları düzenli kullanamadım.. ayrıca kilo da veremedim :( tahlil yapmadı ama sırt üstü yatırıp dizimi kaldırdı ve topuğumdan tutup dizimi çevirdi bazı açılarda ağrıoldu ve dizim tık etti. ondan anladı sanırım.. nasıl edip kilo vericem bilmiyorum.. kayınvalidem başta herkes diyetisyene gitmeme karış kendim kıssam daha kötü hareket desen bütün gün evde oğlumla.. neyse biraz havalar düzeldi bari dışarı çıkar dolaşırsam belki kilo verebilirim.. :59:

sağol canım cevapladığın için.ikimize de geçmiş olsun.
kilolar konusuna gelince ben de henüz hamilelik öncesi kiloma gelemedim.
emziriyor musun ? hangi şehirdesin?

selam kızlar benımde oglum 5.5 aylık ve bu basettıgınız agrıların aynısı bendede var. ben 2 kez ortopedı dr ye gıttım 2. sınde cok fazla agrımın oldugunu soyleyınce kan testı yaptı ozel testler varmıs ama bısı cıkmadı . dr bana soyedıgı bırcok hamılellık sonrası bu agrıların oldugu ozellıkle erkek annelerınde cok oluo dedı. yuruyus, egzersız , buz komprsı ve ılac verdı ama emzırdıgım ıcın cocuk dr bunu kullanmama ızın vermedı. egılıp kalkamıyorum yere oturunca kalkmak ımkansız merdvenler kabsum oldu.
adam benımde dızlerımı cektı egdı buktu bısıler yaptı. su toplanması var dedı. ama tedavısı zaman dedı. bu agrılar gecıcı kalıcı degıl dedı.ılac kullanamayınca yapcak bısı de yok. ben kesınlıkle psıkolojık olduguna ınanmıyrum normalde canımın kıymetını pk bılmem, nazlı bırı hıc degılım. ama bu agrılar dayanılcak gıbı degıl.kılo konusuna gelınce ben cok kılo almamıstım hamılelıkte ama dız agrılarım yuzunden hareketlerım kısıtlandı resmen dogum sonrası kılo aldım su an 10 kg fazlam var. umarım hepımızınkı bır an once gecer..

selam kızlar benımde oglum 5.5 aylık ve bu basettıgınız agrıların aynısı bendede var. ben 2 kez ortopedı dr ye gıttım 2. sınde cok fazla agrımın oldugunu soyleyınce kan testı yaptı ozel testler varmıs ama bısı cıkmadı . dr bana soyedıgı bırcok hamılellık sonrası bu agrıların oldugu ozellıkle erkek annelerınde cok oluo dedı. yuruyus, egzersız , buz komprsı ve ılac verdı ama emzırdıgım ıcın cocuk dr bunu kullanmama ızın vermedı. egılıp kalkamıyorum yere oturunca kalkmak ımkansız merdvenler kabsum oldu.
adam benımde dızlerımı cektı egdı buktu bısıler yaptı. su toplanması var dedı. ama tedavısı zaman dedı. bu agrılar gecıcı kalıcı degıl dedı.ılac kullanamayınca yapcak bısı de yok. ben kesınlıkle psıkolojık olduguna ınanmıyrum normalde canımın kıymetını pk bılmem, nazlı bırı hıc degılım. ama bu agrılar dayanılcak gıbı degıl.kılo konusuna gelınce ben cok kılo almamıstım hamılelıkte ama dız agrılarım yuzunden hareketlerım kısıtlandı resmen dogum sonrası kılo aldım su an 10 kg fazlam var. umarım hepımızınkı bır an once gecer..

merak etme geçecek o dayanılmaz ağrıların.
benimki tam geçmedi ama bazan neredeyse hissetmiyorum yani o kadar azaldı.
ama kalsiyumlu beslen mutlaka sakın ihmal etme..

bu diz ağrıları benide bitirdi..çözüme ulaşan varmı arkadaşlar??doğum yapalı 2 ay oldu ve ben doğumdan sonra 2.haftadan itibaren bunu çekmeye başladım ama ne çekme..oturunca kalkamıyorum,kalkınca oturamıyorum :50: gebelik öncesi ve sonrası çok doktor gördüm artık öğğ geldi doktorada gitmek istemiyorum.hamileyken 19 kilo aldım şimdi gebelik öncesine göre 4 kilo fazlam var anlamadım yani...

Back