Doğum Korkusu ve Bu Kötü Çevre

adacelikk

M'❤️
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2024
11
1
24
Merhabalar Adım Kübra. Yeni evliyim ikinci ayıma daha yeni girdim. Küçük çocukları çok seviyorum. Bazen böyle küçük tatlı şirin kız çocukları görünce benimde buna benzeyen çocuğum olur mu diye düşünüyorum içimden. Ama asıl konuya gelirsem çocuk yapmak istemiyorum ve eşimle de aynı düşüncede karardayız. Benim istemememin asıl sebebi belki size komik gelecek ama nişanlıyken Youtube'den merak edip hem normal hem de sezeryan doğum videoları izlemiştim korkmuştum ve iğrenç gelmişti bana resmen miğdem kalkmıştı. Ben kan, kesik vb. Görünce kötü oluyorum. Hatta hastaneye bazı durumlardan dolayı kan verdiğim zaman nefesim daralıyor ve o an bayılıyorum. Kolanya ya da alkollü mendille ayıltıp kendime getiriyorlar. Benim asıl çocuk istemememin sebebi başta bu. İkinci bir diğer konu ise ben küçük çocuk ağlama sesine hiç gelemiyorum. Aniden başım ağrı giriyor zaten o an. Nişanlı döneminde iken ablam bize kalmaya gelirdi ara sıra 1.5 yaşındaydı o sıra yeğenim sabahın 7 sinde 8 inde uyanırdı ya ağlamaya başlardı ya da koridorda bağırır oyun oynardı bende öğlenci vardiyasında işe gidiyordum o sıralar onun o ağlama bağırma sesine uyanırdım sabahın 7 sinde 8 sinde kafayı yerdim sinirden. Sabahın bu saatlerinde uykumdayken çocuk ağlama sesine uyandığım zaman sinirleniyorum. Ve bu bir yetişkinin atıyorum tartışma sesi bile olsa kim olsa sabahın 7 sinde 8 inde bağırma sesine uyansa sinirlenirdi. Eşimle nişanlı dönemimizde çocuk konusu için evlendiğimiz zaman hiç çocuk yapmama kararı alıp konuyu kapattık. Ama şimdi bazen arada bi düşünüyoruz gitgellerimiz oluyor yapsak mı yapmasak mı diye, olsa nasıl olur olmasa nasıl olur diye. Bu arada 2.ayımızdayız daha çocuk için çok erken onu da biliyorum. O da küçük çocukları çocukları çok seviyor bende çok seviyorum. Ama çok kararsızım ve de bi yandan benim istemememin asıl sebebi yukarda da yazdığım gibi doğumhane ve doğum korkusu. Arada sırada çocuk konusu hala açılıyor yapsak mı yapmasak mı diye ama insan bi süreden sonra aynı konudan sıkılır ya hani artık şu çocuk konusunu kapatalım sıktı artık dediğimde oluyor. Geçen gün sen 40 yaşına da gelsen çocucuğumuz olmayacak dedim. İlerde sıkılmayız sonuçta çocuk için evlenmedik dedim. Ve zaten eşim de bende insanların illaki bir çocuk yapmak için evlenmediğini biliyoruz. Önemli olan sevgi saygı huzur. İki kişi birbirine karşı bu şekilde devam ettikten sonra çocuk olmasa da olur. Ve ben eşimi her şeyden çok seviyorum. Bir diğer konu ise şu an çevre hayat ve koşullar çok kötü Allah korusun sen çocuğunu el bebek gül bebek büyüt yarın bir gün başına bir şey gelse bu hem onun için hem de anne baba için kötü bir şey. Etrafın ne kadar pislik dolu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.. Bir yandan bizim de çocuğumuz olsun deyip onu bu çirkin dünyanın bu pislik dolu hayatın içine getirmeyi de istemiyoruz. Sonuçta her gün neler neler oluyor ve daha neler olacağı da belli değil iken bu hayatta. Sizden de fikir almak için anlatmak istedim. Aranızda da benim gibi doğum korkusu olanlar ya da benim gibi düşünenler var mı?

