Doğum kontrol hapı..

sevdimseniben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
50
8
48
Slm arkadaşlar buraya yeni üye oldum.Sayfanın adından dolayı en çok bu adresin bana yardım edeceğini düşündüm.Geçen gün doktor sivilcelerim için gynelle doğum kontrol hapı yazdı.Ama ben evli değilim ve adet düzensizliğim yok.Bu ilacı kullanmaya korkuyorum..Adet düzenimi bozar mı acaba ??

Sıkıntı yapma bence. Benim bir yakınımda kullandı. Oda evli değildi kullandığında. D.K. hapları gerçekten sivilcelere çok iyi geliyor. Sende fark edeceksin cildindeki farklılığı. Sıkıntı yapma.

doktora gitmişin artık o da sana uygun ilacı vermiş evli değilsin diye sana yarayacak doğum konturol hapını kullanmayacak mısın? doğum kontrol hapları hormon dengesini düzenliyor belki sivilcelerinin nedeni bu. doktorun o kadar yıl boşuna mı okudu herhalde vardır bi bildiği. eğer adetini bozarsada ararsın doktoru anlatırsın yan etkisi halinde başka bir ilaç önerir. sıkma canını kuruntu yapma denemeden. geçmiş olsun

aksine dkh lar adeti düzenliyor evet cildide bebek gibi yapıyor ama peki o en büyük yan eetkisi olan sinir stresi napıcaz
bana yaptığı en büyük yan etki sinirlilikti oturup herşeye ağlıyordum
ha birde kullanırken göğüslerin nadide gibi olabilir

Son düzenleme:
doğum kontrol hapı kullanmak için bakire olup olmama şartı yok.
ayrıca doğum kontrol hapları hormon ve adet düzensizliklerinde de kullanılır.
düzgün kullanırsan adet düzensizliği yapmaz

benim fsh değerim biraz yüksekmiş öyle dedi cilt doktorum kadın doğum uzmanıda ultrasonla baktı normal dedi ama sonrada gynelle'yi yazdı 6 ay kullan dedi anlayamadım sanırım hormonlarda bir sorun var

sinir stres yapıyor demişsiniz ben zaten sinirliyim etrafımdakiler yandı o zaman

hemde ne yanmak ben hapı bırakınca annem çok şükür demişti sakin kızım geldi demişti stres çok oluyordum canım bişi yapmak isstemiyordu aslında bende biraz sinirliyimdir normalde ama hap makdsimuma getiriyor yani
bak düşün ben evlenirken korunma amaçlı kullanmayı düşünüyordum eskiden şimdi tamamen kdeğişti düşüncem kullanmam yani eğer bir kullanayım kocamla sç saça baş başa girişiriz her gün

Son düzenleme:

en iyisi kullanma sen eşine yazık olur kıyamam Allah benim sevgilime sabır versin ilaç kullanmadığım halde çekiyor benden yazık

arkadaşlar kullanmaya başladım 15 gün oldu ama sivilcelerde bir değişme yok hala çıkmaya devam ( ne zaman etkisini hissetmeye başlayacağım ben kullanan varsa yardımcı olabilir mi??

arkadaşlar kullanmaya başladım 15 gün oldu ama sivilcelerde bir değişme yok hala çıkmaya devam ( ne zaman etkisini hissetmeye başlayacağım ben kullanan varsa yardımcı olabilir mi??

Daha ilk kutuda koruma etkisini bile göstermiyor genellikle bu haplar...
İlk kutu bitsin ikinciye başla yavaş yavaş etkisini gösterecektir...

Daha ilk kutuda koruma etkisini bile göstermiyor genellikle bu haplar...
İlk kutu bitsin ikinciye başla yavaş yavaş etkisini gösterecektir...

tşkler.. ben şimdi diane35 aldım..gynelleyi bırakmayı düşünüyorum. 21 gün dolduktan sonramı diane35e geçeyim yoksa gynelle bitmeden diane 35e başlayabilirmiyim??

Ben yaklasik 3 aydir dogum kontrol hapi kullaniyorum. Yani suan 3.kutudayim. Her ay 21 adet hap aliyorum ve 8.günü tekrar yeni kutuya basliyorum. Bugün 18.günümdeydimki birden kanamam oldu. Yani 3 tane daha hapim vardi almam gereken neden erkenden kanamam olduki? Bir bilgisi olan lütfen acilen cvb yazabilirmi? Hap almayi birakip 8.gün tekrar mi baslamaliyim yoksa kalan 3 hapida almaya aynen devam edip 1 hafta arayi mi vermeliyim?

tşkler.. ben şimdi diane35 aldım..gynelleyi bırakmayı düşünüyorum. 21 gün dolduktan sonramı diane35e geçeyim yoksa gynelle bitmeden diane 35e başlayabilirmiyim??

Kutu bitmediği sürece doğum kontrol hapı tamamen bırakılacaksa bile bırakılmaz...
Diğer kutunun bitmesini beklemelisin canım...

Kutu bitmediği sürece doğum kontrol hapı tamamen bırakılacaksa bile bırakılmaz...
Diğer kutunun bitmesini beklemelisin canım...

Bu arada canım dr'a danışmadan hapını değiştirmemelisin...
Diane 35 yan etkisi en fazla olan doğum kontrol haplarından birisi...
Kullanan hiçbir arkadaşım memnun kalmadı ve dr'larına değiştirtmek zorunda bıraktılar...
Yasmin ve Yazz 24+4 yan etkisi en az olanlardır. Dr'undan bunlardan birini önermesini isteyebilirsin...

Arada hap olmayı unuttuysanız ya da hemen hemen aynı saatlerde almadıysanız hapınızı erken kanama olabilir...
Ya daa henüz 3. kutuda olduğunuzdan adaptasyon sürecinde böyle düzensizlikler olabiliyor...

tşk ederim cnm ama gynelle bende adet süremi uzattı ve sivilcelerim daha çok arttı. forumda araştırdım genelde diane 35 kullananlar sivilce yönünden daha memnun kalmışlar bende o yüzden kullanmak istedim..hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…