merhaba;
bizde eşimle evliliğin ilk yılı çocuk düşünmedik çünkü her şey pandemiye denk geldiği için tatil bile yapamadık. o yüzden korunmamız gerekiyordu en güvenli yöntem iğne olmaktı. bende unutkanlık olduğundan ilaç içmeyi unutursam risk diye düşünerek iğneye karar verdim. sonra iğnelerin 1 aylık ve 3 aylık koruyanı varmış dedim her ay uğraşmayayım. bir de doktora danıştım 1 aylık iğnelerde hormon olduğunu doğum kontrol hapıyla aynı etkileri yapacağını söylemişti. 3 aylık olansa yumurtlamayı durduruyormuş hormon yok yan etkisi de az dedi. dedim tamam o zaman 3 aylık olan bana göre. ilk iğneyi vuruldum ve 3 ay boyunca adet olmadım. hiç bir yan etkide olmadı. 2.sinin zamanı gelince lekelenmelerim oldu iğneyi vuruldum ve 1 ay boyunca lekelendim işin en kötü tarafı ramazan ayında her gün lekeleniyor olmam
lekelenme bitti 2. iğnenin de üstünden 3 ay geçti bende yaptığı yan etkilerden dolayı tekrar kullanmak istemedim. yan etkileri nelerdi;
1-2. iğnede 1 ay boyunca her gün lekelenmek.
2-kilo artışı
3-şişkinlik
4-göğüslerimde dayanılmaz hassasiyet ve büyüme
(yatakta dönemedim kıyafetlerim bile rahatsız etti)
5-vücudumda ki ödem ellerim, ayaklarım ve bileklerimde şişlikler
6- adet görememe
2. iğnemi nisan ayının ortası gibi oldum 3 ay koruyor ağustos ortası koruma bitti ilk adeti kasım ayında oldum 1 hafta lekelenme 1 hafta adet 2. adetimiyse 25 ocakta lekelenmeye başladım 31.01.2022 de oldum.
şimdi bebek istiyoruz doktorun hesabına göre 5 aydır korunmuyormuşuz ama herhangi bir hareketlilik yok. benden kan tahlili istedi yarın sabah bunun için hastaneye gideceğim smear verdim sonucunu bekliyorum.
yaş 29 olduğundan doktor yumurta rezervinede baktır bu testi sadece eğitim araştırma hastaneleri yapıyor dedi onun içinde randevu aldım bakalım. eğer 1 yıl boyunca olmazsa da kısırlık polikiliiğinden randevu alırsın tavsiyem zeynep kamil orada sana her türlü tetkik yapılır hastane hastane gezmezsin dedi.