Merhabalar Adım Kübra. Yeni evliyim ikinci ayıma daha yeni girdim. Küçük çocukları çok seviyorum. Bazen böyle küçük tatlı şirin kız çocukları görünce benimde buna benzeyen çocuğum olur mu diye düşünüyorum içimden. Ama asıl konuya gelirsem çocuk yapmak istemiyorum ve eşimle de aynı düşüncede karardayız. Benim istemememin asıl sebebi belki size komik gelecek ama nişanlıyken Youtube'den merak edip hem normal hem de sezeryan doğum videoları izlemiştim korkmuştum ve iğrenç gelmişti bana resmen miğdem kalkmıştı. Ben kan, kesik vb. Görünce kötü oluyorum. Hatta hastaneye bazı durumlardan dolayı kan verdiğim zaman nefesim daralıyor ve o an bayılıyorum. Kolanya ya da alkollü mendille ayıltıp kendime getiriyorlar. Benim asıl çocuk istemememin sebebi başta bu. İkinci bir diğer konu ise ben küçük çocuk ağlama sesine hiç gelemiyorum. Aniden başım ağrı giriyor zaten o an. Nişanlı döneminde iken ablam bize kalmaya gelirdi ara sıra 1.5 yaşındaydı o sıra yeğenim sabahın 7 sinde 8 inde uyanırdı ya ağlamaya başlardı ya da koridorda bağırır oyun oynardı bende öğlenci vardiyasında işe gidiyordum o sıralar onun o ağlama bağırma sesine uyanırdım sabahın 7 sinde 8 sinde kafayı yerdim sinirden. Sabahın bu saatlerinde uykumdayken çocuk ağlama sesine uyandığım zaman sinirleniyorum. Ve bu bir yetişkinin atıyorum tartışma sesi bile olsa kim olsa sabahın 7 sinde 8 inde bağırma sesine uyansa sinirlenirdi. Eşimle nişanlı dönemimizde çocuk konusu için evlendiğimiz zaman hiç çocuk yapmama kararı alıp konuyu kapattık. Ama şimdi bazen arada bi düşünüyoruz gitgellerimiz oluyor yapsak mı yapmasak mı diye, olsa nasıl olur olmasa nasıl olur diye. Bu arada 2.ayımızdayız daha çocuk için çok erken onu da biliyorum. O da küçük çocukları çocukları çok seviyor bende çok seviyorum. Ama çok kararsızım ve de bi yandan benim istemememin asıl sebebi yukarda da yazdığım gibi doğumhane ve doğum korkusu. Arada sırada çocuk konusu hala açılıyor yapsak mı yapmasak mı diye ama insan bi süreden sonra aynı konudan sıkılır ya hani artık şu çocuk konusunu kapatalım sıktı artık dediğimde oluyor. Geçen gün sen 40 yaşına da gelsen çocucuğumuz olmayacak dedim. İlerde sıkılmayız sonuçta çocuk için evlenmedik dedim. Ve zaten eşim de bende insanların illaki bir çocuk yapmak için evlenmediğini biliyoruz. Önemli olan sevgi saygı huzur. İki kişi birbirine karşı bu şekilde devam ettikten sonra çocuk olmasa da olur. Ve ben eşimi her şeyden çok seviyorum. Bir diğer konu ise şu an çevre hayat ve koşullar çok kötü Allah korusun sen çocuğunu el bebek gül bebek büyüt yarın bir gün başına bir şey gelse bu hem onun için hem de anne baba için kötü bir şey. Etrafın ne kadar pislik dolu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.. Bir yandan bizim de çocuğumuz olsun deyip onu bu çirkin dünyanın bu pislik dolu hayatın içine getirmeyi de istemiyoruz. Sonuçta her gün neler neler oluyor ve daha neler olacağı da belli değil iken bu hayatta. Sizden de fikir almak için anlatmak istedim. Aranızda da benim gibi doğum korkusu olanlar ya da benim gibi düşünenler var mı?
2 aylık evlılıkte kac kere cocuk yapma fırsatın olabılır kı :KK70: 2 ve hemen sıkılmıssınız muhabbetten. herkes dogum korkusu yasar. ama cocuk sesıne sınırlenmek falan sen cocuk sevmıyor da olabılırsın sevmek zorunda degılsın bu arada. belkı cocuk ıcın daha gencsındır. bazıları 30 unda bıle hazır olmaz bazısı 20 sınde hıc beklenmedık annelik yapar:)) ayrıca dogumu ben dahi ızlemedım sen kandan bayılıyorsun ayılıyorsun da madem nasıl izledin? niye izledin? oyle bi fobisi olan hiç konusunu bile acmaz acmamalı yani :)) ben örümcek gorsem ruhumu teslim ederim açaam da iki örümcek görem demiyorum ::))

