#doğum sonrası cinsellik

Meloo657

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2023
83
23
20
Merhaba normal doğum yaptım lohusalığım biteli 16 gün oldu fakat eşim cinsel ilişkiye karşı isteksiz temas var fakat ilişki yok sorup konuştuğumdada artık farklı bir hayatımız var sorumluluğumuz var psikolojik olarak çok etkilendim diyor ilk adımı ben atayım diyorum yine isteksiz karşılıyor fazla dış görünüşümde değişmedi 58 kilo doğuma girdim şuan 50 kiloyum aranızda aynı durumu yaşayan var mı sonradan düzeldi mi artık farklı şeyler düşünmeye başlıyorum

Sanırım eşinin lohusaligi bitmemiş... Biraz cekinmis olabilir çok üstüne gitmeden ara ara sen adım atmayı deneyebilirsin bence, ya da üzüldüğünü açıkça soyle içinde yaşama senin için dha zor bı süreçti, bilemedim... Sadece bebek sonrası herkes için alışma süreci oluyor üzülme demek istedim..

Teşekkür ederim iyi olduğumu belirtiyorum hissettiriyorum ama sanki o doğum yapmışta psikolojisinden çıkamamış korkuyor gibi tavır sergiliyor anlam veremiyorum

Aynı seyleri, aynı korkuları yaşamış biri olarak söylüyorum kii geçecek. Bir yerde okumuştum. Orada diyordu ki, kadınlar doğum yaptıktan sonra eşleri, karşısında bir kadın değil. Bir anne görüyorlar. O yüzden cinsellikte sapmalar yaşayabiliyorlar… düşününce doğru demiştim ben de. Öncesinde sadece bir kadındım. Sonrasında anne olarak görmesi, onu cinsel olarak olumsuz yönde etkilemiş olabilir. Benim için de canımı sıkan, kendimde kusur aradığım bir dönem olmuştu ama hayır. Bunun senin vücudunla, fiziğinle falan ilgisi yok. Seni anne olarak görüyor. Kutsal, dokunulmaz olarak görüyor şu an. Ama zamanla geçecek. Süre veremem bu konuda bizde ne kadae zamanda geçmişti, ne zamana kadar normal onu bilmiyorum. Lakin geçici bir süreç olduğunu ve zamanla eski düzenine döneceğini iyi biliyorum arkadaşım. İçin rahat olsun

Teşekkür ederim iyi olduğumu belirtiyorum hissettiriyorum ama sanki o doğum yapmışta psikolojisinden çıkamamış korkuyor gibi tavır sergiliyor anlam veremiyorum
Acaba kaygı bozukluğu olabilir mi eşimde de vardi, hastayız desek bı anda panikliyor bizden daha hasta gibi davranıyor psikolokla görüştü hafifledi kontrol edebiliyor artık, doğum yaparken kendi doğurmuş gibiydi ama artık öyle değil eskisi gibi davranmıyor, tabii en son bende de attı sartel oğlumun da benim de güçlü birine ihtiyacımız var sen herşeyde yıkılırsan benim gücüm yetmiyor diye, öyle doktorla görüştü çok şükür geçti bitti, gençliğinden kalmış arkadaşı çok ağır hastalanmış atamamisti onu, böyle bı durum olabilir mi

Doğuma girdimi

Evet size bu konuda hak veriyorum fakat temas olup ilişki olmaması kafamı kurcalıyor

Bu zamana kadar öyle bir belirti vermedi psikoloğa gidelim desem reddeder panik hali gibi bir ruhsal durumuda yok isteksizlik sergiliyor

Gözünüz aydın hayırlı olsun güle güle büyüsün bebiş Lohusalık süreci hem kadını, hem eşini etkiliyor. Eşiniz doğuma sizinle girmedi dimii? Şimdi bebişi emziriyorsun, anne baba olma heyecanı var. Bazı erkekler eşini emzirirken gördüğü için karısının meme ucunu emmek istemiyor. Ama bu sorun zamanla aşılır. Aşılmaz ise cinsel terapiste gidin. Üzülmeyin geçici süreçler bunlar, eşiniz de dayanamaz elleşir yakınlaşır eninde sonunda

Eşim doğuma girmedi almadılar sancı çekerken yanımdaydı emziremiyorum memeyi tutmuyor oğlum sütümde kesildi kesilecek mama kullanıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…