- 30 Aralık 2020
- 129
- 96
-
- Konu Sahibi Felicitafuturemom
Merhabalar kızlar;
Ben yaklaşık 3.5 yıldır yaz24+4 kullandım mart/nisan gibi çocuk düşündüğümüzden (inşAllah) ilacı şimdiden bıraktım. Bu ay ilk kez hepsız geçirdim ve doğal yollarla korunduk. (Geriçekilme). Normalde ilaç kullansaydım 28 Aralıkta regl olmalıydım. Ama olmadım. İlaç kullanmadığımdan sanırım kafamı acayıp kurcalıyor acaba hamilemiyim yoksa ilacı bıraktıgım için mi düzensiz diye. Aranızda ilaç kullanıp sonra bırakan var mı ? Adet düzeni nasıl olmuştu?
Ayy Allah sizden de konuyu açan arkadaştan da razı olsun.Merhaba hanımlar bende buraya yeni kayıt oldum dogru yere yazıyormuyum bılmıyorum ama benım gıbı bır cvp arayısı ıcınde olan arakadaslar ıcın yazmak ıstedım.ben dogum kontrol hapını 8 ay ıctım. Bıraktıktan sonra ılk adetımı oldum. Daha sonrakı ayda bır kac gun erken oldum ama cok azdı kahve lekemsı gelıyordu uc gun bıle surmedı. Ucuncu adetımde ıse adet gunume daha 10 gun kala karnımda bıcak batması gıbı agrılar sol kasıgımda agrı gogus uclarım agrıyor dokunamıyorum. Adet olacakmısım gıbı bı agrı bel ve karın bolgemde bırde sırf agrısı cardı hepsı cok yogun bı sekılde agrıyordu aglayacak duruma gelmıstım. Adetıme on gun kala baslamıstı hatta hamıle oldugumu sandım cunku daha once boyle bısey yasamamıstım.sonra ıkı gun gecıkmeyle adet oldum cok yogundu dort gun surdu ama cok yogun geldı. Demem o ki acaba hamılemıyım dıye korkuyla okuyan arkadaslar dogum kontrol hapı cogu kadında bu etkılerı yaratabılıyor. Aylarca gormeyen kadınlar var ve belırtılerı hamılelık belırtılerı ıle aynı. Hatta adet sancısından daha sıddetlı bı agrı uc ay vucudunuzda etkı edebılıyor bu hap. Ben bırıncı ve ıkıncı adetımı oldugum halde ucuncu seferde bu agrıları yasadım hersey gonlunuzce olsun
Regli oldunuz muAyy Allah sizden de konuyu açan arkadaştan da razı olsun.
bende araliksiz 8 yil yasmin kullandim ve geçen ay biraktim eşim korundu,(prezervatif)bugün adet olmam gerekiyor,dünden beride sırt ağrım var fakat hala olmadım.5 gün önce de kahverengi lekelenmem oldu ve inanilmaz stres yaptım acaba hamilemiyim diye.
Lütfen cevap yazarmisiniz.
Yok olmadım hemde belirtileri olmasına rağmenRegli oldunuz mu
Yok olmadım hemde belirtileri olmasına rağmen
Sabah gebelik testi yaptim negatif çıktı
Bugün gecikmenin 3.günü,olsaydı çıkardı değilmi
Cevabınız için çok teşekkür ederim inanın msjınız çok iyi geldi.şöyle ben ilacı bırakmadan 27 gunde bir regli olurdum hiç şaşamazdı saati bile. Fakat ilacı bıraktıktan sonraki ilk ay 41. Gunu 2. Ay 51. Gun oldum o yzden 1 gun 2 gun 10 gun 15 gunde gecikir normal strest yapmana gerek yok bir de doğal yollarla da değil prezervatifle korunmussun. Hamile kalma ihitmalin yok gibi bişey. Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra düzensiz olması çok normal en az 3 ay ve üzeriymiş düzene girmesi. Sıkıntı yok yani normal böyle olması
Cevabınız için çok teşekkür ederim inanın msjınız çok iyi geldi.int. araştırmaktan başıma ağrılar gırdı artık.
Bende ilacı kullanırken 25 günde bir düzenli regl olurdum.umarım daha fazla gecikmez.
Peki siz ilac aldınız mı regl olmak için?
Gelmezse bi kaç gün sonra kan testi yaparim,umarım gerek kalmaz.
Rica ederim :) Yok almadım ben bekledim reglimi 2.si 50 gün geçmesine rağmen bekledim.