• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sonrası Meme Küçültme

Belgin6

Tweety
Kayıtlı Üye
Öncelikle Sayın Dr. Naci Çelik ile bizi buluşturduğu için site yönetimine teşekkür ediyorum.

Naci beye meme küçültme ile ilgili sorularım olacaktı.

Ben Şubat ayında doğum yaptım henüz hala süt veriyorum ancak süt vermeyi kestikten ne kadar sonra meme küçültme ve toparlama ameliyatını gerçekleştirebiliriz.Benim gögüslerim zaten hamile kalmadan önce de büyüktü ancak süt verdikten sonra büyüdü ve sarktı.
Ayrıca bu ameliyat ne şekilde yapılıyor ve süt bezlerine zarar veriyor mu ? Yani ikinci bir çocuktan düşünmüyorum ama olursa bir daha süt veremyecek miyim.

Şimdi de size teşekkür ederim.
:lepi:

Genel olarak süt verme kesildikten sonra 3-6 ay içinde meme küçültme ameliyatı yapılabilir. Burada hastanın ideal kilosuna gelmesini beklemek de gerekebilişr ancak şişman hastalarda meme küçültme yapılmaz diye bir şey yok. Meme küçültme ameliyatı yine ideal olarak çocuk işleri bittikten sonra yapılırsa daha iyi olur ama hiç doğum yapmamış genç kızlarda bile eğer memeler boyun sırt ağrısı yapacak kadar büyükse ameliyat yapılabilir. dİKLEŞTİRME operasyonları süt verme üzerinde herhangi negatif bir etkiye neden olmaz ancak çok büyük memelerin küçültülmesi sonrası %15 oranında süt vermeyle ilgili problemlerle karşılaşılabilir.
Yani muayene sonrası değerlendirmek daha doğru ancak ameliyatı olursanız büyük ihtimalle süt vermeyle ilgili probleminiz olmayacaktır.
saygılarımla

Back
X