merhaba öncelikle :) sakın ilac kullanma bence.dogum kontrol hapının bı sakıncası yok deselerde doktorlar var.4 sene cocuk dusunmuyorum dıyosun 4 sene ılac kullanırsan yumurtalıklar bıttı.ben 6 sene ılaç kullandım bı kızım var.yenıden cocuk istiyorum ama 1 senedır doktor kapılarında surunuyorum .bı kardes tavsıyesı sana esın korunsun evlenınce en saglıklısı bu bence
neden rahim içi araç yani spiral taktırmayı düşünmüyorsunuz? hormonal olarak 4 sene uzun bi süreç..yıpranır bünyeniz.. ria da herhangi bi sıkıntı yok çıktığında doğurganlık aynen devam ediyor..
Tip son sinif ogrencisiyim..drunuz rahim capi acisindan soylemisse haklidir ama muayene etmeden pesin hukumle yaklastiysa baska bir doktorla gorusmenizi tavsiye ediyorum.bulundugunyz sehirde aile planlama mrkezi vardir..cocuk dusundugunuz sureyi mutlaka belirtin.yakin zamanda evlenen arkadasima ria takildi sorun yasamadi ama durumu doktorla acikca konusun..ria uygun degilse oral kontraseptif yerine aylik igneyi tavsiye ediyor hocalarim..
Cnm ara verilen doneme denk geliyor ya o arayi hic vermeden hapina devam ediceksin ve adet olmucaksin bendugunumde ayni sekilde yaptim istersen balayinada gidicrksen devam et ne zaman birakirsan o sekilde adet duZenini kurucaksin
Ben kizimda bi sene kullandim.biraktigim.ay hamile kaldim
Sonra kizimdan sonra 4.5 sene kullandim 2 keee adet oluo.yine gebe kaldim
Sanirim.yapi ile.ilgili
Cnm ara verilen doneme denk geliyor ya o arayi hic vermeden hapina devam ediceksin ve adet olmucaksin bendugunumde ayni sekilde yaptim istersen balayinada gidicrksen devam et ne zaman birakirsan o sekilde adet duZenini kurucaksin
Ben kizimda bi sene kullandim.biraktigim.ay hamile kaldim
Sonra kizimdan sonra 4.5 sene kullandim 2 keee adet oluo.yine gebe kaldim
Sanirim.yapi ile.ilgili
Öncelikle merhaba ve hayırlı olsun. Deneyimli bir doğum kontrol hapı kullanıcısıyım. Yasmin kullanmanızı öneririm yan etkisi en az olan ve bitkisel diye tabir ediliyor doktorlar tarafından. Adetin 2. ya da en geç 5. günü başlaman gerekiyor. İlacı aldığında içinde de yazıyor zaten kullanım şekli ve özellikleri. İlk günlerde biraz duygusallık yapıyor lakin sonra bir şey yapmıyor. Kilo yapıyor diyen insanlara aldırmak gereksiz bence yıllardır hap kullanıyorum ve aşırı derece zayıfım kilo alamıyorum, insanlar hazır hap kullanırken yemek yeme işini abartıyor bahanesi hazır diye görülüyor sanırım. Korunma kısmı için doktor daha iyi bilir diyebileceğim korunma amaçlı kullanmadım.
İyi günler ve mutlu bir evlilik dilerim.
peki suanda adet dönemim bitti başlasam bişey olur mu? düzenim çok mu bozulur? bir daha ki adet dönemimi beklersem düğüne 1 ay kalmış olacak etkili olur mu? birde çocuk nasip kısmet işi. korunmakta caiz sonuçta.
doktor tavsiyelimi kullandınız ilacı yaren hanım.Bilgilerinizden yararlanmak isterim
benimde düğünüme 28 gün kaldı ilk yıllarda çocuk düşünmüyorum.1-2yıl boyunca ilaç kullanımı ileride sorun olurmu.Ne yapacagımı bilmiyorum doktora danışmadan ilaç kullanmann sakıncası varmı
Yok tatlim bi daha ki adet donemini bekle dugunune bi ay kalmis olucakmis tabi ki etkiki olur adetin ikinci gunu baslayinca sadece 7 gin ek korunma gerekiyo zaten o sirada evli olmamis olucaksin
Ben ilk evlendigimdrn eczaneden alip kullandim sukur sorun yasamadim biraktigim.ay gebe kaldim
Dogumumdan sonra dr ike yuruttuk ben hapim hic bi eksi yanini gormedim bi kist yada adet duzensizliginde dr lar hao veriyokarlar zaten
Rabbim.nasio etmezse hic korunmayaninda olmuyo ben saglikli bi yapiyi bozduguna inanmiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?