doğum kontrol hapını kilo vermek için mi kullanıyorsunuz? ben öyle anladım daMerhaba herkese. Dogum kontrol hapinin ikinci kutusundayim.ilk kutudan itibaren beslenme duzenimi degistirip kilo vermeye odaklandim.ilk kutunun 7 gunluk arasin da 3 4 kiloya yakin verdim.Sonra ayni sekilde beslenmeye devam ettim ama hic kilom eksilmiyor. Vucutta su tuttugu icin engel oluyor sanirim zayiflamaya. Ikinci kutuya ara verdiğimde anlayacagim bunu tam olarak ama yine de sormak istedim. Neler yapabilirim hem ilaca devam edip hem kilo vermek icin. Spor en etkin cozum ama ayagimda meniskus var maalesef yapamiyorum... Baska bir korunma yontemine mi gecsem bilemedim.
Hhayir zaten baslamistim hamilelik olmamasi icin ama kilo aldirir dendigi icin diyetede baslamistim.doğum kontrol hapını kilo vermek için mi kullanıyorsunuz? ben öyle anladım da
Aynisini dusundum konuyu yazinca. Vucudumu, dengemi bozmak istemiyorum.Yok yakinken birakayim. Esimin istegi de buydu sen nasil istersen oyle demisti onun acisindan bir sıkıntı yok korunabilir bana bir dayatma yapmiyor sagolsun ama ben denemek istemistim. Hemen birakmak yanlis mi olur peki ?doğum kontrol hapının bir zararı yok diye biliyorum yani ama sonuçta hormonlarla oynayan bi şey. vücudun dengesine müdahale ediyoruz. eşiniz çok rahat prezervatifle korunabilirken sizin hapa bağımlı olmanız mantıksız.
o konuda bilgim yok, hiç kullanmadım.Aynisini dusundum konuyu yazinca. Vucudumu, dengemi bozmak istemiyorum.Yok yakinken birakayim. Esimin istegi de buydu sen nasil istersen oyle demisti onun acisindan bir sıkıntı yok korunabilir bana bir dayatma yapmiyor sagolsun ama ben denemek istemistim. Hemen birakmak yanlis mi olur peki ?
Bende aksam iciyorum Istahim acilmadi hayir eskisine gore cok daha az yiyorum ama bacak rahatsizligimdan oturu kilo vermem lazim.7 gun ara verdigimde 4 kilo verdim.Sonra ilaca devam edince ayni tempo ayni yeme icme ama kilo alimi yok durdu ilac vucutta su topluyor bu sebeple birakmak istedim.Hapı akşam yatmadan alıyordum ben iştah açma durumunu yaşamadımbu nedenle.
Bir de düşük hormonlu olduğu için yazz kullanıyordum ben
Bu da kesinlikle doğru. Benim reglim hep düzensizdi 33-34 günde bir olurdu. O da bazen. Sonra ufak zararsız kistim ve tiroit rahatsızlığım vardı. Doktor kolay gebe kalamayabilrsin demişti hatta. Gelgelelim ilacı bıraktım, bir ay sonra denemeye başladık hamile kaldım.5 senedir doğum kontorl hapı kullanan biri olarak yazıyorum ...doğum kontrol hapları kilo aldırmaz ...ben hayatımın en zayıf günlerini geçirdim hapla ...çünkü onu içerken snaki midem hassaslasti haliyle çok yemedim..çok yersek zaten alırız dikkat etmezsek. Hormonları bozuyor diyenler ilk kızıma zor hamile kaldım sonra oldu 5 sene hap kullandım bu sürede düzensiz olan adetlerim 29 günde bir oldu ve hapı bırakır bırakmaz ilk isilkide hamile kaldım artık vücudu nasıl düzene soktuysa.
Bende aksam iciyorum Istahim acilmadi hayir eskisine gore cok daha az yiyorum ama bacak rahatsizligimdan oturu kilo vermem lazim.7 gun ara verdigimde 4 kilo verdim.Sonra ilaca devam edince ayni tempo ayni yeme icme ama kilo alimi yok durdu ilac vucutta su topluyor bu sebeple birakmak istedim.
Dimi ya aynen ne oluyorsa biz kadinlara oluyorTek sıkıntınız su toplamaksa ödem atıcı çaylar içmeye başlayın.
Keşke erkekler hapla korunsalar ya
Sizin bıraktıktan sonra düzene girdi mi peki? 4. yılımdayım ben de hapta, pcos var en normalim 36 günde bir oluyor. Hap sayesinde düzenli oluyorum ama bir ay ara verdiğimde yine 36. günde aşırı fazla kanamalı oldum5 senedir doğum kontorl hapı kullanan biri olarak yazıyorum ...doğum kontrol hapları kilo aldırmaz ...ben hayatımın en zayıf günlerini geçirdim hapla ...çünkü onu içerken snaki midem hassaslasti haliyle çok yemedim..çok yersek zaten alırız dikkat etmezsek. Hormonları bozuyor diyenler ilk kızıma zor hamile kaldım sonra oldu 5 sene hap kullandım bu sürede düzensiz olan adetlerim 29 günde bir oldu ve hapı bırakır bırakmaz ilk isilkide hamile kaldım artık vücudu nasıl düzene soktuysa.
Kiraz sapı çayı da çok güzel ödem atar. Hiç kilo vermeyi düşünmezken düzenli içtiğimde bir ayda 3 kilo vermiştimDimi ya aynen ne oluyorsa biz kadinlara oluyorYesil cay icmeye basladim ama sonra arastirdigimda dogum kontrol hapinin etkisini azaltiyormus. Neyse ben yinede esimin korunmasiyla devam edicem insaallah.
Maasallah o zaman hemen aktardan alayim. Cok tesekkurler.Kiraz sapı çayı da çok güzel ödem atar. Hiç kilo vermeyi düşünmezken düzenli içtiğimde bir ayda 3 kilo vermiştim
Ama etkileşimi ne olur bilmiyorum. Doktorunuza danışın kullanmadan. Ben hap kullanmadığım için sıkıntı yaşamadımMaasallah o zaman hemen aktardan alayim. Cok tesekkurler.
Ilaci birakacagim zaten 7 gunu var.Ondan sonra baslarim caylara zaten.Gunde kac kez iciyordunuz ?Ama etkileşimi ne olur bilmiyorum. Doktorunuza danışın kullanmadan. Ben hap kullanmadığım için sıkıntı yaşamadım
Ben sabahları kahvaltıdan önce içerdim. Günde bir kez. Haftada 3-5 kez falanIlaci birakacagim zaten 7 gunu var.Ondan sonra baslarim caylara zaten.Gunde kac kez iciyordunuz ?