doğum parası

samanyolu61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
46
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar...
ssk ile ilgili yine problem....doğum yaptıktan sonra elimdeki evraklarla ssk ya gittim evrakları teslim ettim..yetkili 20 gün sonra ödeme ptt ye gelir dedi..geçti 20 gün baktım gelen bişi yokklava:..tekrar ssk ya gittim..evrakları teslim ettiğim halde neden ödemenin çıkmadığını sordum..evrakların teftişe gittiğini söylediler.. ...2006 işe başladım 2008/11ay gibi mali kriz nedeniyle ssk çıkışımız verildi ama çalıştık yine de ...2009/10.ay da ssk girişim yapıldı ssk girişi yapıldığımda hamile olduğum için evrakların teftişe gittiği söylendi...onay geldiğinde ödeme yaparız dediler....:1shok:başına böyle bir durum gelen var mı... :1no2:

var arkadaşım.. bende hamileyken iş değiştirdim ama ödendi param.
teftişteymiş sonra gittim sgk da teftiş memuruyla görüştüm. o da beni şefiyle görüştürdü. Çalıştığıma inanmamışlar o yüzden teftişe gitmiş.
Geçen hafta aldım paramı.
git bir daha görüşşşşş

of bende de aynı durum var; hamileyken iş değiştirdim 10 gün oldu sezeryan olalı.
umarım boyle sıkıntı yaşamam.
evrak olarak neler götürmek gerek ssk'ya?
daha onu bile bilmiyorum:hulya:

hastaneden verilen raporları götürmen yeterli. artık herşey online olduğu için başka evrak istemiyorlar. ama kesinlikle teftişe gidersin haberin olsun. Ben doğum iznim bitince ertesi gün gittim. Teftişteymiş teftiş memuruna sor dediler. ordan şefine gönderdiler. Şef bana çalışıyormusun diye sordu. Çalışmasam ne işim var ki orda :).. Sonra 10 gün içinde alırsın dediler. ınternetten arama yaptım iş göremezlik sorgulamaya. Baktım çıkmış 4. gün pttden aldım paramı. Darısı başınıza arkadaşlar..

asgari ücretten ödeniyor sigortam. 37. haftaya kadar çalıştım. izne ayrıldığımın 8. günü acil sezeryana alındım. normalde toplamda 1800 tl civarı olması gerekiyordu ama benim 2 hafta erken doğumum sebebiyle 1587 tl aldım. Teftiş memuru aynı binadadır orada da sen yine başvur oradan yönlendirirler. Eğer doğumdan önceki son 1 yıl içerisinde toplamda 90 gün ssk pirimin yattıysa kesinlikle paranı alırsın. Kolay gelsin.

merhaba arkadaşlar ...ssk mağduru olaraktan yine burdayım..ama bu sefer halledilebilir gibi sanırım..bugün yine ssk ya gittim..evraklarım teftişteydi..gittim yine sordum 6-7 ay sonra sonuçlanır dendi..dedim müfettişler nerde görüşmek istiyorum.yönlendirdiler gittik..evraklar dosyada küflenecekti neredeyse.akannehir neyse evrakları çıkardılar tutanak tuttular..haftaya kontrole gelecez dediler..bakalım ne olur artık..hayırlısı allahtan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…