Teşekkürler cüvcüv! Ayrıntılı olarak herşeyi anlatmışsın. Ayrıca anlattıkların ve benim doktorumun düşünceleri aynı!
Sanırım korkan arkadaşlara yardımcı olmuş oldun. Herkes adına teşekkür ederim...
SEVGİLER...MUTLULUKLAR...
Doğum kontrol hapı ya da bir başka ilaç her ne olursa doktora danışılmadan kullanılırsa her türlü rahatsızlıkla karşılaşılabilir.
Jinekoloğa düzenli olarak gidiyor musunuz?
Pamukelf sakın yanlış anlama canım.Sen paylaşımda bulunmuşsun ve alıntıdır diye yazmışsın.Sana geçmiş olsun diyenler var fisfisfis
Hangi ilaç 2 sene 3 sene kullanılınca yan etki, farklı oluşumlar yapmaz?
Doğum kontrol hapını 4 sene aralıksız kullanırsanız tabi ki rahiminiz incelir.
HANGİ DURUMLARDA KESİNLİKLE DOĞUM KONTROL HAPI KULLANILMAZ
1. Tromboflebit, tromboembolik hastalıklar(kanın pıhtılaşarak damarlarda tıkaçlar oluşturması), serebral vaskuler (beyin damarlarında) hastalık, koroner damar hastalığı; önceden bu tip hastalıklar geçirilmesi veya bu hastalıklara yatkınlık durumu.
2. Karaciğer fonksiyonlarında ileri derecede bozulma.
3. Meme kanseri ya da şüphesi.
4. Teşhis konulmamış anormal vaginal kanama.
5. Gebelik ya da gebelik şüphesi.
6. 35 yaşın üzerindeki sigara tiryakileri.
Problemi anlatan bayanın büyük ihtimalle başka bir damar rahatsızlığı vardı.Fakat "beni doğum kontrol hapı böyle yaptı" demiş benneyaptımki
Hapşuran bir insanın beynindeki zaten var olan damar tıkanıklığı yüzünden anevrizma geçirerek ölmesi durumunda biri bu hikayeyi anlatsa "amanın sakın hapşurmayalım" mı diyeceğiz :uhm:
Arkadaşlar; "kesinlikle kullanılmamalı", "doğum kontrol hapları kötü" gibi kesin hükümlerinize katılmıyorum.
Bilgi sahibi olabilmek paha biçilemez bir değerdir.
Tabi ki herşeyin araştırılmasından, okunmasından, okuyunca doğru anlaşılmasından yanayım.
Ama bilimsel geçerliliği kanıtlanmamış, söylenilerle hareket etmeyiniz.Bir kişi ya da bir olay sonuca ulaşmak karara varmak için yetersizdir.Bunun için yüzlerce binlerce örnek gerekir.
Umarım bana kızmamışsınızdır
sevgiler a.s.
canım arkadaım bu hapı kullanmak zorunda olanlar ne yapacak peki. mesela ben pcos 'um ve adet olabilmem için mutlaka kullanmam lazım. ee yani ya tedavi olmayıp sorunlar yasıcam yada olmayıp yine sorun yaşıcam. bunu öneren doktorlar hayatın boyunca kullanacan derlerken neden uzun dönemdeki risklerini anlatmıyorlar. yani sonucta ya yumurtalık kanseri olacam yada meme.....
canım arkadaım bu hapı kullanmak zorunda olanlar ne yapacak peki. mesela ben pcos 'um ve adet olabilmem için mutlaka kullanmam lazım. ee yani ya tedavi olmayıp sorunlar yasıcam yada olmayıp yine sorun yaşıcam. bunu öneren doktorlar hayatın boyunca kullanacan derlerken neden uzun dönemdeki risklerini anlatmıyorlar. yani sonucta ya yumurtalık kanseri olacam yada meme.....
ben 22 yaşındayım...adet düzensizliğim var...oluyorum fakat 1 veya 2 gün ...buda beni rahatsız ediyor....4 veya 5 gün normal süresi olarak biliyorum fakat az sürüyor...doktora gittim testlerim normal cıktı...diane 35 verdi onu kullandım ama yine aynı...bilgilendirirseniz cok sevinirim ...şimdiden tşk:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?