Doğum Kontrol Hapı ve Regl Kesilmesi

YsmnAleyna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2022
5
0
25
Merhaba kızlar,
Ben 23 yaşındayım yaklaşık 2 yıl önce bir kadın doğum uzmanina adet duzensizligi ve göbek kısmında tuylenme sebebiyle gitmiştim. Kan testleri çıktığında yumurtaliklarimin yavaş çalıştığını (E2 Hormonu =11) ve polikistik over olduğunu söyledi. Dogum kontrol hapı verdi (Yasmin) ve en az 1 yıl kullan dedi. Ben de 11 ay kullandim ve tuylenme sorunum da cozulmustu. Hapi bıraktıktan sonra adetim kesildi ve 3 ay regl olamayınca başka bir doktora gittim. Bana Duphaston verdi ve 2.regl olusumda kan testi yaptırmami istedi. Duphaston içince o ay regl oldum. Ama sonra yine kesildi şu an 51 gündür yine regl olamiyorum. Dogum kontrol hapıni duzenlesin diye almıştım ama şu an regl bile olamiyorum. Daha 23 yaşındayım ve internette biraz baktım erken menapoz falan diyor bu durum iyice canımı sıkmaya başladı. Buna benzer durum yaşayan var mı?

Merhaba kızlar,
Ben 23 yaşındayım yaklaşık 2 yıl önce bir kadın doğum uzmanina adet duzensizligi ve göbek kısmında tuylenme sebebiyle gitmiştim. Kan testleri çıktığında yumurtaliklarimin yavaş çalıştığını (E2 Hormonu =11) ve polikistik over olduğunu söyledi. Dogum kontrol hapı verdi (Yasmin) ve en az 1 yıl kullan dedi. Ben de 11 ay kullandim ve tuylenme sorunum da cozulmustu. Hapi bıraktıktan sonra adetim kesildi ve 3 ay regl olamayınca başka bir doktora gittim. Bana Duphaston verdi ve 2.regl olusumda kan testi yaptırmami istedi. Duphaston içince o ay regl oldum. Ama sonra yine kesildi şu an 51 gündür yine regl olamiyorum. Dogum kontrol hapıni duzenlesin diye almıştım ama şu an regl bile olamiyorum. Daha 23 yaşındayım ve internette biraz baktım erken menapoz falan diyor bu durum iyice canımı sıkmaya başladı. Buna benzer durum yaşayan var mı?
Menapozla alakası yok. Pcosta ilacı kesince regl düzensizleşiyor 3-4 ayda bir gibi. Ben ergenlik döneminden beri yıllarca sürekli yasmin kullandım ancak öyle düzenli geldi. Denemek için dönem dönem bıraktım regl olamadım malesef bazılarında böyle oluyor.

İlaca başlamadan önce düzensizdi ama yine de her ay 30-35 günde bir falan geliyordu. Yani kullanmak daha beter mi etti şu an? :KK64:Teşekkürler cevabınız için. :KK16:

İlaca başlamadan önce düzensizdi ama yine de her ay 30-35 günde bir falan geliyordu. Yani kullanmak daha beter mi etti şu an? :KK64:Teşekkürler cevabınız için. :KK16:
İlaçla alakası yok düzensizliğin tamamen pcosla alakalı bir durum. Birde kg alma falan diyor doktorlar dahada düzensizleşmesin diye ama bende ne kg problemi ne de tüylenme vardı sadece regl olamıyordum o yüzden yıllarca kullandım çocuk düşünene kadar sonra ilacı değiştirdiler zaten çocul düşününce

Merhaba kızlar,
intagramda Dr.Filiz Gökaslan ı takip ediyorum, dün adet düzensizliği yaşayanlara dogum kotrol hapı verilmesinin ne kadar cok zararı oldugundan bahsediyordu, siz de bir göz atın isterseniz. beslenme düzenini değiştirmeyle bu tür sorunların önlenebileceğinden bahsediyor

Adet düzensizliği varsa ki e2 değerin çok düşükmüş doğum kontrol hapı yerine östrojen içeren ilaçları önermeli doktor ve yasminin o kadar yan etkileri var ki nasıl kullanıyorsunuz insanın psikolojisini bozuyor resmen

X