- 24 Ocak 2017
- 60
- 35
- 3
- 37
- Konu Sahibi Edaninkuzeyi
-
Geçmiş olsun öncelikle siz lohusalikta depresyonun a girmişsiniz bence çoğu kadın bunu yaşıyor asli da anlamadan ama sizinki yogun olmuş inşallah en kisa zamanda kendinizi toplarsiniz çünkü Bebeğinizin size ihtiyacı var
Annesi , senin bebeğin kız mı erkek mı
Ne kadar da ihtiyaci var suan sana, aylarca senin içinde kaldı başka kimseyi bilip tanımıyor ki, aynı senin de anneni tanıdığın gibi
Coook çok dua et mutlaka geçecek ama ondan ayrı geçen günlerin telafisi nasıl olacak hiç değer mi?
O mucize yıl Allah sana bahsetti bak burda yanıp tutusanlar varken bebek icibelki de içten içe kiziyirsun yazdıklarım icin ama.bu psikolojiyi atabilirsin sadece ilaçla değil kafanda inanarak ilaçlar bir yardımcı ama aslolan sensin
Sen onu dünyaya getirmeye vesile oldun çok çok.guzel bişey Allah size birlikte uzun bir.omur versin
Bir an evvel toparlan onu görmek istemediğin her an için çooooooook pişman olacaksin çünkü çok çabuk buyuyorlar
Son olarak da. Hiç kimsenin annenin kocanın vs , sana bebeğin kadar ihtiyacı yok
Bence seni hiç kimsede de onun kadar sevemez
Bırak.kendini dinlemeyi Allah'a sığın ya evladına bunu yapma
Gebelik hormonu beta hcg'nin ani düşüşü depresyon yaratıyormuş. Allah kolaylık versin. Hiç kolay birşey değildir eminim.
Yok mu benim gibi olan, lütfen birşeyler söyleyin rahatlatın
Allah yardımcın olsun bebeğim ya ne zor şey şu annelikçok ağır hamilelik geçirdiğin için içinde bişeyler dolmuş , bilinçaltın bebeğe düşman olmuş sanırım , tabi hormonların değişimi her anneyi etkiliyor işte. burda intiharı bile düşündüm diyen çok anne adayı okudum. kendimde korkar oldum bu lohusalıktan :S bence eşin seni açık hava yürüyüşlerine çıkarsın biraz , sevdiğin ne varsa sana kafanı dagıttıracak onları yapın beraber. kendini zorlama , bebeğinin sana çok ihtiyacı var evt ama sen iyi olmadan ne onu mutlu edebileceksin nede kendini. baksana hayatın kararmış , önce seni iyi etsinler , eşinlede otur konuş bence..
Canim seninki cok agir bir depresyon bunun sebebini bulmaya calis once mesela seninki kadar degildi ama bende ufak bir depresyon gecirdim sebebi cocugum cok gaz sancili ve sabahlara 24 saat hep aglayip uyumuyordu lohusaliktada zaten vucut yorgun oluyor dinlenmek gerekiyor ama ben dinlenemiyordum cocuk yaptigima o kadar pisman olmustumki hic sevmek istemiyordum sanki kuzumun elinde olan biseymis gibi duzelmesi biraz zaman aldi simdi biraz daha iyiyim ama hala ugrasiyorum dunyaya getirdiysek onlara mecbur bakicaz depresyondayim diye kenara cekilemiyoruz evet zor bir durum ama o bebislerin ne sucu var kendini topla sadece ilac almak olmuyor kendi kendini sakinlestir bebegini kokla saril op ellerini tut sence depresyon sebebin ne bebegin huysuzlugumu destek olmayan esmi vs... biran once toparlan yazik yavrunaArkadaşlar konu açmak istedim Rahatlatılmaya çok ihtiyacım var, doğum yaptım 2 buçuk ay oldu,32 haftalık doğum yaptım, hamileligim berbat geçti hep serum aldım bulantı yüzünden, bebek 18 gün kuvezde kaldı, süt sagdim götürdüm surekli, eve getirdik 3 gün sonra ben çıldırıyorum diye ağlama krizleri başladı, bebeği getirmeyin bana görmek istemiyorum diyordum, 3 gece acilde damardan sakinleştirici verdiler, antidepresan ve yeşil receteli ilaç alıyorum, 23 gün oldu, hala daha çok ağır durumdayım benim gibi olan var mı?
Bebeğin uyurken yanına al kokusunu çek içine.emziriyorsanız bol bol emzirin,emzirmek de anne ile bebeğin arasındaki bağı güçlendirir.
O minicik ellerini öpüp koklayın
Sokakta tanımadığımız insanların bebeklerini seviyoruz kendi bebeğimizi nasıl sevemeyiz(
Psikolojiniz size oyun oynuyor.
