• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum korkusu...

esin_1

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2014
13
2
8
34
İçel Mersin
Kızlar henüz 4 aylık evliyim ama bebek istiyorum.. yalnız doğum olayı benı cok korkutuyor.:( aynı problemi yaşayan var mı?:18:

Kızlar henüz 4 aylık evliyim ama bebek istiyorum.. yalnız doğum olayı benı cok korkutuyor.:( aynı problemi yaşayan var mı?:18:

Bende gebelikten once cok korkuyordum birde anlatyrlardi yok kesiyorlaf dikiyorlar flan diye ama hamild kalinca korkularim bitti cesaret geldi simdi normal dogumdan hic korkmuyorum neyle karsilasacagimi bilmiyorum ama bakiyorum sokakta kucucuk kadinlar yanlarinda cocuklari onlar bana cesaret veriyor 38. Haftadayim biran once dogurmak istiyorum insallah sende bu korkunu yenersin

Dünya kurulduğundan bu yana kadınlar doğum yapmış,eğer korkunç, unutulmayacak acılı bir şey olsaydı kimse ikinci çocuğu doğurmazmış, hele şimdi devir değişti, epidural normal yapabiliyosun, istersen sezeryan yapabiliyosun gerçi ben müdahalesiz nomal doğum yanlısıyım ama:) kesi olayı da korkulacak birşey değil sprey benzeri bir şeyle lokal uyuşturuyorlarmış öyle dikiyormalmış, kesme anını anlamıyormuşsun zaten, annem öyle anlattı:)Milyonlarca yıldır var olan doğal bir olay doğum, korkmamak lazım kızlar:))))

İlk doğumumu 4 ay önce gerçekleştiren biri olarak cevaplayayım.Hiçte oyle korkulacak bişey yok.normal dogum istiyordum olmadı ama sezeryanda o kadar zor degilmiş.ama 1.5 hafta yanında biri olması şart.acı çekmeyeceğim diyede düşünmemek lazım ama çokta zor değildidoğumhaneden cıkınca zaten kendinden cok bebegini dusundugun için erkenden toparlanmak istiyosun.buda tüm sıkıntılara katlanmana neden oluyo.. anlıcan güzel şey anne olmak :) ne mutlu sana... :)

canm benşuanhamileim inan kmseye itiraf edemiorum bu bebeğimi çok bekledm çok istiorum tbi en başta hep hayrlısını istedim . itiraf edim bende korkuorum . ama arkadaşların dediği gibi sen o an canını bırakıp çocuğunu düşünüomussun . ölüm tehliken bile olsa o yaşasın ben ölim diomuşun . yani misal. o duyguya bürünüomussun . mesela ben erkek çocuklarını hiçsevmem sempatik gelmiolar bana . ama şimdi soruolar kız mı istersin erkek mi inan düşünüorum cvp veremiorum insanın kendi evladı olunca anne olunca işler değişiomuşş .düüncelerim değişti tamamiyle ikisinde de çok sevinirim şimdiden başladı annelik duyguları. düşündoum anında nelerolur :49:

Bende taa bekarken başlamıştı bu korku. Bi gün mutlaka evlenicem ve doğum yapmam gerekecek, ben nasıl doğum yapıcam, yapamam ki kesin ölürüm diyordum :)) Şu an 35 haftalık hamileyim ve hiç korkmuyorum. Kızıma kavuşacağım için bilakis zevkli bişeymiş gibi geliyor. Hem artık eskisi gibi değil ki, normal doğum yapmak istiyorum. Giricem doğuma baktım çok zorlanıyorum dayanamıyorum verirler epidurali doğururum acısız sancısız :46: Bence hiç korkmayın. Kesilmekten falan zaten korkmuyorum, hissetmicem ki niye korkayım. Neye inanırsan onu yaşarsın bunu unutma. Çok güzel olacak de, çok az ağrıyla atlatıcam de bak gör herşey daha iyi olacak.

Back