kislar,bakin size ne anlatacagim,
ben de dogum kontrol haplarindan agzinin payini alanlardanim!(yanetkiler)
onun icin Spiral taktirmisdim ve Spiralle 3 ay icinde hamile kaldim,neyse dogum yaptim bir oglum daha oldu simdi 12 yasinda.
Herneyse saadette gelelim,ben dogumdan 2 ay sonra bu MIRENA yi duydum ve ne cesaretse gittim taktirdim, 2 defa degisti 5 er senelik takiyolar o gün bugündürde onunla korunuyorum,rahatligini sizlere anlatamam.Ne basagrisi ne kilo problemi aylik kirlenme olayida ortadan kalkti,yani anliycaniz süper bisiy...
Ha kirlenme olayi kalkti dedim simdi siz düsünürsünüz bunum vücuda bir sakincasi yokmu diye(yani pis kanin vücuttan atilmasi gibi ) hayir yok bayanlar sakin korkmayin.Almanyada bana 340.-euroya mal oldu,türkiyede izmirde bizim geline de taktirdik maaliyeti 500 YTL.buna hepsi dahil .Inanin yok böyle bisiy....
Valla cani gönülden tavsiye ediyorum kislar,deneyin de görün...
MİRENA İLE DOĞUM KONTROL SİSTEMİNE ÇAĞDAŞ ÇÖZÜM…
Günümüzün çağdaş korunma yöntemi Mirena, son dönemlerde gördüğü yoğun ilgi ile kadınların tercihi haline geliyor.
Uzun süreli koruyucu özelliği ile dünya tıp otoritelerince en güvenilir doğum kontrol sistemleri arasında gösterilen Mirena, diğer yöntemlerde görülen kilo alma, başağrısı, sıkıntı, yorgunluk ve uzun süreli ağrılı kanama gibi yan etkileri de en aza indirgiyor.
Kadın doğum uzmanlarından alınan bilgilere göre, Rahim İçi Sistem (RİS) Mirena çoğunlukla yeterli sayıda çocuk sahibi olmuş ve bu aşamadan sonra risksiz ve uzun süreli bir korunma yöntemi isteyen kadınlar tarafından tercih ediliyor. Diğer yöntemleri denemiş ve bedenen çeşitli sorunlar yaşamış olan kadınlar da bu grubun içerisinde yer alıyor.
Rahim içine yerleştirilen Mirena, hergün belirlenmiş düşük dozda gestagen hormonu salgılıyor. Böylelikle, adet kanamasının miktarı daha az, süresi daha kısa ve daha az ağrılı hale geliyor. 5 yıllık tam bir korunma güvenliği sağlayan Mirena, aile içerisinde ikinci bir çocuk kararı verildiğinde, sorunsuz olarak çıkartılıyor ve bir sonraki ay gebe kalınabiliyor.
Yeni doğum yapmış kadınlara, doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra Mirena uygulanabileceğini belirten uzmanlar, bu sistemi süt veren annelerin de kullanabileceklerini vurguluyor.
12 yıldan beri İngiltere’de uygulanmakta olan sistem Mirena, geçtiğimiz günlerde NBC’de yayınlanan habere göre artık Amerika’da da kullanılmaya başlandı.