• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı yüzünden kör oluyordum!

gulmisal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2009
241
0
96
Antalya
merhaba, bekarım adet düzensizliğim vardı doktor doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi,hapın 6. günü bozuk olmayan gözlerim bulanık görmeye başladı önce hiç bir alaka kuramadım kullandığım hap ile yorgunluğa verdim vs.. ancak ertesi gün bulanıklaşma arttı,araştırdım ilacın prospektüsünde de bulanık görme görme kaybı gibi durumlarda acile gidin yazıyormuş sonradan farkettim.doktoruma danıştım ve hapı o anda kestik.bana doktor vermesine rağmen böyle oldu,doktora danışmadan mecbur kalmadıkça kullanmayın arkadaşlar.çok tehlikeli...

geçmiş olsun.
bende 2 yıla yakındır dr kontrolünde doğum kontrol hapı kullanıyorum.hapa başlamadan önce çeşitli tetkiklerden geçmek gerekiyor.daha önceden var olan ancak habersiz olduğumuz hastalıkları tetikleyebiliyor.bazılarına hiç yaramıyor,bazılarında ise tedavi amaçlı bile kullanılıyor.benim şahsen hiçbir şikayetim yok ve çok memnunum ama dikkatli olmak lazım tabi.

canım hangi haptı senin ki ? Hangisi kör ediyordu bilmiyorumkismile

canım ben yazz kullandım. ilaca kör ediyor demiyorum ama bende o yan etkisi oldu.yazıyor zaten içinde yan etkilerinde.ama buhapların hepsinin içeriği aynı hemen hemen dikkatli kullanmak lazım...

Benim arkadasımda yazz kullandı mahfoldu bütün doktorlar yasmini önerir genelde en az etkili o diye. ben cok memnunum yasminden bi daha görüş doktorla istersen cok iyi düzene sokuyor

çok şaşırdım yaaa... geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsun.... ben de evlenmeden önce adet düzensizliği için kullanmıştım doğum kontrol hapı.. diane35 kullandım.... tuüylenme yapmıştı bende de... şimdi korunmak için kullanmıyorum... eşim korunuyor.... nede olsa ilaç yan etkileri olabiliyor....

Benim arkadasımda yazz kullandı mahfoldu bütün doktorlar yasmini önerir genelde en az etkili o diye. ben cok memnunum yasminden bi daha görüş doktorla istersen cok iyi düzene sokuyor

yazz yasminden çok çok daha az hormon içeriyormuş yan etkileri daha azmış yani.. dediğim gibi bazısında faydalı bana olmadı:(hapı da yarıda kesince kanamam başladı inşallah kesilir yarın falan 1 ayda 2. adetim olucak yoksa:(

cok ilginç geçmiş olsun ben diena kullanıyorum mecburiyetten ama kistim için verdi doktorum

ama vermeden önce ne gibi hastalıklarım oldugunu sordu

cok şükür etki etmedi

sonucta ebediyen kullanmayacagım inş

kist yok olsun bırakıcam inşzemuszemus

geçmiş olsun canım.ben kistim için dr den doğum kontrol hapı istemiştim dr yan etkileri olur diye vermemişti.iyiki de vermemiş.bundan önceki dr hap vermişti böyle parça parça kan gelmişti.

yasmin kullandım uzun süre bekarlıktan itibaren. evlendim kullandım ,hiç yan etkisini görmedim. bıraktım hamile de kaldım. kişiden kişiye değişir tabii yan etki sonuçta.geçmiş olsun canım.dikkatli olmak lazım

Back