Unutun o düşünceleri
Bu bebek benim deyin devamlı
Ve bebeğinizin bakımını kim üstleniyor??
Siz bakın ona, altını alın uyuyun sarılın
Geçer inşallah
Erken doğum da tetikliyor sanırım
Canim seninki cok agir bir depresyon bunun sebebini bulmaya calis once mesela seninki kadar degildi ama bende ufak bir depresyon gecirdim sebebi cocugum cok gaz sancili ve sabahlara 24 saat hep aglayip uyumuyordu lohusaliktada zaten vucut yorgun oluyor dinlenmek gerekiyor ama ben dinlenemiyordum cocuk yaptigima o kadar pisman olmustumki hic sevmek istemiyordum sanki kuzumun elinde olan biseymis gibi duzelmesi biraz zaman aldi simdi biraz daha iyiyim ama hala ugrasiyorum dunyaya getirdiysek onlara mecbur bakicaz depresyondayim diye kenara cekilemiyoruz evet zor bir durum ama o bebislerin ne sucu var kendini topla sadece ilac almak olmuyor kendi kendini sakinlestir bebegini kokla saril op ellerini tut sence depresyon sebebin ne bebegin huysuzlugumu destek olmayan esmi vs... biran once toparlan yazik yavruna
Rabbim size yardımcı olsun inşallah.Yeşil receteli ilaç kullanıyorum emziremiyorum, annem bakıyor ablam bakıyor, elimde değil ki bakmak, elimde olsa böyle olur miyim hiç, kim böyle hissetmek ister ki
Rabbim size yardımcı olsun inşallah.
Peki hiç bebeğinizi kucağınıza aldınız mı??
Aldıysanız ne hissediyorsunuz?
Yani ben bu ilaçları bilmiyorum nedir nasıl etki eder.
Ama siz bebeğinizle vakit geçirdikçe daha da iyi olursunuz.
Birde mesela şu an sizin anneniz ve ablanız olmasaydı bebeğinize bakacak kimse olmasaydı o bebeğin halı ne olur
Onun sizden başka kimseye ihtiyacı yok.
Siz kendinizi ben iyiyim diye şartlayın bebeğinize bakamasanız bile onu hep kucağınızda tütün o koku size iyi gelecektir
O sizin
O bebek bu dünyada benim diyebileceğiniz tek varlık
Onun için kendinize iyi bakın ve kendiniz için de bebeğinize iyi bakın
Geçer inşallah
Canım benim çok üzüldüm inan kıKucağıma alınca nefes alamıyorum, panik atak başlıyor, hocalara bile gittim, okunmuş sular, dualar...kendimi o kadar suçlu hissediyorum ki, imtihan bu herhalde diyorum, üç gece acilde damardan sakinleştirici verdiler ağlama krizlerim yüzünden...
Birincisi sizin şuanki halinizin sebebini şimdi tamamen çözdüm. gebelikten önce psikolojik tedavi görüp ilaç kullanıyormuşsunuz gebelik olunca birden bu ilaçları kesmişssiniz. Doktorun seni hiç uyarmadı mı , bu ilaçlar yavaş yavaş doz düşürülerek ancak bırakılabiliyor , birden bırakıldığında kişiyi bunalım, depresyon , hatta intihara bile sürükleyebiliyor. keşke birden bırakmak yerine alternatif bişeyler oluşturulsaydı. seni resmen uçurumdan itmişler. doktorunda çok hatalı. emzirme dönemin var şun evet ama senin mutlaka bitkiselde olsa bir ilaç desteği alman şart . sen bunu kendi kendine atlatamazsın canım. doktorun bu konuda ne söylüyor onu merak ettim..Gebelik öncesi de psikolojik tedavi görüyordum plansız gebelikti ve ilaçları birden kestik, gebeligim çok sorunlu geçti bulantilar yüzünden hep hastanede yattım, erken doğum oldu çocuk kuvezde kaldı vs derken herşey birikti ve bu hale geldim
Canim eminim cok zordur karsidan konusmasi kolay ilaclarina devam et psikologa da git cocugu birakabilirsen birilerine hem yalniz hem esinle bol bol zaman gecir kendini rahatlatmaya calis bebisi kucagina alinca boguluyor gibi oluyorsan yanina uzan kokla bu günlerde gececek de birak haci hoca islerini surekli kendin oku Rabbim yardimcin olsun cok uzuldum hersey yoluna girdi mesajini bekliyorumKucağıma alınca nefes alamıyorum, panik atak başlıyor, hocalara bile gittim, okunmuş sular, dualar...kendimi o kadar suçlu hissediyorum ki, imtihan bu herhalde diyorum, üç gece acilde damardan sakinleştirici verdiler ağlama krizlerim yüzünden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?