• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum parası zamdan etkılenırmı

burii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
129
4
46
İstanbul
ocak ayında dogum ıznıne ayrıldım
ısyerım bana maasımı odemeye devam ettı devletten alınca ıs yerıne ıade edersın dedı
ve ocak ayı ıtıbarıılede maasıma zam geldıgı ıcın zamlı aldım
pekı ben bu dogum parasınıda zamlı ucrettenmı yoksa eskı maasımdanmı alıcam bılgısı olan varmı

bende senin gibi ocakta izinliydim 16 nisanda iş başı yaptım iş yerimde aynen bana paramı verdi devletten alınca onlara vericem tekrardan ama ocak zammından ben yararlanamadım devlet eski maaş üzerinden ödenme yapcaklarmış çünki biz doğum iznindeyken sigortamız yatmıyor sigortada işlemleri eski maaş üzerinden yapıyormuş bu arada ben daha devletten almadım doğum parasını sen alabildinmi?

buri senin mailini okuyunca sonradan fark ettim ben 26 aralıkta 37 haftalıkken izne ayrılmıştım yani 6 gün farkla şirketin yapmış olduğu zamdan yararlanamadım ama senin sanırsam farklı daha bebiş 2 aylık bile olmamış senin ocak bildirimini sigortaya nasıol bildirdilerse sigorta sana öyle ödeme yapar şirketine bir sor yada sgkdan primlerini incele bebişinide benim yerime öp annesi...

Doğum parası alırken, doğum yapmadan önceki son 3 ayın primini esas alıyorlar. Ocak ayında doğum iznine ayrıldıysan, Ekim, Kasım, Aralık aralık aylarındaki net maaşınına göre hesaplıyorlar. Eğer doğum iznindeyken maaşın yattıysa aldığın parayı çalıştığın kuruma yatıracaksın. Sana sadece 80 lira bebek parası veriyorlar. Resmi kurumda çalışanlar parayı SGKdan alıp kurumuna yatırmazsa cezası varmış.

Doğum izni bitip çalışmaya başlayınca doğum yaptığınız hastaneden rapor alacaksınız. Bir rapor da doğum yapınca veriyolar. Bebeğin ağırlığı, cinsiyeti falan yazıyor. Bu iki raporun aslı lazım. Bir de çalıştığınız kurumdan 3 tane vizite kağıdı alıp hepsini personel müdürlüğüne vereceksiniz. Eğer doğum öncesi iznini aktardıysanız iş yerindeki dosyanızda aktarma raporları da vardır. İş yeriniz evrakları hazırlıyor. SGK'ya çalışmadığınız günlerin mailini gönderiyor. SGK'ya evraklarla beraber gidip işlerminizi yaptırıyorsunuz. Hangi SGK'ya bağlı olduğunuzu öğrenin kurumunuzdan. Bağlı olduğunuz SGK'ya gideceksiniz.
SGK'Ya giden evraklar
-Aktarma Raporları(Eğer aktarmak istiyorsanız hamileliğin 32.haftanızda alıp kurumunuza vereceksiniz.)
-Doğum Raporu(Doğum yaptığın Hastaaneden Veriyorlar)
-Doğum sonrası Raporu(Doğum İzni Bitince Doğum Yaptığın Hastaneden Alınacak)
-3 Adet Vizite Kağıdı(Çalıştığın Kurumdan Alacaksın)

Başka hiç bir evrak istemiyorlar.SGK'ya evrakları verdikten sonra 15 gün içinde para PTT'ye yatıyor. Parayı gidip çekeceksin. 80 Lira sana kalacak. Geri kalanını kurumunuza yatıracaksınız. Tecrübeyle sabittir.

ben maasımı ısyerınden zamlı olarak aldım ve sıgortamı odedıler oyuzden kararsızım
bırde ben evrakların fotokopisini sırkeyte verdım sskyı aradım 170 alo hattını sızın tekrar gelmenıze gerek yok dedıler tam 15 gun oldu gıdıp bakayım bı ptt ye

Back