Tabi sen daha o minicik ayakları öpüp koklamadigin için nasıl bir duygu bilmiyorsun, yeğenimi çok severdim hatta çocuğumu onun kadar sevebilir miyim acaba derdim taaa ki kendi evladım olana kadar, ikisi çok farklı evladına daha çok sabır gösteriyorsun. Ben sezeryan yaptım sorunum yok, yahu onu kucağına alana kadar sayar soversin belki hatta eşini bile suclarsin ama onunla ilk temas unutturur herşeyi. Ama yalan yok evladın olunca en büyük zaafın o oluyor gozune batmayan herşey batıyor, mesela bizim 4 yıl sonra oldu o 4 yılda farketmemisiz koltuk gıcırdamasini, bebek uyanacak korkusuyla ya bu hep mi böyleydi diye sorduk birbirimize ☺️

ikinci aydan fikrin sallanmaya başlamış muhtemelen 3-4 yil sonra heves edersiniz dogurursunuz
kafa yormaya gerek yok. 40 yasina daha 16 sene var. o zamana belli olur biseyler niyetin varsa yine yaparsin.
hic kafani yorma daha 24 yasindasin
ben düşünemiyorum 24 yasimda anne oldugumu. bence cok cok erken bir yas. 24umde dogursam su an ilkokula giden cocugum olurdu😲😲 kesinlikle bu sorumlulukta hissetmiyorum kendimi. zamaninda eski sevgilimle evlenip coluga cocuga karismasigim ve son 9 yildir keyfimde aleminde sifir sorumluluk gezip tozduğum icin cok mutluyum. her seyin zamani vardir. bazi insanlar icin "tam zamani" olan yaş bazi insanlar icin "cok erken"dir.
ben 33um. Daha yeni yeni, minik minik kafamda anne olma fikri belirdi. Cevremde bebek sorumlulugunu almak istemeyen, uygun adayları cesitli sebeplerden eleyen - 40imda cocugum yok ben hicbirseyim moduna girmek yerine 40indan sonra meslek - ulke degistiriren, ilgi duydugu alanda yuksek lisansa baslayan arkadaslarim, kuzenlerim var.
herkesin hayat yolu kendine ozel. hazir degilseniz yapmazsiniz olur biter. ama sirf dogum korkusundan cocuk sahibi olmamak bana mantiksiz geliyor çünkü sene bitmeden bir anda apandisitiniz patlayabilir ameliyata girebilirsiniz, doktorlar vücudunuzdan parca almak isteyebilir, bir kaza gecirebilirsiniz, gunumuzde cogu gencin basina geldigi gibi kalbiniz tekleyebilir stent takabilirsiniz. yani ameliyat olmamak için bebek istemeseniz bile defalarca ameliyat sedyesine yatabilirsiniz. çünkü insaniz. hic ameliyat sedyesine yatmadan seksenleri gören insan yok gibi bir sey. sirf bu yüzden istediğin halde cocuk doğurmamak mantiksiz

Yani kendi kendini sanki bi şeylere ikna etmeye çalışıyormuşsun da saçmalıyormuşsun gibi bi yazı olmuş , kusura bakma.

Yani ben bazı konularda kesinkes konuşulmasını hoş bulmuyorum. Çocuk istemezsin ve dersin ki istemiyorum , ha hayat gün gelir fikirlerim değişebilir dersin bu çok doğal ama asla olmayacak tarzı konuşmalar bana bu konunun altında travmatik bir sebep mi var dedirtiyor.

Yani çok fazla kadın var normalde hiç istemiyor birden yumurtalık rezervinin düşük çıktığını öğreniyor , sonra deli gibi istiyor. Yani bu kadar kesin konuşmalara böyle konuşmalara gerek yok. Zaten okurken bir çocuk getirsen de sorumluluğunu alacak olgunluğu sende göremedim. Yani ben kimsenin zaten doğurmayı sevdiğini ya da çocuk ağladığında sesini sevdiğini düşünmüyorum ama millet çocuğunu seviyor ki zaten çocuk yapıyor ve her şeye katlanıyor.

Önce eşinle büyür olgunlaşır hayata farklı bi yerden bakarsınız o gün gelince yeniden düşünürsünüz hala istemiyor olursanız da yapmazsınız ,bu kadar.

Bir de ekleyeyim çocuk istemeyen biri gelip de buraya bunu yazmaz. Şüphe içinde kalman zaten içinde çocuk isteğinin filizlendiğini gösteriyor , orada bi dürüst olalım:) işte bu istek o kadar çok büyür ki içinde, o zaman gözün ne doğum acısını görür ne de başka şeyi.

