Doğum kontrol ilaçlarını benzer saatlerde alırsak?

Merkur Retrosu

Guru
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.029
23.722
27
Hanımlar doktor önerisi üzerine adetimin ilk günü yasmine başladım. Hem polip için hem de cinsel ilişki için başladım ilaca.

Sorum şu, ben her gün tam aynı saatte alamıyorum. Yaklaşık iki haftadır falan kullanıyorum ama genelde 12.00-16.00 aralığında değişiyor ilaç saatim. Her gün aynı saati tutturamıyorum unutuyorum. Bu durumda koruyuculuğunda bir azalma oluyor mu?

Bildiğim kadarıyla saati saatine almak gerekiyor tam koruma için telefonunuzun alarmını kurabilirsiniz.

Saatinde içeceksiniz elbette. Alarm kurun cok zorlanıyorsanız. Saat aralıgını da 2 saatten fazla gecırmemeye calısın 12-16 arasında 4saat oynuyor 2saat daha gecıktırsenız 4/1 günü yemis oluyorsunuz, etkısı azalır

Hanımlar doktor önerisi üzerine adetimin ilk günü yasmine başladım. Hem polip için hem de cinsel ilişki için başladım ilaca.

Sorum şu, ben her gün tam aynı saatte alamıyorum. Yaklaşık iki haftadır falan kullanıyorum ama genelde 12.00-16.00 aralığında değişiyor ilaç saatim. Her gün aynı saati tutturamıyorum unutuyorum. Bu durumda koruyuculuğunda bir azalma oluyor mu?
4 saatlik aralık çok fazla, kullanma saatinizi değiştirin 1 saatten fala oynamayacak şekilde ayarlayabilseniz iyi edersiniz.
Çok zor değil mi böyle herkes nasıl uyabiliyor her gün 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Hapı her gün aynı saatlerde yaptığınız bir işe bağlayın, uyku saatiniz sabitse yatak odasına aynanın önüne, yemek saatiniz sabitse mutfaktaki bardak dolabına mesela, benimki banyoda yüz temizleme jelinin yanında dururdu, görürseniz unutmazsınız

X