Doğum Sonrası Aylıksız İzin ve heyet raporu hakkında lütfen bakar mısınız?

nazlisandal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2012
696
16
118
Eskişehir
Herkese merhabalar. 4 Ay önce doğum yaptım. Doğumum yaz tatiline denk geldiği için doğum sonrası iznim yalan oldu. Raporlarımı yarın itibariyle bitirmiş bulunuyorum. yavrumu 6 aylık yapana kadar izin almak niyetindeyim. Ancak bi çok arkadasımdan duydum heyet raporu alınıyormuş.Hatta farklı branşlardan ar arda 3 kez rapor alanlar varmış. BEn de şansımı deneyeyim dedim amatabiki doktor tannımadıgım biri olduğu için vermedi. Genelde tanıdıklarından almışlar alanlar. Kendim özel hastanede yaptığım için özeller zaten vermiyormuş.
Bu konuda kolaylıkla rapor alabilenler varmı? Hangi branşlardan?Buarada Balıkesirde oturuyorum. Tavsiyeleriniz olursa cok memnun olurum.
İkinci sorum. Aylıksız izin için 1 ayönce dilekçe vermek gerekiyor deniyor. okudum o şekilde herhangi bi tarih verilmemiş mevzuatta ama bazı milli eğitimler sorun cıkarıyormuş ve eşim kendi okulnun memuruna sormuş izni de öyle 1 2 ay vermezler çünkü yazışması cok bu işin yazışmaları zaten 15 20 gün sürüyor demiş. Böyle birşey olabilir mi? hakkkımızı nasıl kısıtlayabilirler?

Benim bebegim de iki aylik pazartesi iznim bitiyor. Ücretsiz izinle ilgili bi bilgim yok ilk defa duyuyorum önceden bildirmek gerektiğini. Heyet raporu özel hastaneden de alinabiliyor. Heyet raporu veren hastaneleri bi arastirin ozeller parayla veriyormus

Ben şu an hamileyim ve mide bulantılarımın şiddetinden dolayı heyet roporu kullanıyorum.Özel hastaneden aldım.Bazı özel hastanelerin yetkisi yok.Benim raporda 3 doktor bir başhekim imzası var.Sağolsun doktorum ben istemeden verdi raporu ücret filan da ödemedik.kapı kapı heyet doktorlarını da dolaşmadık.Doktorumun asistanı hepsinin kaşesini bastı.Başhekimin yerine bile bastı o kadar kolay aldım yani.Ama kendi doktorumdu veren bunu da belirteyim yani ilk defa gördüğü bir hastası olsam vermezdi belki.Bazı doktorlar ücretle veriyorlarmış.Bi arkadaşım başka bir hastanede bir aylık rapor için 300 lira istediklerini söylemişlerdi mesela.Bence özcelikle kendi doktorunuzdan isteyin.

Ayliksiz izin içinbir ay oönce dilekçe verildiğini bilmiyordum benim bebeğim bir aylik bir ay sonra da iznim bitiyor normal rapor alsak olmaz mi 40 gün rapor hakkimiz var.5-5 alabiliriz ya sa 10+9 seklinde olursa bi hafta sonu rapora denk gelmiyor. Bir de tek hekim 10 gün verebiliyirmus başka doktor yok ne yapcam 2015 de rapor hakkari yenileniyor. Okulda beni bekleyen öğrencilerim yok sinifim kapandi bu yüzden ayliksiz uzun yerine rapor aksam diyorum

Bende aynı durumdayım haziran da doğum yaptım. Doğum izinden faydalanamadım. Farklı doktorlardan 5-10-9-5 aldım pazartesi tekrar aile hekiminden 5 alıcam. Özel hastanelerin heyet raporu mebde geçerli olmuyor diye biliyorum. Bide okulun memuru ücretsiz izin için ayın 5inde dilekçeni ver hangi tarih yazarsa yazsın ama 5 inde dilekcen bizde olsun diyor maaş hesabı yapılıyormuş ona göre. Yani son güne bırakmayın.

Bu heyet raporu işini bende merak ediyorum ard arda 2 kez alınabiliyor mu farklı branşlardan mı alınıyor her defasında bilen biri bizi aydınlatsa cok mutlu olurum

Peki ayri ayri doktorlardan bir senede toplamda kaç günlük rapor aliyoruz. Heyet raporundan bahsetmiyorum. Ben de heyet raporu düşünüyorum sonrasından ama Esim de cerrahide calismasina rağmen cesaret edemiyorum bir sikinti cikarsa diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…