Merhabalar Kübra hanım. Sanırım yeni evlisiniz ve bence zaten şuan için çocuk düşüncesi size uzak olmalı 😊 Yazdıklarınızı okudum,hepsinde teker teker size hak verdim. Asla yargılamadım. Hiçbir sebep yokken de çocuk sahibi olmak istemeyebilirsiniz. Size biraz kendimden örnek vermek istedim. Şuan 34 yaşımdayım,35 haftalık hamileyim,doğum yakın ve sezaryen olacak😁 ben bu yaşıma kadar hastane ortamında fenalaşan,kan verdiği zaman bayılan,mümkün mertebe hastane ve doktorlardan uzak duran birisiydim. Yara bere,kan revan bir şeyler gördüğüm an bayılıyordum, ayılınca da kusuyordum. Taaa ki bu seneye kadar. Yaklaşık 4 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyorduk eşimle,en sonunda yaşım da ilerlediği için tüp bebek yapmaya karar verdik. Her türlü inceleme sonra sebepsiz infertilite tanısı kondu. Yani herhangi bir sebep bulunamamıştı. Tüp bebek merkezine gittiğimiz ilk gün kan testlerine başladık ve inanır mısınız ben ilk defa kendi başıma gidip kan verdim ve ardından fenalaşmadım. Bu benim için milat gibi bir şeydi. Tedavi sırasında da yaklaşık 10-15 kere kan vermişimdir ve yine hiç etkilenmemiştim. Bu fobimden kurtulmak bu zamana nasipmiş diyorum hep. Çok şükür ki tedavim olumlu yanıt verdi,hamileydim artık😊 tabi ki kan tahlilleri asla bitmedi,ama beni artık etkilemiyordu. Doğum korkusuna gelince , gebeliğin ilk başında hep nasıl doğurucam diye düşündüm,korktum. Hele ki belden iğne olayı... Bununla ilgili devamlı videolar izledim,izledikçe de korkumu yendim. Şimdi hiç korkmuyorum. Birkaç sene öncesine kadar çocuk sesine ben de tahammül edemeyen biriydim. Ama son yıllarda sanırım yaşın da vermiş olduğu olgunlukla bu durum da son buldu. Hele ki hamile kaldıktan sonra bebek sesi bana dünyanın en güzel sesi gibi geliyor. Ve inanın bebeğimin sesini duyacağım an için yaşıyorum artık 🥹 Demem o ki bu tür ciddi konular için kesin yargılı olmamak lazım hayatta,emin olun her şeyin bir zamanı varmış. Bu lafa hiç inanmazdım ama yaşayıp bizzat tecrübe ettim. Şuan içimde bebeğime olan sevgim öyle büyük öyle başka bir şey ki bunu artık hiçbir şey dolduramayacaktır hayatım boyunca. Aynı zamanda evliliğinizde de farklı bir boyuta geçmiş oluyorsunuz, eşinize olan sevginiz bile farklılaşıyor olumlu anlamda. Sanki şimdi tam bir aile olacakmışız gibi. Allahımdan tek istediğim bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alabilmek🙏 umarım size az da olsa bir faydam dokunmuştur,belki az da olsa kafa karışıklığınıza bir çözüm olmuşumdur. Hakkınızda hayırlısı olmasını diliyorum 🌸 tüm dilekleriniz gerçekleşsin 🙏

Merhaba. Yani doğumdan korkma konusuna birşey diyemem çocuk isteyen herkes korksa da korkmasa da el mahkum o cocuğu bir sekilde içinden cıkaracak hamile kaldıktan sonra psikolojiyi insan buna hazırlar. Sonucta bir ameliyat olmanız gerekse de başka bir hastalıktan vs mecbur olacaksınız. Aman ben ameliyat olamam korkarım diyemezsiniz.

Ama... Cocuk ağlayınca sinirlenmek başka bir durum bence. Benim 6 tane yeğenim var. Ağlayınca sarıp sarmalayıp sakinleştirir onları mutlu etmeye calısırım. Uykumdan uyandırmaları asla bir sinir sebebi olmaz mümkün değil yani böyle bir şey. Siz cocuk sevmiyor olabilirsiniz 🤷🏻‍♀️ ama daha cok zaman var bunları dusunup aşmak için. Belki ileride cocuk hasreti ile yanıp tutuşursunuz kim bilebilir

X